HPK ilman Vesalaista Liigan kuumimman käsittelyyn

LIIGA / Ennakko
Viime viikonlopun onnistumiset saivat hymyn Joni Ikosen huulille.
Kuva © Vesa Pöppönen www.facebook.com/VesaPhoto
Yli kuukausi sitten jääkiekko-ottelun edellisen kerran hävinnyt KalPa saa vieraita Hämeestä. Riittääkö HPK:n puristus, kun se joutuu otteluun ilman nuorta tehohyökkääjäänsä?

KalPan tulokaspäävalmentaja Sami Kapanen on siivittänyt ryhmänsä vastustamattomaan lentoon nihkeän alkukauden jälkeen. Kiivaimmissa huhuissa velloneet ajatukset valmentajanvaihdosta ovat tällä hetkellä lähinnä huonoa huumoria, kun KalPa on Kapasen opastuksessa noussut Liigan kovakuntoisimmaksi joukkueeksi.

Samalla Kapanen itse on jo rikkonut ennätyksiä. Kuopiolaisen kiekkoilun suurmies nousi lauantain JYP-voiton jälkeen seuraennätykseen peräkkäisissä voitoissa ensimmäisellä päävalmentajakaudellaan.

KalPa otti viime viikolla kolme selvää voittoa yhtä monesta ottelusta. Huomionarvoista voitoissa oli se, että kuopiolaisryhmä jätti kummassakin viikon vierasvoitossaan kotijoukkueen maaleitta. Tiistaina tiivistyneeseen KalPa-puolustukseen ja huippuvireiseen maalivahti Niko Hoviseen pysähtyi Sport Vaasassa, lauantaina saman kohtalon koki paikallisvastustaja JYP.

Liigan nollapelien kärkinimi Hovinen onkin ollut eräs avainnimistä KalPan nousun takana. Alkukauden loukkaantumisestaan toipunut jättikokoinen maalivahti ei ole hävinnyt vielä otteluakaan kuluvan kauden aikana.

Toinen viime aikoina savolaisia ilahduttanut nimi on Joni Ikonen. Tuloksellisesti alavireisesti kauden aloittanut hyökkääjälupaus sai lopulta maalitilinsä auki viikonloppuna, kun mies paukutti kolme häkkiä kahdessa ottelussa. 18-vuotias hyökkääjä ehti pelata 26 ottelua ilman maaleja ennen viikonlopun onnistumisiaan.

Toimiiko ylivoima ilman Vesalaistakin?

HPK:n viime viikko päättyi vierasvoittoon Vaasassa, mutta muutoin vaihtelevat otteet ovat leimanneet kerhon peliä. Viimeisestä kuudesta ottelustaan kantahämäläiset ovat voittaneet vain kahdesti.

Kakkosvahti Antti Karjalainen pelasi hieman yllättäenkin kolme peliä putkeen. Tulos ei ollut mairitteleva, vaikka tappioista ei maalivahtia yksinään tulekaan syyttää.

Puolustuksessa Niklas Friman on ollut tasaisen varma suorittaja. Myös Joonas Lehtivuori ja Petteri Nikkilä ovat olleet hyviä, vaikka heiltä voi vaatia enemmänkin kuin vain hyvän perussuorituksen.

Kerhon ylivoimapeli on näyttänyt heräämisen merkkejä viime aikoina. Erityisesti Oula Palve ollut miesylivoimalla hyvä yhdessä Kristian Vesalaisen kanssa. Vierailijoiden harmiksi Vesalainen huilaa Kuopion-ottelun vamman vuoksi.

Vesalaisen poissaolo onkin HPK:lle merkittävä, sillä joukkueen sisäistä pistepörssiä johtava nuori mies tuntuu vastanneen viime aikoina yhdessä Palveen ja Teemu Turusen kanssa koko hyökkäyksen tuloksesta.

Seuraa Heitä

Juuso Riikola #50 | AHL

Puolustaja

Juuri A-maajoukkueeseen valittu KalPan takalinjojen johtaja saa valtavasti vastuuta, ja on ollut viime aikoina tehokaskin. Venyykö pisteputki jo neljän ottelun mittaiseksi?

Markus Niemeläinen #56 | HPK

Puolustaja

Kuopiossa syntynyt isokokoinen puolustaja on noussut kaikessa hiljaisuudessa luotettavaksi yleispakiksi. Ei tee kaukalossa ihmeitä, mutta hoitaa oman roolinsa.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Itseluottamus Kuopiossa valttia
Liigan kovavireisin joukkue KalPa niittää pisteitä vakuuttavalla pelaamisella. Kova itseluottamus näkyy joukkueen tekemisessä, minkä johdosta myös tulosta tulee kovaan tahtiin. HPK:n otteissa on nähty potentiaalia parempaan, mutta Kuopiossa se ei kanna. Tulikuumat nuoret kantavat KalPan jälleen yhteen voittoon.
3 4
0 1