Tappara tarvitsee lisää suoraviivaisuutta noustakseen mukaan mestaruustaistoon

LIIGA / Ennakko
Tapparalle kelpaa Oulusta vain voitto.
Kuva © Saana Hakala
Tapparan ja Kärppien välisen finaalisarjan kolmas osaottelu pelataan lauantaina Oulussa. Tappara kaipaa kipeästi voittoa, sillä muuten matka mestaruuteen alkaa näyttää kivikkoiselta.

Parhaillaan käynnissä olevissa Liigan finaaleissa tahtipuikkoa on toistaiseksi heiluttanut runkosarjavoittaja Kärpät. Oululaisjoukkue on onnistunut vastustajaansa paremmin niin maalinteossa kuin puolustuspelaamisessakin.

Etenkin omalla alueellaan Kärpät on onnistunut tukkimaan Tapparan syöttölinjat ja tekemään tyhjiksi tamperelaisten hyökkääjävirtuoosien aikeet. Paikkoja Tappara on kuitenkin onnistunut luomaan, mutta viimeistely on ontunut.

- Luulen, että vastustajakin tietää, että me pääsemme paikoille. He sumputtavat silti, mutta meidän pitää lisää vaan alkaa laukomaan.

- Pistetään kiekkoa maalille ja Veini (Vehviläinen) tärisemään, Tapparan puolustaja Aleksi Salonen linjasi torstain toisen finaaliottelun jälkeen.

Tilastojen valossa molempien joukkueiden maalia kohti suuntautuneiden laukausten määrissä ei ole suuria eroja. Kärpät on laukonut kohti Tapparan maalia vartioivaa Dominik Hrachovinaa kahdessa ottelussa yhteensä 44 kertaa ja viimeistellyt seitsemän maalia, joista yhden tyhjään maaliin.

Tappara sen sijaan on laukonut kohti Vehviläistä yhteensä 41 kertaa, mutta maaliin asti kiekko on päätynyt vain kahdesti. Suurin ero joukkueiden välillä onkin toistaiseksi ollut maalinteon tehokkuus.

- Laadukasta kiekkoa, ottelut ratkeavat pieniin juttuihin kuten kumman veskari on kuumempi ja kummalla sattuu pomppimaan. Näin se vain menee, puolustaja Salonen analysoi.

Tapparan on lauantaina lyödettävä keinot Kärppien puolustussumpun läpäisemiseen, mikäli se mielii vielä mukaan mestaruustaistoon. Mikäli Kärpät nappaa jo kolmannen kiinnityksensä Kanada-maljaan, vuori voi olla liian suuri kiivettäväksi jopa hallitsevalle mestarille.  

Seuraa Heitä

Otso Rantakari #52 | Tappara

Puolustaja

Rantakari oli pelikiellossa edellisessä ottelussa ja tekee nyt paluun Tapparan kokoonpanoon. Rantakarin puuttuminen näkyi etenkin ylivoimalla, jossa Tapparalta puuttui todellinen viivapelote.

Veini Vehviläinen #31 | Brynäs

Maalivahti

Vehviläinen on pelannut toistaiseksi loistavan pudotuspelikevään, mutta torstaina otteissa oli havaittavissa lievää hermostuneisuutta. Onnistuuko Vehviläinen kotikaukalossaan nollaamaan Tapparan toistamiseen?

» Lähetä palautetta toimitukselle