Säilyykö Tapparan vauhti yön yli − Kärpillä toinen ottelupallo Oulussa

LIIGA / Ennakko
Tuomareilla ei tule olemaan helppoa Oulussa
Kuva © Arno Hämäläinen
Kiekko putoaa jäähän liigafinaalien merkeissä viidettä kertaa tiistai-iltana Oulussa. Tappara onnistui siirtämään ratkaisua ainakin pykälän eteenpäin, mutta vielä on vuori kiivettävänä, mikäli tamperelaiset aikovat nostella kannua kauden päätteeksi.

Maanantaina Tampereella Tappara painoi päälle hullun lailla onnistuen sekoittamaan Kärppien pakkaa niin paljon, että kirvesrinnat nappasivat ottelusarjan ensimmäisen voittonsa. Mikäli Oulussa nähdään samanlainen Tappara, pitää Kärppien valmennusjohdon etsiä uusia lääkkeitä kirvesrintojen kaatamiseen.

Tapparan Juhani Jasun mukaan matka kannun nostamiseen on vielä pitkä, sillä Kärpät on yhden kiinnityksen päässä mestaruudesta Tapparan metsästäessä vielä kolmea peräkkäistä voittoa. Kaikesta huolimatta tamperelaisten kapteeni Jukka Peltola uskoo edelleen omiinsa.

− Pala kerrallaan voitot on otettava. Laitamme Ouluun saman latingin kuin kotihallissa, niin kyllä me voiton sieltä haemme, Peltola vannoo.

Tampereella finaalipelien tärkeys alkoi näkyä jopa hieman laidan yli läikkyvänä tunnelatauksena ja sitä myöten lukuisina jäähyinä. Mikäli samanlainen tunnetila jatkuu puolin ja toisin Oulussa, tulee ottelun tuomarinelikolle hikinen iltapuhde.

− Kiihkein peli toistaiseksi, kommentoi Peltola neljättä finaalia.

Tässä vaiheessa esiin nousee taas kysymys, vaikuttaako Tapparan pidempi lepotauko välierien jälkeen pelin luonteeseen. Viides finaali starttaa alle vuorokausi edellisen ottelun päättymisestä, joten onko palautumisaika väsyneelle kärppälaumalle liian lyhyt ja kääntääkö Tappara tässä vaiheessa taukonsa eduksi? Tapparan Jan-Mikael Järvinen ei usko tämän juurikaan vaikuttavan pitkän kauden jälkeen.

− Kai jokainen on kesällä treenannut kautta varten, Järvinen toteaa.

Kotiyleisön tuen turvin pelaava Kärpät on kenelle tahansa vaikea voitettava keväällä, mutta Tappara jos kuka siihen pystyy. Peltola painottaa, että on pysyttävä rohkeana ja aktiivisena sekä luotettava omaan tekemiseen.

− Tiedämme, että meillä on edelleen varaa kiristää ruuvia tietyissä asioissa, Peltola myhäilee.

Seuraa Heitä

Henrik Haapala #25 | Jokerit

Laitahyökkääjä

Lasse Kukkosen taskun pohjalle piiloutuneen Haapalan on pidettävä pää kylmänä kärppäpuolustuksen pihdeissä. Jos NHL:n portteja kolkutellut laituri ei anna turhautumiselle valtaa, on hänellä kyvyt ratkaista ottelu vaikka yksinään

Lasse Kukkonen #5 |

Puolustaja

Konkarin otteissa näkyi hermostuneisuutta maanantaina Tampereella. Pari turhahkoa jäähyä ei ole tyypillistä Kukkosta. Pystyykö kapteeni nousemaan tasolleen ja johtamaan joukkonsa mestaruuteen kotihallissa?

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Kärpät pokkaa mestaruuden
Molemmilta joukkueilta löytyy vielä ammentamatonta potentiaalia erityisesti hyökkäyssuuntaan. Tapparalla tätä on hieman enemmän, mutta Kärppien suoritustaso on tasaisempi. Vahva menestys kotiotteluissa tämänkin vuoden pudotuspeleissä puoltaa Kärppien voittoa. Kärpiltä onkin lupa odottaa paluuta aktiivisempaan ilmeeseen, mikä iskee kirvesrinnat niin ahtaalle, ettei ottelusarjan jatkaminen onnistu.
2 3
1 2