Kärpät kääntää kurssiaan kärkitaistossa

LIIGA / Ennakko
Nicklas Lasu juhli joukkueiden edellisessä kohtaamisessa voittomaalia.
Kuva © Sirpa Pöyhönen sirpa.poyhonen@jatkoaika.com
Ensimmäistä kertaa kauden aikana kolmen ottelun tappioputkeen joutunut Oulun Kärpät yrittää kääntää kurssiaan ennen vuoden loppua. Kärpät ei kuitenkaan pääse helpolla, sillä sarjan kolmantena oleva Tampereen Tappara saapuu Ouluun.

Oulussa nähdään joulun ja uuden vuoden välipäivinä oikea herkkupala Kärppien ja Tapparan kohdatessa. Molemmat joukkueet pelasivat edelliset ottelunsa joulutauon jälkeen tapaninpäivänä. Tampereella Tappara kaatoi paikallispelissä Ilveksen jo neljättä kertaa tälle kaudelle.

Kuopiossa Kärpät jäi ensin kaksi erää Kalpan jalkoihin, mutta nousi viimeisessä erässä viiden maalin takaa-ajoasemasta tasoihin. Oulussa kiekko-oppinsa saanut Balazs Sebok ratkaisi kuitenkin ottelun jatkoajalla Kalpalle.

Loistavan syyskauden pelannut maalivahti Veini Vehviläinen otettiin toisessa erässä vaihtoon. Loukkaantumisesta toipunut Jussi Rynnäs pääsi pitkästä aikaa tolppien väliin. Veini Vehviläinen jatkaa kuitenkin Tapparaa vastaan maalilla.

Tämän kauden aiemmat kohtaamiset ovat menneet molemmilla kerroilla kotijoukkueelle. Ensin Tappara voitti Kärpät Hakametsässä 2-1. Toisessa ottelussa Kärpät voitti kamppailun Raksilassa 3-1.

Kärppien kuntopuntari on joulukuun aikana kääntynyt tappiolliseksi viime aikojen tappioputken myötä. Tappara taas on hävinnyt joulukuussa vain kerran marraskuun lopun neljän pelin tappioputken jälkeen.

Vaikka Kärpillä on takanaan hävitty peli takanaan, antaa viimeisen erän nousu jatkoaikahäviöstä huolimatta joukkueelle voimaa. Raksilan kotiyleisön edessä Kärpät on hävinnyt tällä kaudella vain kaksi kertaa. Lisäksi Tappara on vierasotteluiden pisteiden valossa vain liigan keskikastia.

Molemmat joukkueet lähtevät otteluun ilman merkittäviä loukkaantumisia. Kärppien edellisessä ottelussa tehot 2+2 tehnyt Julius Junttila vankisti pistepörssin johtoaan. Kärppien loistava ykkösketju joutuu kuitenkin Tapparaa vastaan kovaan puristukseen, jolloin tulosvastuu siirtyy alemmille ketjuille. Ratkaisuvoimaa löytyy kuitenkin myös kakkosketjusta sekä puolustajista.

Tapparan pisteet ovat jakautuneet vielä tasaisemmin kuin Kärpillä. Kotijoukkue saakin olla tarkkana kaikkia Tapparan ketjuja vastaan. Vierasjoukkueen maalitykki Jere Karjalainen on maalipörssin kolmantena heti Kärppien Charles Bertrandin jälkeen.

Kärpät on ottanut kolmessa viime tappiossaan kaksi ulosajoa. Tapparaa vastaan Kärpillä ei ole varaa samanlaiseen turhautumiseen tai huolimattomuuteen. Keihästämiset ja päähän kohdistuneet taklaukset eivät ole sellaisia peliin kuuluvia virheitä, joita päävalmentaja Mikko Manner sallii.

Pelin virtauksen suhteen on odotettavissa totuttua Kärppien aktiivisuutta varsinkin karvaus- ja hyökkäyspelissä. Jukka Rautakorven Tappara osaa ja uskaltaa kuitenkin haastaa Kärpät kiekollisessa pelissä. Joukkueiden edellinen kohtaaminen marraskuussa oli viihdyttävää peliä, eikä tälläkään kerralla ole kyttäilyä odotettavissa.

Seuraa Heitä

Nicklas Lasu #31 | Frölunda

Keskushyökkääjä

Lasu teki joukkueiden edellisessä kohtaamisessa voittomaalin. Sen jälkeen maaleja on syntynyt vain yksi. Vähille pisteille jääneellä kakkoskentän sentterillä on mahdollisuus nousta ratkaisijaksi Tapparan keskittyessä kärkimiesten pimentämiseen.

Juhani Jasu #61 | TPS

Keskushyökkääjä

Myös Tapparalta löytyy vähille pisteille jäänyt kakkossentteri. Kahteen kuukauteen Jasu on saanut aikaan vain yhden maalin. Tomas Zaborskyn ja Kristian Kuuselan välissä pisteille on kuitenkin mahdollista päästä.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Kärkikamppailussa ylitöitä
Sarjakärki Kärpät on pienessä suvantovaiheessa kärsien kolme peräkkäistä tappiota. Tappara puolestaan on edennyt tasaista tahtia eteenpäin, vaikka pieniä vaikeuksia senkin matkalle on mahtunut. Molemmilta ryhmiltä löytyy ratkaisuvoimaa, joten osumia nähdään varmasti molemmissa päissä. Komea nousu KalPaa vastaan viiden maalin takaa tasoihin toi myös varmasti lisää virtaa oululaisryhmään. Kärpät on viime aikojen alavireestään huolimatta kotikaukalossaan paha vastus ja se haluaa palata voittokantaan. Tasaisen kamppailun ratkaisua voidaan hyvinkin joutua hakemaan jatkoajalta.
2 3
2 3