Viisikkopelin toimivuus on Kärppien ainoa toivo Sportia vastaan

LIIGA / Ennakko
Samassa ketjussa pelaavat Jan Hruska, Saku Mäenalanen ja Mikko Lehtonen pääsivät kaikki pisteille Kärppien edellisessä ottelussa.
Kuva © Sirpa Pöyhönen sirpa.poyhonen@jatkoaika.com
Kärppien lauantain vieras Sport on ollut alkukaudella illan isäntää parempi, mutta oululaiset ovat väläytelleet viime otteluissa lupaavia otteita.

Kärppien torstaina pelaama Ässät-ottelu oli kenties Kärppien paras suoritus tällä kaudella. Johtomaali syntyi tälle kaudelle erittäin harvinaislaatuisesti jo ensimmäisen kahden minuutin aikana, ja pelin hallinta onnistuttiin pitämään hyppysissä viimeiselle minuutille asti. Ottelu päättyi lukemiin 0−3.

Suurimmat onnistujat kyseisessä ottelussa olivat kaksi maalia iskenyt Mikko Lehtonen, vakuuttavaa sentterintyötä tekevä Jan Hruska sekä kauden kolmannen nollapelin pelannut Jussi Rynnäs.

Sportin edellinen peli pelattiin niin ikään torstaina. KalPaa kotonaan Vaasassa isännöinyt Sport oli ottelussa vaikeuksissa etenkin omassa päässä, eikä hyvän pelin pelannut, hiljattain KHL:stä KalPaan siirtynyt maalivahti Niko Hovinen antanut vaasalaisille juurikaan mahdollisuuksia useampaan kavennusmaaliin. Ottelun loppulukemiksi jäi 1−3.

Kärpät ja Sport ovat kohdanneet kuluvalla kaudella kerran Vaasassa. Tuolloin Sport oli selkeästi Kärppiä edellä voittaen ottelun lukemin 4−1.

Kärppänuorison esiinmarssi

Kauden alusta asti pahan loukkaantumissuman kanssa paininut Kärpät on tarjonnut syyskaudella poikkeavan paljon mahdollisuuksia organisaationsa nuoremmille pelaajille. Esimerkiksi liigadebyyttinsä tällä kaudella tehnyt Tuomas Vartiainen on pelannut lähes puolessa Kärppien otteluista, vaikka kauden alussa hänen edellään oli useita liigastatuksen vakiinnuttaneita hyökkääjiä.

Vielä suuremmin puskista pöllähti 19-vuotias Julius Hermonen, joka ei vielä viikko ennen lauantain Sport-ottelua ollut pelannut ainuttakaan ammattilaisottelua. Kärppien A-nuorissa kautensa aloittanut Hermonen on pysynyt yllättävän hyvin liigaotteluiden vauhdissa, eikä liigauran avausmaalikaan ole ollut kaukana.

Hieman yllättäen edustusjoukkueeseen nostettu Julius Hermonen on esittänyt lupaavia otteita.
Kuva © Sirpa Pöyhönen sirpa.poyhonen@jatkoaika.com

Torstaina Porissa ensimmäisen liigamaalinsa ampunut Sami Anttila olisi todennäköisesti saanut kauden alussa paljonkin peliaikaa, mutta hän joutui pitkälle sairauslomalle kauden alkupuolella.

Vastikään kaukaloon palannut Anttila esitti torstaina vakuuttavia otteita yhdessä ketjukavereidensa Aku Kestilän ja Miska Humalojan kanssa. Tämä ketju on ollut Kärppien ehdottomia onnistujia kahdessa edellisessä ottelussa.

Sport pärjää miesvajaalla

Sport pitää tällä hetkellä hallussaan kyseenalaista kunniaa sijoittuessaan jäähytilaston kärkeen. Vaasalaispelaajat viettävät aikaa jäähyaitiossa noin 13 minuuttia ottelua kohden.

Tästä huolimatta, tai juuri tästä syystä, Sport on myös Liigan alivoimapörssin kärjen tuntumassa, edellään ainoastaan JYP. Kärpät on viime otteluihin saakka nojannut paljolti ylivoimamaaleihin, mutta lauantaina oululaiset eivät voi luottaa ainoastaan ylivoiman tuomiin mahdollisuuksiin.

Sportin alkukausi on on ollut huomattavasti Kärppiä parempi. Vaikka Kärpät onkin saanut muutamia Ässät-ottelun kaltaisia onnistumisia pitkin alkukautta, ei se yleensä ole kyennyt siirtämään onnistuneen ottelun tuntumaa enää seuraavaan koitokseen.

KalPa osoitti torstaina Sportin alakerran haavoittuvuuden, ja samaan on Kärpilläkin mahdollisuus. Mahdollisuuden lunastaminen vaatii viisikkopelin toimivuutta, eikä tämä osa-alue ole Kärpillä ollut missään välissä syyskautta kovinkaan vahvana.

Seuraa Heitä

Julius Hermonen #59 | Kärpät

Laitahyökkääjä

Kolme liigaottelua pelannut Hermonen on ollut jo todella lähellä tehdä uransa ensimmäisen liigamaalinsa. Tämä tilaisuus kannattaa käyttää hyväksi, sillä sairastuvalta palaavien pelaajien kanssa on vaikea taistella peliajasta.

Tomi Körkkö #21 |

Laitahyökkääjä

Kärppiäkin urallaan edustanut Körkkö on tehnyt hyvällä tahdilla pisteitä tällä kaudella. Körkkö viimeisteli torstain ainokaisen KalPan verkkoon.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Sportin oma pää vuotaa
Sportin verkkoon on viimeisessä neljässä ottelussa tehty 16 maalia. Kärpät puolestaan pelasi yhden kauden parhaista otteluistaan Ässiä vastaan. 3-0-voittoon päättyneessä ottelussa oli aineksia henkisen niskalenkin hellittämiseen. Puolustuspaketti pysyi tiiviinä ja hyökkäyspelissä varsinkin innokkaasti laukoneen, mutta heikolla prosentilla onnistuneen Mikko Lehtosen maalit antavat uskoa parempaan.
4 5
1 2