Kärpät saa huipputason vieraita Ruotsista – Manner: "Skellefteåssa on useita entisiä KHL-pelaajia"

LIIGA / Ennakko
Mikko Manner johdattaa joukkonsa toistamiseen tällä viikolla ruotsalaisjoukkuetta vastaan.
Kuva © Timo Savela
Kärppien vastus on torstaina kovimmasta päästä, kun Raksilan jäähallissa vastaan asettuu ruotsalainen Skellefteå AIK. Ruotsalaisjoukkue pelasi vuosina 2011–2016 peräti kuusi kertaa peräkkäin Ruotsin SHL:n finaaleissa.

Kärpät ei tällä kaudella pelaa CHL:ssä, mutta harjoitusvastustajat ovat huipputasoa. Tiistaina kaatui Luulaja, nyt vastus on entistäkin kovempi, kun vastaan asettuu kaikki kolme harjoitusotteluaan voittanut Skellefteå AIK. Luulajaa vastaan saavutettu 6–2-voitto ei ole tuudittanut Kärppien päävalmentajaa liialliseen hyvään oloon.

– Tänään tulee varmasti kovempi ottelu. Skellefteå on nähnyt meidän tiistain pelin tuloksen. Muutenkin se on vauhdikas joukkue. En tiedä oliko Luulajalla vähän heikompi päivä, ja meillä sitten oli parempi päivä, mutta nyt vastus on varmasti kovempi, Kärppien päävalmentaja Mikko Manner tuumi.

Ruotsalaisjoukkueen tämän vuosikymmenen meriitit ovat Mannerinkin tiedossa.

– Skellefteå on varmasti fyysisesti ja henkisesti valmiimpi taistelemaan, kuin mitä Luulaja oli. Skellefteå oli kuusi kertaa Ruotsin sarjan finaaleissa, ennen kuin viime kaudella tippuivat Frölundaa vastaan puolivälierissä.

Skellefteån joukkueen nimilista on kovatasoinen. Joukkueessa pelaa muun muassa NHL:ssä Columbuksessa ja KHL:ssä Pietarin SKA:ssa pelannut Joakim Lindström.

– Heillä on muutamia hyviä huippupelaajia, jotka ovat tehneet kansainvälisellä tasolla hyvää uraa. On mielenkiintoista katsoa meidän yksittäisten pelaajien suhdetta noin hyviin pelaajiin. Siellä on pelaajia, jotka ovat pelanneet isoissa seuroissa KHL:ssä, Manner päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle