SaiPa hakee viiden vuoden Oulun tappiokierteelleen päätöstä ylivoimapeliinsä nojaten

LIIGA / Ennakko
Kärpät on ollut viimeisimmät viisi kautta tyly isäntä Saipalle.
Kuva © Sirpa Pöyhönen sirpa.poyhonen@jatkoaika.com
Vakuuttavassa kunnossa runkosarjan kärjessä viilettävä Kärpät saa vieraita Lappeenrannasta. Viime aikoina kelpo tuloskuntoon päässyt SaiPa hakee ensimmäistä runkosarjavoittoaan Oulusta sitten helmikuun 2013. SaiPan mahdollisuudet lepäävät pitkälti tuhoisassa ylivoimapelissä.

Tällä kaudella Kärpät on murskannut sputnikit kahdesti. SaiPalla oli menossa varsin heikot jaksot näiden tyrmäysten aikana. Ainoa Idän ihmeen voitto tuli puolestaan tilastojen valossa samankaltaisen jakson aikana kuin missä seura purjehtii nyt. Pelillisesti SaiPan otteet toki eroavat lokakuusta melkoisesti.

Helpolla ei pisteitä tule Oulusta tälläkään kertaa irtoamaan, kuten myös historia osoittaa. Sitä paitsi Kärpät ei ole jäänyt tämän vuoden puolella vielä kertaakaan ilman pisteitä. Tappioita on tänä vuonna vain kolme. Niistä kaksi on tullut kärkijoukkueita vastaan, ja kolmas vielä silloin kovavireistä HPK:ta vastaan.

Kärpillä ei myöskään ole rasitteena pitkää sairaslistaa: sivussa ovat vain Teemu Kivihalme ja Aleksi Mäkelä. Toki kolme avainpelaajaa on Leijonien matkassa olympialaisissa, kuten myös päävalmentaja Mikko Manner.

Ainakaan välitöntä vaikutusta herrojen puuttumisella ei näytä olevan - maalipörssiä johtava Charles Bertrand on heiluttanut verkkoa kolmessa edellisottelussa, Julius Junttilan puuttumisesta huolimatta. Myös Ville Leskinen on kolmen ottelun maaliputkessa. Viime kierroksilla ykkösvitjassa viilettänyt Jasse Ikonen merkkautti yhden syöttöpisteen kahdessa edellisottelussa. 

Erot erikoistilanteissa voivat kääntää kelkan

Kuuteen viime otteluun Kärpät on päästänyt kolmesti neljä maalia. Erityisesti alivoimapeli on viime aikoina tökkinyt. Kahdesti neljä maalia on kuuden viime kierroksen aikana päästänyt Veini Vehviläinen, joka on viime aikoina saanut Jussi Rynnästä enemmän vastuuta.

SaiPa puolestaan pelasi ennen Sport-ottelua kolme kamppailua muuttumattomalla kokoonpanolla, eiliseen peliin ainoa muutos oli tuoreen hankinnan Vladimir Denisovin tulo seiskapakiksi. Sportille kärsityn nöyryyttävän tappion jälkeen, matka Ouluun on pitkä. Pohjanmaan reissua edelsi kuitenkin kolme kovaa ja puhdasta voittoa.

Erityisesti Ville Kohon johtama ketju on ollut viime aikoina hyvässä vireessä. Kapteeni Kohon saldo viimeiseen neljään peliin on 3+2, oman piste-ennätyksensä äskettäin rikkoneen Elmeri Kaksosen 2+1 ja Kim Strömbergin peräti 1+5.

Edellisissä kymmenessä ottelussa keltamustat ovat jääneet vain kolmesti pisteittä. Kymmenen ottelun kuntopuntarissa SaiPa on viidentenä. Joukkueen pitkään parjattu ylivoima on puolestaan ollut vastaavalla otannalla koko sarjan parasta. Samanaikaisesti Kärppien alivoima on ollut koko sarjan kolmanneksi huonointa.

Seuraa Heitä

Mikael Ruohomaa #13 | Neftehimik

Keskushyökkääjä

Vahvaa kautta pelaava sentteri on viime aikoina ajautunut hieman sivuraiteille. On tullut pelikieltoa ja edellisiin viiteen otteluun vain tehot 0+2. Syttyykö jälleen Raksilan lauantai-illassa?

Ville Koho #8 | SaiPa

Keskushyökkääjä

Seuraikoni on löytänyt mainion vireen kevään lähestyessä. Heiluuko verkko jälleen lauantaina?

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Kärppien hyökkäys liikaa SaiPalle
SaiPan maalilla Frans Tuohimaa on pelannut tänä vuonna maalivahdeista eniten. Lappeenrantalaiset ovat pelanneet tämän vuoden puolella 18 ottelua, joista Tuohimaa on aloittanut maalilla 16 kertaa. Kuorma on alkanut näkymään sensatiovahdin otteissa. Joukkuetta reppuselässään kantanut maalivahti pystyy edelleen pelaamaan huipputasolla, mutta Kärppien tasoinen hyökkäävä ja aktiivinen joukkue tuottaa puolustukselle ongelmia, joita edes maalivahti ei pysty paikkaamaan.
4 5
2 3