Pettymys odottaa SaiPaa Oulussa

LIIGA / Ennakko
Veini Vehviläinen on yllättänyt positiivisesti kärppämaalilla.
Kuva © Sirpa Pöyhönen
Kärpillä on allaan vain osittain onnistunut vieraskiertue, mutta siitä huolimatta mikään ei viittaa SaiPan mahdollisuuksiin napata pisteet Raksilasta.

Kärppien edellisviikon vieraskiertue ei sujunut joukkueen kannalta toivotulla tavalla. Kiertueen ensimmäisessä ottelussa KalPa kaatui Kuopiossa, mutta Turussa että Hämeenlinnassa tuli nokkaan oikein kunnolla.

Ennen kahta kehnoa vieraspeliä Kärpät oli hävinnyt varsinaisella peliajalla ainoastaan kerran. Kärppien nopeatempoisen pelitavan haittapuolet tulivat esiin tiheätahtisella vieraskiertueella.

Illan vastustaja SaiPa oli tiistaina lähellä napata kauden toisen kolmen pisteen voiton, mutta Sport veti pidemmän korren aivan ottelun viimeisillä hetkillä. SaiPan alkukausi on ollut vaikea, ja sen keräämä pistemäärä ennen torstain kierrosta oikeuttaa toiseksi viimeiseen sijaan.

Torstain kohtaaminen on Kärppien ja SaiPan ensimmäinen keskinäinen kohtaaminen kuluvalla kaudella.

Vajaalla bussilla pohjoiseen

Loukkaantumisien osalta Kärppien alkukausi sujui edelliskauden aloitukseen verrattuna äärimmäisen hyvin. Epäonni on kuitenkin tavoittanut viimein myös oululaisjoukkueen, sillä kärkihyökkääjä Ville Leskinen loukkaantui edellisessä kotiottelussa Sportia vastaan. Leskisen tilannetta tarkkaillaan päivittäin.

Vieraskiertueella ongelmat jatkuivat, tällä kertaa kelkasta putosi Otto Karvinen. Karvisen poissaolo lasketaan tällä hetkellä kuukausissa. Myös hyökkääjä Sami Anttila on sivussa vielä noin kuukauden. Hyökkääjä Radek Koblizek on ollut koko alkukauden sivussa, mutta hänen paluu on Kärppien mukaan lähellä. Koblizek ei kuitenkaan viime kauden näyttöjen perusteella kykene suoraan korvaamaan tämänhetkisiä pitkäaikaispotilaita.

SaiPan kohdalla lista on karumpi. Positiivisena uutisena SaiPa ilmoitti Per Savilahti-Naganderin ja Joni Nikon palanneen pelikuntoon, mutta pohjoisen kiertueelta Lappeenrantaan jäi lukuisia pelaajia hoitamaan vammojaan.

SaiPan Eetu Kosken, Jussi Markkasen ja Anssi Löfmanin toipumisen kesto on vielä epävarmaa. Ville Kohon ja Henry Maarnelan toipuminen kestänee vielä muutaman viikon, kun taas Lauri Taipaluksen poissaolo saattaa olla jopa kaksi kuukautta. Urho Vaakanaisen tilannetta tarkkaillaan päivittäin.

Ennusmerkit eivät ole SaiPan puolella

Kummallakin joukkueella on allaan muutama heikko ottelu, mutta SaiPan alkukauden kehno puolustaminen ja pitkä toipilaslista eivät puhu lappeenrantalaisten voiton puolesta. Kärppien vieraskiertue oli pisteiden valossa epäonnistunut, mutta se on ehtinyt palautumaan siitä koko kuluvan viikon ajan. SaiPa taas pelasi viimeksi kaksi vuorokautta aiemmin Vaasassa.

Vaikka Leskisen poissaolo käytännössä rampauttikin Kärppien kakkosketjun, on sen ykkösnyrkki niin kovassa vedossa, että se kykenee ratkaisemaan pelin Kärpille yhdessä tunnollisen puolustuspelaamisen kanssa. Maalijuhlia Raksilassa tuskin nähdään, mutta ottelu ratkeaa Kärpille jo varsinaisella peliajalla.

Seuraa Heitä

Nicklas Lasu #31 | Frölunda

Keskushyökkääjä

Lasu säväytti harjoituskaudella, mutta sama tehokkuus ei ole seurannut mukana Liiga-otteluihin. Ihan kiikaritehoilla ei ruotsalainen tällä hetkellä hiihdä, mutta kolme syöttöä kahdeksaan otteluun on melko vähän. Etenkin kun Lasu on hankittu tulosketjurooliin.

Lasse Lappalainen #55 | KalPa

Puolustaja

Lappalainen on tällä hetkellä SaiPan tehokkain puolustaja. Pisteitä on kertynyt kahdeksassa ottelussa yhteensä neljä, näistä yksi on maali ja loput syöttöpisteitä.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

SaiPan tehottomuus jatkuu
Kärpät hävisi kaksi edellistä otteluaan, mutta esitti molemmissa kamppailuissa hyvää peliä ja onnistui luomaan tilanteita. SaiPa on pelannut hyvin vaihtelevia pelejä: Pelicansia vastaan puolustus vuoti pahemman kerran, mutta Sportia ja HIFK:ta vastaan joukkue onnistui pitämään pelin tiukkana. Maalinteko lappeenrantalaisryhmälle on ollut kuitenkin läpi kauden hankalaa ja edellisissä viidessä pelissä onkin tehnyt vain kuusi maalia. Kärpät on ollut kotikaukalossaan erityisen kova voittaen harjoitusottelut mukaan lukien neljä kauden viidestä kotiottelustaan.
4 5
0 1