Työhanskat räpylöihin ja Ouluun - Pelicansilla edessä hikinen iltapuhde

LIIGA / Ennakko
Joukkueet väänsivät viimeksi keskenään keväällä runkosarjassa.
Kuva © Sirpa Pöyhönen sirpa.poyhonen@jatkoaika.com
Torstain kahden ottelun liigakierroksen toinen kamppailu käydään Oulun Raksilassa, jossa Kärpät isännöi lahtelaisia vieraitaan. Viime kautta selvästi aktiivisemmin pelaava Kärpät saa Pelicansista kovan vastuksen heti alkusyksyyn. Myös Pelicans saa olla jatkuvasti varpaillaan Kärppien liukasliikkeisten pelaajien kanssa.

Sarjataulukon keskikastiin tukevasti majoittunut Lahden Pelicans saapuu Ouluun allaan jatkoaikavoitto pirteän alkukauden pelanneesta KooKoosta. Kauden ensimmäisestä kolmesta ottelustaan Pelicans on onnistunut haalimaan yhteensä viisi pistettä.

Kotijoukkue Kärpät puolestaan hakee paluuta voittokantaan hävittyään Jyväskylässä JYPille tiistaina lukemin 4-3. Kahden tappion myötä Kärppien pistesaldo on Pelicansin vastaavaa yhden vajaa.

Työteliäiden joukkueiden kohtaaminen

Molemmat joukkueet ovat pelanneet heti alkukaudesta varsin vauhdikasta kiekkoa; hyökkäyksiin on pyritty lähtemään aktiivisesti turhia viivästelemättä. Samoin painetta annetaan molempien joukkueiden toimesta korkealla hyökkäysalueen karvauksella.

Kai Suikkasen jälkeen Kärpissä ohjat ottanut Mikko Manner on selvästi onnistunut toteuttamaan aktiivista pelitapaansa heti kauden alussa. Korkea prässipelaaminen on aiheuttanut Kärppien vastustajille rutkasti hankaluuksia kauden ensimmäisissä peleissä. Puolustuksestakaan ei kuitenkaan ole tingitty, kun hyökkääjät paikkaavat ajoittain agressiivisesti nousevia puolustajia mainiosti, pitäen viisikon tasapainossa ja valmiina vastaanottamaan mahdollisen vastahyökkäyksen.

Työteliäästä pelitavasta on niin ikään tunnettu myös Pelicansin valmennus Pasi Nurmisen ja Petri Matikaisen johdolla. Vaikka selkeitä tähtipelaajia taitotasoltaan ei Pelicansista paljoa löydy Iikka Kangasniemen ja Borna Rendulicin lisäksi, uurastaa viisikko vakuuttavasti yhteen illasta toiseen. Hannes Björnisen ja Antti Tyrväisen kaltaisten pelaajien työmäärä on lahtelaisille korvaamaton, eikä joukkueen raatajaosastoa sovi missään nimessä väheksyä.

Tähtivajetta on kenties jopa lahtelaisia selvemmin myös Kärppien joukkueessa. Muun muassa liukasliikkeinen paluumuuttaja Julius Junttila ja viime kevään komeetta Ville Leskinen kieltämättä lukeutuvat taitopelaajien kastiin, mutta eivät kuitenkaan ole Liigan absoluuttista kärkeä, jota Oulussakin on yleensä totuttu näkemään.

Selkeiden tähtien puuttuessa molempien joukkueiden viisikkopelin toimiminen korostuu entisestään. Myös puolustuksen kiekkovarmuus ja suoriutuminen avauspelissä tulee olemaan yksi illan ratkaisevista tekijöistä. Kun molemmat joukkueet painostavat agressiivisesti ylhäältä, tulee kiekollisen joukkueen puolustajien kyetä antamaan helppo ja nopea avaussyöttö kovasta paineesta huolimatta.

Yllätyksiä maalinsuulla?

Pelicansin maalivahtitilanne on täysin auki illan otteluun lähdettäessä. Aiemmissa peleissä torjuntavastuu on jakautunut kohtuu tasaisesti Janne Juvosen ja Joona Voutilaisen kesken. Voutilainen sai kunnian aloittaa maalinsuulla edellisessä ottelussa KooKoota vastaan, mutta löysi itsensä lopulta heti ensimmäisessä erässä vaihtopenkiltä päästettyään kolme maalia ensimmäisen neljäntoista minuutin aikana.

Jussi Rynnäs on puolestaan kantanut toistaiseksi yksin vastuuta Kärppien maalilla. Rynnäs onkin toki selvästi Kärppien ykkösmaalivahti, mutta torstai-iltana voi hyvinkin olla Veini Vehviläisen vuoro tehdä oma liigadebyyttinsä kärppänuttu yllään.

Seuraa Heitä

Ville Leskinen #12 | Kärpät

Laitahyökkääjä

Edelliskaudella huikean kevään pelannut taituri ei ole vielä saanut parasta irti itsestään ensimmäisissä otteluissa. Taitoa ja nopeutta Leskiseltä löytyy kyllä vaikka muille jakaa, mutta röyhkeyttä saisi olla pelissä enemmän. Muutaman onnistumisen myötä omaan peliin voisi jälleen löytyä viime kevään kaltainen rentous.

Borna Rendulic #71 |

Laitahyökkääjä

Viime liigavisiitillään ihastuttanut kroatialaistaituri on täällä taas. Pehmeillä käsillä ja mainiolla pelikäsityksellä varustettu laitahyökkääjä tuo taatusti viihdearvoa kaukaloon illasta toiseen. Leskisen tavoin pieni lisäröyhkeys olisi viimeinen kirsikka kroatialaisen kakun päällä.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Ilveksen tappiosarakkeeseen jatkoa
Pelicans suoritti edellisessä ottelussaan komean nousun KooKoota vastaan, kun taas Kärpät menetti johtonsa JYPiä vastaan. Oululaisten nopeutunut pelaaminen on ollut myrkkyä kauden ensimmäisissä otteluissa vastapuolelle, ja samaa voidaan povata myös tähän otteluun. Pelicansin virheet kostautuvat kovalla prosentilla, mikä myös maksaa pisteet lahtelaisille.
4 5
1 2