Kärppien ja Mikko Mannerin kotiavaus: "Ensivaikutelman voi tehdä vain kerran"

LIIGA / Ennakko
Mikko Manner ja Kärpät tähyävät viime kautta ylemmäs.
Kuva © Timo Savela
Kärppien kauden ensimmäinen ottelu kotikaukalossa on tiistaina, kun ruotsalaisjoukkue Luulajasta saapuu Ouluun.

Kärppien vaisu viime kausi on enää vain ikävä muisto, sillä tämän kauden harjoituksissa on menoa ja vauhtia riittänyt. Päävalmentajaksi nostettu Mikko Manner näki mikä viime kaudella mätti, ja nyt ongelmakohtiin on harjoituksissa kiinnitetty paljon huomiota. Viime kaudella suunnan kääntäminen kesken kauden oli hankalaa, vaikka joulukuusta eteenpäin pisteitä alkoikin kertyä parempaan tahtiin.

– Tänään on luvassa nopeaa kaukalon päästä päähän pelaamista. Luulaja on joukkue, joka myös pelaa sellaista jääkiekkoa. Joitakin suomalaisia joukkueita vastaan voi joutua hitaampaakin pelaamaan, mutta tänään pitäisi olla tulossa vauhdikas peli, kertoi Manner tiistaina aamuharjoitusten jälkeen.

Harjoitukset viime kauteen verrattuna ovatkin näyttäneet vauhdikkaammilta.

–  Me halutaan olla vauhdikas joukkue. Kausi on niin alussa, että tässä kohtaa on ihan normaalia, että vauhtia voi vielä olla enemmän kuin ajatusta, Manner tokaisi.

Kärpät ei ole tehnyt aiemmissa tämän kauden harjoituspeleissään kovin paljoa maaleja. Jos voittolaukauskilpailun maali jätetään pois laskuista, niin Kärpät on tehnyt tällä kaudella viisi maalia pelaamassaan neljässä ottelussa. Toisaalta, päästettyjä maalejakaan ei ole kuin seitsemän, joista Vaasan Sport teki edellisessä ottelussa kolme.

– Meidän on tarkoitus olla tehokas joukkue. Me halutaan päästä kulmista maalille.

Kauden avaus kotikaukalossa uuden päävalmentajan kanssa on aina ainutkertainen tapahtuma. Manner tietää tilanteen.

– Ensivaikutelman voi tehdä vain kerran. Manner päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle