Kärppien viimeinen mahdollisuus kääntää hiipunutta kelkkaansa ennen pudotuspelejä

LIIGA / Ennakko
Kärppien ja KalPan viime kaudella nähdyssä ottelussa tunteet kävivät kuumina. Lauantaina pää pysynee ainakin asteen kylmempänä.
Kuva © Sirpa Pöyhönen sirpa.poyhonen@jatkoaika.com
Runkosarjan viimeisellä kierroksella runkosarjavoittaja Kärpät kohtaa kuudennen ja samalla viimeisen suoran puolivälieräpaikan itselleen sementoineen KalPan. Panosta ottelussa ei ole, eikä se ole aiemmissa otteluissa johtanut kovinkaan kummoiseen kärppäesitykseen.

Kärppien runkosarjan viimeiset kierrokset ovat olleet vaikeita niin joukkueelle kuin otteluita seuranneille katsojille. Lukemat näistä maaliskuun otteluista ovat karut: Neljä ottelua, joista jokaisesta tappio. Pisteitä kertyi yksi ensimmäisen HIFK-viikonlopun ottelun jatkoaikatappiosta.

Maaliero näissä neljässä ottelussa oli neljä tehtyä ja 16 päästettyä. Eli siis 12 maalia pakkasella.

Mahdollisia syitä tälle äkkinäiselle tasonlaskulle on useita. Kyseessä saattaa olla esimerkiksi otteluiden panoksettomuudesta johtuva motivaationpuute vastustajaan verrattuna, pelaajien säästely ja loukkaantumisien välttely tai ratkaisupelaajien loppuunkuluminen ja heidän korvaajien vähäisyys.

Parhaassa tapauksessa Kärpät herää takaisin nähdylle tasolleen, kun se aloittaa pienen tauon jälkeen pudotuspeliurakkansa puolivälierissä. Pahimmassa tapauksessa nykyinen laskusuuntainen trendi jatkuu, jolloin meno saattaa tyssätä jo ensimmäisessä ottelusarjassa.

Puolustajien pistepörssin uusi kuningas

KalPan otteet runkosarjan lopussa ovat olleet täysin päinvastaiset kuin lauantai-illan isännällä. Se on nimittäin tällä hetkellä kuuden ottelun voittoputkessa. Siinä missä Kärppien ratkaisupelaajat ovat olleet pahasti pimennossa, KalPan riveistä löytyvä puolustaja Mathew Maione nappasi edelliskierroksen jälkeen koko Liigan puolustajien pistepörssin kärkisijan.

Maione onkin ottanut aikamoisen kirin runkosarjan loppupuolella, sillä seitsemästä edellisestä ottelusta pisteitä on kertynyt yhteensä 11. Näistä maaleja on kahdeksan ja syöttöjä kolme. Tällaiset teholukemat olisivat hurjat jopa Liigan tähtihyökkääjille.

Kärpistäkin löytyy pistepörssin sankareita, mutta heidän viimeaikainen taantuminen pisteidenteossa on laskenut sijoituksia kirkkaimmasta kärjestä. Tästä huolimatta pistepörssin kärkikymmenikössä on edelleen neljä kärppäpelaajaa.

Lepoa ja läpsyttelyä

Molemminpuoleinen lepuutus ei olisi mitenkään tavatonta tässä panoksettomassa runkosarjan viimeisessä ottelussa. Kärpät aloitti oman pelaajakierron yllättävän myöhäisessä vaiheessa ottaen huomioon, että runkosarjan voitto ratkesi jo useita kierroksia sitten. Ensimmäiset varsinaiset lepuutukset nähtiin nimittäin vasta edellisen kierroksen HPK-ottelussa.

Lepuutukset HPK-ottelussa antoivat hyvän tilaisuuden lukuisille pelaajille, joiden ottelumäärä edustusjoukkueen paidassa on ollut vähäinen tai jopa olematon. Mikään jymymenestys kyseinen ottelu ei missään nimessä ollut, sillä Kärpät kärsi tappion lukemin 0-5. Toisaalta tulokset eivät ole olleet ykkösmiehistölläkään sen kummempia.

Pisteiden merkityksettömyyden takia mitään kiekkospektaakkelia tullaan tuskin näkemään, sillä varovaisesti ja varmuudella pelaavat joukkueet halunnevat mahdollisimman ehjinä pudotuspeleihin. Tämä on yleisön kannalta harmillista, sillä haluttoman ja varovaisen läpsyttelyn katseleminen on kaukana siitä, mitä Oulussa on tällä kaudella totuttu näkemään.

Seuraa Heitä

Joona Huttula #4 | RoKi

Puolustaja

Puolustuksen loukkaantumisien myötä kiekottoman puolustajien paikkoja on ainakin jossain määrin avoinna. Huttula on yksi niistä potentiaalisista puolustajista, jotka saattavat hieman yllättäenkin nousta tärkeään asemaan pudotuspelien edetessä.

Mathew Maione #18 | Dinamo R

Puolustaja

Maione ja Kärppien Miika Koivisto ovat puolustajien pistepörssissä tasapisteissä, mutta Maione hallitsee suuremmalla maalimäärällään kärkisijaa yksin. Pisteitä puolustajalta on odotettavissa lauantainakin, mikäli valmennusjohto ei päätä lepuuttaa häntä.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

KalPan vahva vire jatkuu
Kärpillä ei ole viimeisillä kierroksilla ollut enää panosta sarjasijoituksen suhteen ja HPK:ta vastaan joukkue säästelikin kärkipelaajiaan. KalPankin sarjasijoitus on myös jo lukittu, mutta kuopiolaisryhmän nykyvire on joukkueista kovempi, sillä edellisistä 10 ottelusta se on hävinnyt vain yhden. Kärpät ei päätöskierroksenkaan otteluun syty täysillä ja pelaajistossakin edellisten otteluiden tapaan saattaa olla säästelyä. KalPa haluaa voittoa joukkueista enemmän ja vie pisteet Kuopioon.
1 2
3 4