Kukkosen juhlaottelu on äärimmäinen tulikoe Kärpille

LIIGA / Ennakko
Lasse Kukkosta juhlitaan lauantaina Raksilassa.
Kuva © Vesa Pöppönen www.facebook.com/VesaPhoto
Kärpät ei ole hävinny vielä ainuttakaan kotiottelua varsinaisella peliajalla, eikä pisteitäkään ole jouduttu jakamaan kuin kerran. Nyt Ouluun saapuu ensimmäistä kertaa vastustaja, joka on sarjataulukossa Kärppiä ylempänä. Itse asiassa aivan kärjessä.

Kärpät ja JYP ovat kohdanneet toisensa kerran kuluvalla kaudella, jolloin ottelu pelattiin Jyväskylässä. Tuolloin ottelu ratkesi JYPin voittoon alle kaksi minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua.

Kohtaamisen jälkeen JYP on pitänyt yllä alusta asti kovaa pistetahtiaan, mutta Kärpätkin on onnistunut petraamaan erityisesti maalinteossa kauden edetessä. Kärppien maalihanat aukesivatkin JYP-ottelun jälkeen oikein kunnolla, sillä kahdessa seuraavassa ottelussa Kärpät mätti yhteensä 13 maalia.

Lähtökohdat molemmille joukkueille ovat kutakuinkin samat, sillä molemmat pelasivat alkuviikosta kaksi voitokasta ottelua etelässä.

Puolustuksen juhlakalut

Ottelun alkuun palkitaan Kärppien Lasse Kukkonen, joka sai alkuviikon Satakunnan kiertueella täyteen 500 pelattua Liiga-ottelua. Oululaisten ikisuosikki saanee yleisöltä vähintään yhtä suuret suosionosoitukset kuin taannoin Kärpistä sivuun siirtynyt ja aiemmin syksyllä ottelutapahtumassa muistettu Juha Junno.

Kukkosen lisäksi myös puolustajatoveri Jani Hakanpää saavutti merkkipaalun vieraskiertueella, hänellä pelattuja Liiga-otteluita on nyt yhteensä 200. Tämä lukema ei tosin vielä oikeuta ottelun aloitusta edeltäviin juhlallisuuksiin.

Rostereissa on aukkoja

Kärpät kohtasi JYPin ensimmäisellä kerralla täydellä miehistöllä, mutta tällä kertaa joukkue ei ole yhtä onnekas. Ykköspakkiparin Shaun Heshka on edelleen sivussa, joten pakkiparit ovat tällä hetkellä hieman sekaisin.

Hyökkäyksestäkin puuttuu avainpelaaja, sillä Ville Leskinen on edelleen sivussa syyskuun puolivälissä vastaanottamansa päähän kohdistuneen taklauksen takia. Alempien ketjujen pelaajista Sami Anttila ja Otto Karvinen ovat edelleen poissa kokoonpanosta, mutta tätä puutosta paikkaamaan hankittiin hyökkääjä suoraan Iso-Britannian liigasta. Alkukauden ulkomailla pelannut Juha Koivisto on jo saapunut uuteen joukkueeseensa, ja pelannee lauantaina ensimmäisen ottelunsa kärppäpaidassa.

Myös JYP on kohdannut epäonnea loukkaantumisien muodossa. Hyvässä pistetahdissa ollut puolustaja Mikko Kalteva loukkaantui alkuviikon HPK-ottelussa, ja on varmuudella sivussa lauantain ottelusta.

Ei selkeää ennakkosuosikkia

Kärpät on ollut kotonaan kova, ja viime aikoina onnistumisia on tullut tasaisesti myös vieraissa. Nyt vastustaja on kuitenkin aiempia huomattavasti kovemmalla tasolla. JYP on hävinnyt kuluvalla kaudella ainoastaan yhden ottelun varsinaisella peliajalla, ja sekin kovatasoista TPS:ää vastaan yhden maalin erolla.

Jos Kärpät osuu maaliin jossain, on se paikka Raksila. Oululaiset ovat tehneet ennen lauantain kierrosta eniten maaleja koko Liigassa, ja suurin osa näistä maaleista on isketty kotiyleisön edessä.

JYPin kova pistetahti ja Kärppien lähes lyömätön kotivire viittaavat tiukkaan otteluun, joka ei tule päätökseen vielä varsinaisella peliajalla. Tämä kuitenkin vaatii Kärpiltä huomattavasti huolellisempaa pelaamista kuin Satakunnan kiertueella, sillä muutoin JYP nappaa helpot pisteet itselleen.

Seuraa Heitä

Juha Koivisto #12 | Kärpät

Laitahyökkääjä

Kärppien ensimmäinen kesken kuluvan kauden hankittu pelaaja saapuu paikkaamaan alempien ketjujen poissaoloja. Oululaisyleisö saattoi odottaa hieman kovemman statuksen pelaajaa hyökkäyspäähän, joten Koivisto joutuu heti katsojien tarkkaan ja arvioivaan syyniin.

Robert Rooba #88 | JYP

Laitahyökkääjä

Rooba pelaa aikuisuransa parasta kautta, ja osui viikon molemmissa otteluissa kertaalleen maaliin. Viime kauden pistesaldo JYPin paidassa on jo tässä vaiheessa ohitettu.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

JYPin ylivoima valttia kärkitaistossa
Kärpät ja JYP ovat sarjassa kaksi eniten maaleja tehnyttä joukkuetta ja kumpikin on tällä hetkellä hyvässä vireessä. Molempien joukkueiden rohkea hyökkäyspelaaminen avaa vastustajalle mahdollisuuksia myös omaan päähän, joten tilanteita ja maaleja on odotettavissa molempiin päihin. Ero joukkueiden välille tehdään ylivoimalla, jossa JYP on sarjan toiseksi tehokkain Kärppien miehittäessä yhdeksättä tilaa.
2 3
4 5