Sarjataulukosta viis – Tämän hetken kovimmat joukkueet kohtaavat Oulussa

LIIGA / Ennakko
HPK:n Joonas Lehtivuori on tällä hetkellä todella kovassa iskussa. Lehtivuoren vierellä jarruttava Otto Karvinen alkaa päästä takaisin pelivireeseen pitkän toipilasjakson jälkeen.
Kuva © Sami Kemppainen
Kärppien ja HPK:n kauden neljännen kohtaamisen lopputulos on kaikkea muuta kuin itsestäänselvä, mutta vaaka kallistuu silti kotijoukkueen eduksi.

Raksilan lauantai-illan ottelun molemmat osapuolet ovat tällä hetkellä kovassa iskussa etenkin maalinteon osalta. Kärppien maaliero tammikuun neljän ottelun osalta on 17-8, HPK:lla taas tasaisempi 14-11.

Kärpät jäi ainoastaan kahta pistettä vaille täyden potin illan ottelua edeltäviltä kierroksilta, eikä HPK:kaan huonosti pelannut. Se nimittäin nappasi neljästä edellisestä ottelusta yhteensä yhdeksän pistettä. Ei hassumpi saavutus, kun otetaan huomioon, että HPK:n marras-joulukuu oli käytännössä yhtä ja samaa suvantoa.

Vaikka kotijoukkue on vankasti sarjataulukon kärjessä ja HPK kahden pisteen päässä viimeisestä sijasta, ei vieraiden sijoituksesta kannata vetää liian nopeita johtopäätöksiä. Kärpät ja HPK ovat nimittäin neljän edellisen kierroksen otannalla koko Liigan tehokkaimmat joukkueet.

Joukkueet ovat kohdanneet kuluvalla kaudella jo kolmesti, ja näistä kohtaamisista HPK on vienyt nimiinsä kaksi. Jokainen näistä keskinäisistä otteluista pelattiin syyskuun aikana.

Enää ei olla kuin syksyllä

Vielä joulukuussa illan ottelun ennakko-odotukset olisivat olleet selvät: Kärpät vie ja Kerho vikisee. HPK:n esittämä tammikuun ryhtiliike yhdistettynä pahimman vaarallisuutensa osittain kadottaneeseen Kärppiin kuitenkin muuttaa voimasuhteita merkittävästi.

Kärppien tiistaina pelaama, 0-5-lukemiin päättynyt ottelu Ässiä vastaan oli osoitus lähinnä siitä, että se sittenkin kykenee pelaamaan turvallisessa johtoasemassa antamatta ohjaksia vastustajalle. Ottelu ratkesi käytännössä jo toisessa erässä, jolloin Kärpät iski neljä maalia ensimmäiseen kymmeneen minuuttiin.

Torstain ottelu Lukkoa vastaan oli jo enemmän joukkueen nykykuntoa vastaava näytös. Varsinaisella peliajalla nähtiin vain yksi maali molemmilta joukkueilta, jonka myötä ottelu eteni jatkoajalle ja lopulta voittolaukauskilpailuun. Kärpät oli lopulta parempi, mutta vain yhden onnistuneen yksilösuorituksen verran.

Kärppien tehokkaimmat pelaajat ovat yhä vaarallisia, mutta jonkinasteista hiipumista on nähty erityisesti puolustuspäässä. Ykköspakkipari Shaun Heshka ja Miika Koivisto tekevät syyskauteen verrattuna hämmästyttävän paljon virheitä, ja alkukauden loistanut maalivahti Veini Vehviläinen pommitettiin muutamassa ottelussa ainakin väliaikaisesti kakkosvahdiksi.

HPK:n pelaajistossa taas on useampia pelaajia, jotka ovat piristyneillä otteillaan nostaneet koko joukkueen tekemistä. Oula Palve ja Joonas Lehtivuori takovat useita pisteitä otteluita kohti, ja U20-maajoukkueesta palanneet pelaajat ovat niin ikään loistaneet. Esimerkiksi Kristian Vesalainen on ollut viimeisimmissä otteluissa aivan ilmiliekeissä.

Ikävä isäntä

Kärpät on hävinnyt kotonaan kuluvalla kaudella vain viisi kertaa, näistä yksi oli kauden kotiavaus juuri HPK:ta vastaan. Kotonaan loistavasti pelaavan Kärppien lyöminen tulee olemaan HPK:lle nykykuntoisenakin vaikeaa, mutta mahdotonta se ei kuitenkaan ole.

Kärppien ratkaisupelaajat jäävät toisinaan hieman pimentoon, eikä alemmista ketjuista löydy läheskään yhtä varmoja maalintekijöitä. Kolmos- ja nelosketjujen pelaajille sattuu silloin tällöin onnistumisia, mutta pääasiassa maalinteko on kahden ensimmäisen ketjun varassa.

Kotijoukkue on jostain syystä ollut hämmästyttävän helposti yllätettävissä ottelun alkuminuuteilla, ja sama saattaa hyvinkin tapahtua HPK:n kärkipelaajien toimesta. Tämä yhdistettynä kärppäpelaajien ajoittain epäonnistuneisiin piruetteihin, sokkosyöttöihin ja muihin vastaaviin temppuihin saattaa kääntää ottelun HPK:lle, mutta mikäli Kärpät pelaa tasollaan, on lauantai-ilta voitokas oululaisille.

Seuraa Heitä

Joonas Lehtivuori #3 | Adler Mannheim

Puolustaja

Lehtivuori on seitsemän pisteen päässä puolustajien pistepörssiä johtavasta Kärppien Miika Koivistosta. Tätä menoa kärki on otettu kiinni pikavauhdilla.

Otto Karvinen #21 | Kärpät

Laitahyökkääjä

Karvisen pitkä poissaolo näkyy edelleen miehen otteissa, mutta siitä huolimatta hän on nousemassa yhdeksi alaketjujen näkyvimmistä pelaajista. Valmennusjohdon luottamuksesta kertoo Lukko-ottelussa saatu mahdollisuus voittolaukauskilpailussa.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Kärpät parempi kovavireisten taistossa
HPK on ollut hyvässä liidossa joulun jälkeen ja voittanut kolme viimeistä otteluaan. Erityisesti hämeenlinnalaisryhmän maalinteko on piristynyt ja keskushyökkääjä Oula Palve on kovassa iskussa. Kärpätkin on saanut pelin takaisin raiteilleen heikomman vaiheen jälkeen ja tulosta on tullut. Kärppien vahva viisikkopeli on tuottanut monille vastustajille vaikeuksia tällä kaudella ja sitä se tuottaa myös HPK:lle. Oululaisryhmän alakerta on päästänyt kuluvalla viikolla vain yhden maalin ja jatkaa samalla linjalla myös lauantaina, joten täysi pistepotti jää HPK:n vahvasta taistelusta huolimatta Ouluun.
3 4
1 2