KalPalla edessä kova testi - JYP löytänyt itseluottamuksen

LIIGA / Ennakko
Viime kohtaamisessa juhli JYP.
Kuva © Antti Tyni
Jyväskylän perjantai-illan kiekkoviihteestä vastaavat JYP ja KalPa. JYP on korjannut kurssinsa tuloksellisesti heikon jakson jälkeen, ja KalPakin palasi voittojen tielle edellisessä ottelussaan.

KalPan alkukausi on ollut vaikea. Reilusti heikentynyt materiaali ja keltanokkakoutsi Sami Kapanen ovat olleet tuloksellisesti helisemässä syksyn aikana. Joukkue on sarjassa tällä hetkellä toiseksi viimeisenä. 

Kuopiolaiset ottivat kolme pistettä lauantaina jumbokamppailussa Jukureita vastaan, joka oli vasta toinen täysi pistepotti 12 ottelun aikana. Nyt paljon toivottua nousukiitoa hidastamaan saapuu hyvässä vireessä oleva JYP.

JYPin lokakuu oli vaikea etenkin tuloksellisesti. Joukkue katkaisi viiden ottelun tappioputkensa murskaamalla lauantaina TPS:n Turussa, ja jatkoi vahvoja otteitaan CHL:ssä tiistaina kaatamalla vakuuttavasti Tapparan kotonaan. 

Joukkueet ovat pelanneet vastakkain kerran tällä kaudella. Muutama viikko takaperin Kuopiossa KalPa nappasi trillerin jälkeen kolme pistettä loppulukemin 3—2.

Ratkaisukohdat

KalPan suurimmat ongelmat ovat olleet alkukaudella puolustuspäässä. Puolustuspeli ei ole toiminut, ja Kapasen ajama pelin nopeuttaminen ja aktivoittaminen on ollut ainakin tähän mennessä epäonnistunut peliliike.

Kuopiolaiset ovat nopeuttaneet peliä siihen riittämättömästä materiaalista huolimatta, joka on tosiasiassa vain hidastanut sitä. Joukkue on sortunut kiekollisessa pelissä jatkuvasti alivoimaisena puskemiseen vastustajan organisoitua viisikkoa vastaan.

Tämä on pakottanut joukkueen kiekollisena vaikeisiin ratkaisuihin, johon materiaali ei ole pystynyt vastaamaan. Tästä johtuneiden kiekonmenetysten takia KalPa on myös ollut jatkuvasti kovan kiireen alla omassa päässä.

KalPan täytyy pystyä laadukkaaseen kiekolliseen peliin Jyväskylässä, sillä JYP kääntää peliä erittäin nopeasti vastustajan kiekonmenetysten jälkeen.

Jyväskyläläisten pullat ovat ainakin ennakkoon hyvin uunissa perjantaita ajatellen.

JYPin tuloksellisesti takkuillut lokakuu on kääntynyt kohti positiivisempaa näkymää. Pelillisesti jyväskyläläiset ovat olleet riittävän hyviä pelien voittamiseen jo aiemmin, mutta itseluottamus maalipaikoissa ja kärsivällisyys täyden 60 minuutin ajan eivät siihen riittäneet.

Edelliset kolme peliä, kahdesti Tapparaa ja kerran TPS:ää vastaan ovat olleet jyväskyläläisten itseluottamuksen kannalta tärkeitä. Onnistumisia on tullut, ja sitä kautta myös kärsivällisyys ja omaan tekemiseen uskominen ovat palanneet kuvaan.

Ottelun kuva perjantaina tulee varmasti muodostumaan vahvasti sen mukaan, miten kuopiolaisten kiekollisen pelaamisen taso kestää JYPin kovan paineistuksen. 

Erikoista

JYP on ollut vahvasti esillä viime aikoina myös toimiston puolella. Michel Miklikin paluu Jyväskylään ilahdutti jyväskyläläisiä, ja torstaina seura ilmoitti päävalmentaja Marko Virtasen ja muun valmennustiimin jatkavan seurasssa myös tämän kauden jälkeen.

Joukkueet ovat kohdanneet toisiaan viime vuosien aikana paljon. Monella on varmasti muistissa viime kevään pudotuspelisarja näiden kahden joukkueen kesken.

Lokakuun lopulla pelattu kauden ensimmäinen Järvi-Suomen paikallistaisto oli kuitenkin myös tunnelmaltaan loistava tapahtuma, ja oli jo hieman aistittavissa, että paikalliskamppailuasetelma heräsi kunnolla henkiin.

Seuraa Heitä

Michel Miklik #18 |

Laitahyökkääjä

Paluu JYP-paitaan sujui totuttuun tapaan maalin merkeissä. Osuma oli varmasti henkisesti tärkeä heti kotiavauksessa. Voiko sama vire jatkua, kuin viime kaudella?

Juuso Riikola #50 | Pittsburgh

Puolustaja

Yksi sarjan aliarvostetuimmista puolustajista on aina ollut hirmuvireessä JYPiä vastaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

KalPa kotimatkalle ilman pisteitä
Jyväskylässä mitellään Väli-Suomen derby perjantai-illan ratoksi. JYP lähtee iltaan ennakkosuosikkina ollen edellä lähes jokaisella osa-alueella. KalPan pahat kiekon menetykset maksavatkin todennäköisesti jälleen pisteitä. KalPa pystyy hetkittäin yllättämään JYPiä, mutta vastausta isäntien leveään hyökkäyspelaamiseen ei löydy.
4 5
1 2