KalPa on kääntänyt pikkuveli-isoveli-asetelman päälaelleen - Vaihtuuko JYPin junnumiehitys takaisin ykköstykkeihin?

LIIGA / Ennakko
KalPa on juhlinut JYPiä vastaan.
Kuva © Vesa Pöppönen www.facebook.com/VesaPhoto
KalPa on ottanut Järvi-Suomen valtikan haltuunsa voittamalla kaikki kauden kohtaamiset. JYP painii kovan otteluruuhkan keskellä ja silmissä häämöttää CHL-finaali. Jyväskylän lauantai-ilta on täynnä kysymyksiä.

Jyväskylän lauantai-illan lähtökohdat ovat mielenkiintoiset. Vierasjoukkue KalPa saapuu Jyväskylään huomattavasti suotuisamman otteluohjelman turvin kuin kotijoukkue, mutta pieniä synkkiä pilviä kuopiolaisten yläpuolella kuitenkin on, ainakin tuloksellisesti.

KalPa on kaapinut viimeisestä viidestä ottelustaan kaksi voittoa, ja edellisessä ottelussa torstaina tulikuuma HPK nappasi kolme pistettä kaatamalla KalPan loppulukemin 2−4. Marras-joulukuun huima lentokeli on laantunut, mutta KalPa porskuttaa edelleen vahvoilla jalansijoilla eteenpäin.

JYP on pelannut vahvan kauden, eikä otteet ailahtelevan syksyn jälkeen ole menneet huonompaan suuntaan. Tällä hetkellä joukkue on kahden ottelun tappioputkessa, kun ensiksi joukkue hävisi Tapparalle vieraissa, ja perjantaina HIFK pöllyytti varamiehistä vierailijaa peräti 6−0.

KalPa on ollut JYPille läpi kauden erittäin vaikea vastustaja. Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella 4 kertaa, ja jokainen ottelu on päätynyt kuopiolaisten voittoon. Kaksi edellistä ottelua ovat päättyneet Sami Kapasen ryhmän eduksi peräti 10−0- maalierolla.

Mikä on JYPin miehitys

JYP painii tällä hetkellä rajun otteluruuhkan keskellä. Yksi osatekijöistä ottelusumassa on Jääkiekon Mestarien Liiga, tutummin CHL. Jyväskyläläisjoukkue on edennyt sarjassa finaaliin asti, joka käydään tiistaina Ruotsissa Växjö Lakersia vastaan.

Lauantain KalPa-ottelu on JYPille peräti neljäs ottelu viiteen päivään. Marko Virtanen ja kumppanit JYPin valmennuksessa vetivät tästä omat johtopäätöksensä ja lepuuttivat lähes koko runkomiehistöään perjantaisessa HIFK-ottelussa.

KalPaa vastaan ykkösmiehet palaavat mitä luultavimmin laatikkoon, sillä kotiyleisönsä edessä JYP ei varmasti suostu häviämään. Toki pienten vaivojen kanssa kamppailleet Mikko Mäenpää ja Henri Kanninen saattavat huilailla lauantain ottelun, koska joukkueen katseet ovat jo finaalissa.

Se toki herättääkin kysymyksen, että millä tavalla joukkue on valmistautunut henkisesti lauantain otteluun, kun koko seuran toiminnasta huokuu CHL:n tärkeyden merkitys. "Paikallisvastustaja" KalPa kun on ollut täydellä keskittymiselläkin vaikea vastustaja kotijoukkueelle.

Jyväskylässä juhlistetaan lauantaina pelaajien nostoa seuran omaan JYP Hall of Fameen, ja katsojia on saapumassa paikalle runsaasti. Se auttaa varmasti osaltaan joukkueen lataamisessa.

Kuopiolaiset haluavat varmasti takaisin voittokantaan, sillä taistelu paikasta kuuden joukkoon on tällä hetkellä raadollista. Joukkue pääsee Jyväskylään levänneenä ja vahvan itseluottamuksen sekä henkisen yliotteen kera.

Vaikka marraskuun lento on hieman laantunut, KalPa on pelillisesti vahvoilla kantimilla, ja joukkueessa vallitsee vahva itseluottamus ja usko omaan tekemiseen. Kapanen on saanut ryhmänsä uskomaan pelitapaan ja se näkyy kaukalossa.

KalPa lähteekin otteluun ennakkosuosikkina, mikä on Jyväskylässä vierasjoukkueelle harvinaista herkkua.

Seuraa Heitä

Eetu Luostarinen #21 | KalPa

Hyökkääjä

Viimeisimmässä kohtaamisessa Luostarinen paukutti yhteen erään hatullisen. Jatkuuko lento JYPiä vastaan?

Jani Tuppurainen #12 | JYP

Laitahyökkääjä

Tuppurainen pelaa mahtavaa kautta, ja on henkisesti erittäin tärkeä pelaaja joukkueelleen. KalPa on tuttu seura, ja verkko on heilunut kuopiolaisten verkkoon aiemminkin.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

JYP ei voita vieläkään KalPaa
KalPa on voittanut JYPin tällä kaudella neljä kertaa maalierolla 16-4. Nyt KalPalla on aistittavissa pientä pelillistä alamäkeä, kun myös ratkaisijaosastolta Alexander Ruuttu on ollut poissa. Tästä huolimatta JYPistä ei ole voittamaan KalPaa, sillä lepopäivistä huolimatta päähuomio on jo tiistain CHL-finaalissa.
1 2
3 4