Hurrikaanipaidat kohtaa uudistuneen Ilves-lauman

LIIGA / Ennakko
Pääseekö Antti Suomela ja kumppanit juhlimaan Ilvestä vastaan?
Kuva © Vesa Pöppönen www.facebook.com/VesaPhoto
Viime kauden runkosarjan nelonen JYP saa vieraakseen perjantai-illan huumassa uuden päävalmentajan johdolla kauteen lähtevän Ilveksen. Ilves oli viime kaudella runkosarjan häntäpäässä, ja Jyväskylässä tarjolla on ensimmäinen paikka kasvojenpesulle. Molempien joukkueiden pelaajistossa on tapahtunut kesän aikana muutoksia muutoksia. JYPin paidan pälleen Liiga-jäillä ylleen pukevat muutamat paluumuuttajat. Ilveksen puolella puolustus on vahvistunut ja monia nuoria pelaajia pääsee irti.

"TSN-ketju"- jatkuuko tulitus?

Illan pelissä JYPin kohdalla katseet kiinnittyvät erityisesti siihen, jatkaako "TSN-ketju" tuhojaan. Tämä kolmikko on ollut hyvässä vireessä sekä harjoituspeleissä että CHL-peleissä. He tuntuvatkin saaneen yhteispelinsä valmiille tasolle jo varhaisessa vaiheessa kautta. Katseet kiinnittyvät myös paluumuuttajiin, eli Juha-Pekka Hytöseen ja Ossi Louhivaaraan. He pukevat hurrikaanipaidan ylleen Liiga-kentillä muutaman kauden jälkeen. He ilmentävät JYPin arvoja parhaimmillaan ja johtavat joukkuetta eturivissä.

JYPin peliin on tullut kesän aikana jonkin verran uusia tuulia. JYP on pyrkinyt siirtymään pelaavaampaan suuntaan ja siitä ollaan saatu viitteitä harjoituspeleissä ja CHL:ssä. Vielä se ei ole täysin toiminut, joten on mielenkiintoista seurata, miten peli toimii Ilvestä vastaan. JYP on illan pelissä varmasti aktiivinen ja nopea kiekollisena. Kiekottomana JYP tulee jälleen olemaan työteliäs, luisteleva ja taisteleva. Taklauksia ja maalille menemisiä tullaan näkemään paljon. Eli vanha tuttu JYP tullaan näkemään, mutta uusin pienin vivahtein.

Uudistunut pelitapa- toimiiko?

Ilves on kesän aikana muuttunut paljon, varsinkin puolustuksessa ja penkin takana. Karri Kivi tuo Ilvekseen kiekkokontrollijääkiekon takaisin Kari Heikkilän jälkeen. Katseet kiinnittyvätkin siihen, miten uudistunut puolustus pääsee kiekon kanssa organisoidusti JYPin kovan paineen alta pois. Kivi on tunnettu siitä, että osaa hoitaa nämä asiat kuntoon, mutta uudistuneella puolustuksella ja viime kauden lopulla eri pelityylillä pelanneella joukkueella menee aikaa totutella jälleen hyökkäämään ja puolustamaan kiekolla.

Ilveksen kohdalla huomio kiinnittyy myös siihen, miten nuorentunut hyökkäys onnistuu, ja siihen, kuka tekee maalit. Tässä kohtaa Teemu Rautiaisen nimi nousee esiin. Hän on ollut harjoituspeleissä hyvässä maalivireessä, ollen joukkueensa paras maalintekijä. Kokeneet Tapio Laakso ja Sami Sandell antavat taustatukea. Sandell ja Rautiainen onkin muodostanut joukkueen vaarallisimman kolmikon harjoituspeleissä yhdessä Mitch Wahlin kanssa. 

Jatkoajan kausiennakot

JYP
Analyysi: JYP 2016-17: Mikä ihmeen pelaava JYP?

Ilves
Analyysi: Ilves 2016-17: Nouseeko Feeniks tuhkasta?
Haastattelu: Kivi luottaa omiin poikiin: ”Jokainen saa mahdollisuuden kasvaa”
Haastattelu: Meskanen valmiina läpimurtoon: ”Haluan olla Ilveksen paras maalintekijä”
Kolme väitettä: Kolme väitettä Ilveksestä: Palaako Wahl maitojunalla kotiin?

Seuraa Heitä

Juha-Pekka Hytönen #15 |

Keskushyökkääjä

JYP-kapteeni näyttää esimerkkiä pukukopissa että kentällä. Hytönen on erittäin tärkeä pelaaja JYP-identiteetin kannalta ja sitä tullaan näkemään illan pelissä.

Teemu Rautiainen #19 | HPK

Laitahyökkääjä

Harjoituspeleissä hyvässä maalivireessä olleelta Rautiaiselta odotetaan tehoja. Vaikka viime kausi meni vihkoon loukkaantumisen takia, Rautiainen on silti läpimurron kynnyksellä.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Jyväskylässä ei mässäillä maaleilla
Ottelun maalit jäävät todennäköisesti korkeintaan pariin kolmeen per joukkue. Vaikka Ilveksen pakka pystyykin taistelemaan voitosta, kotijoukkueen rahkeet riittänevät voittoon - viimeistään jatkoajalla.
2 3
1 2