Altavastaajana on hyvä iskeä - Jyväskylässä perjantaisauna viritteillä

LIIGA / Ennakko
Salmio palaa Jyväskylään.
Kuva © Jussi Puuri
Jyväskylässä pelataan perjantaina monelta kantilta mielenkiintoinen ottelu, kun Ässät saapuu JYPin vieraaksi. Ässät lähtee pesemään kasvojaan kolmen kotitappion jälkeen, kun taas JYP haluaa takaisin voittokantaan Kärppiä vastaan kärsityn tappion jälkeen.

JYP on nyt hävinnyt kaksi ottelua putkeen. Ensiksi viikko sitten lauantaina vieraissa Kärppiä vastaan ja perään keskiviikkona CHL:ssä Neman Grodnolle Valko-Venäjällä.

Kärppiä vastaan joukkue lähti pelaamaan hieman varmistellen ja tiukkojen vaiheiden jälkeen Kärpät piti pisteet kotonaan loppulukemin 2-1.

Jääkiekon Mestarien liigassa jyväskyläläiset hävisivät Neman Grodnolle 3-0, mutta sille ei kannata antaa liikaa painoarvoa, sillä JYP lepuutti suurinta osaa kärkikaartistaan ja antoi omille junioreilleen mahdollisuuden miesten peleissä.

JYPin peli on tuloksista huolimatta ollut hyvällä mallilla. Joukkue on saanut karsittua pahat kiekonmenetykset omassa päässä minimiin, ja otteluiden alut ovat muuttuneet akilleen kantapäästä vahvuudeksi.

Ässät tulee varmasti Jyrki Ahon tyylille uskollisena vahva kamppailupelaaminen edellä Jyväskylään. Siinä nähdäänkin illan ottelun suurin ratkaisutekijä.

Porilaiset eivät saa ylipelata ja höntyillä itseään tilanteista ulos, sillä JYP pystyy kääntämään pelin muutamalla avaavalla syötöllä vaarallisiksi suoriksi hyökkäyksiksi. Ässien pitää pystyä tunnistamaan tilanne ja paineistaa JYPin puolustusta silloin kun oikea hetki ilmestyy.

Mikko Kaltevan mahdollinen poissaolo luo ison loven jyväskyläläisten alakerran kiekolliseen pelaamiseen. Jos Ässät pääsee lähtemään viisikkona laadukkaasti JYPin aggressiivisen paineen alta ja luomaan hyvässä rytmissä laadukkaita päätykiekkoja, porilaisilla on avaimet yllättää kotijoukkue.

Kolmen kotiottelun tappioputkessa ja JYPin vahva alkukausi huomioon ottaen ennakkosuosikin viitta lepää vahvasti jyväskyläläisten harteilla.

Perjantaina voidaan olettaa nähtävän rytinää ja ryskettä. Ässät tykkää iskeä vastustajaan aggressiivisesti kiinni heti hyökkäyspäässä, ja JYP pelaa myös vahvaa tilanvoittamispeliä.

Salmion paluu

Ässien alkukausi on ollut sarjan alun kolmen voiton jälkeen vaikea. Sen jälkeen joukkue on napannut yhdeksästä ottelusta vain kaksi voittoa varsinaisella peliajalla.

Porilaisten vaikeudet kiteytyvät parhaiten tason heittelyyn. Välillä puolustus pelaa mallikkaasti, mutta viime aikoina on myös sattunut pahoja nukahduksia pelien sisällä.

Hyökkäyspäässä Sami Lähteenmäki pelaa mainiota alkukautta: Kahdeksan maalia ja liigan maalipörssin jaettu kakkossija, eikä tahti tunnu hiipuvan.

Ässillä on muutenkin laaja hyökkäysosasto. Jesperi Kotkaniemi on yllättänyt suuren yleisön nousemalla kärkiketjuihin heti alusta alkaen, ja nyt Antoine Laganieren palattua nuorukainen muodostaa laadukkaan ykkösketjun yhdessä Philip Mcraen kanssa.

Myös Jyväskylässä vuosikaudet pelannut Mikko Salmio palaa Jyväskylään ensimmäistä kertaa patapaidassa.

Vaikka ennakkosuosikin viitta onkin JYPillä, voi Ässät kuitenkin yllättää jyväskyläläiset. Se vaatii kuitenkin paljon. Joukkueen jänteen täytyy kestää täydet 60 minuuttia. JYP on alkukaudesta iskenyt hanakasti vastustajan mustiin hetkiin, ja kääntänyt tappioasemia nopeasti johdoiksi.

Ässillä on ollut vaikeuksia avata peliä kovan paineen alla. Se kulminoitui vahvasti etenkin Pelicansia vastaan keskiviikkona, kun joukkue oli läpi ottelun pahasti telineissä.

Altavastaajana on ainakin kiekkojargonin mukaan hyvä iskeä. Saa nähdä, pitääkö tämä paikkaansa Jyväskylän perjantai-illassa.

Seuraa Heitä

Mikko Salmio #46 | Sport

Laitahyökkääjä

Salmio esiintyy ensimmäistä kertaa Jyväskylässä vierasjoukkueen paidassa. Näytönhaluja on varmasti.

Ossi Ikonen #37 | HPK

Puolustaja

Ässien vahvan karvauspelaamisen iskiessä kiekollinen vastuu painautuu vahvasti Ikosen harteille. Vahva luistelija voi nousta arvoon arvaamattomaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Tuore JYP iloittelee tylyt lukemat
Avainpelaajiaan tiistaina CHL:ssä lepuuttanut JYP saa vieraakseen tylyn selkäsaunan Pelicansille kokeneen Ässät. Kummankaan joukkueen erikoistilannepelaaminen ei ole ollut erityisen vahvaa, mikä erityisesti JYPin alivoiman kohdalla on erikoista. Tästä huolimatta JYP on iskenyt maaleja urakalla erityisesti kotipeleissään ja tämän voi odottaa toistuvan parin vaisumman pelin jälkeen. Lepuutetut kärkipelaajat ovat pirteällä päällä, mikä tuo myös ylivoimaan vaarallisuutta.
4 5
1 2