Jukureille vieraita kuntopuntarin kärjestä

LIIGA / Ennakko
Joukkueiden avauskohtaamisessa kamppailtiin tiukasti.
Kuva © Saana Hakala
Edellisissä kotiotteluissaan Kärpät ja TPS:n kohdannut Jukurit saa jälleen vieraita sarjan kärkipäästä, kun kolmantena sarjassa majaileva Tappara matkaa päämajakaupunkiin. Haaste onkin kovin mahdollinen, sillä tamperelaisvierailija on kuntopuntarin kärkipaikalla.

Jukureille viime viikko toi tilille kolme maalin tappiota, kun TPS, SaiPa ja KalPa onnistuivat päihittämään mikkeliläisjoukkueen. Pelillisesti joukkue pystyi hyviinkin suorituksiin, mutta heikot hetket muun muassa TPS:ää sekä KalPaa vastaan toisissa erissä käänsivät pelin tappioksi. SaiPaa vastaan joukkue menetti johtonsa vain pari sekuntia ennen summeria ja kärsi tappion voittomaalikisassa.

Tapparan meno Liigassa on ollut viime aikoina vakuuttavaa, sillä kirvesrinnat ovat voittaneet viimeisistä kahdeksasta ottelustaan seitsemän ja jäänyt täysin pisteittä viimeksi syyskuun lopulla. Kuluvalla viikolla tamperelaisryhmä pelasi jo CHL-ottelun JYPiä vastaan taipuen jyväskyläläisille 3-1-numeroin.

Tamperelaisjoukkueen materiaali on kivenkova ja nyt pelitapakin on alkanut loksahdella paikalleen heikosti sujuneen alkusyksyn jälkeen. Yksi osoitus Tapparan materiaalin laadukkuudesta on se, että sen pistetilastojen kärjestä löytyy aavistuksen odottamattomia nimiä: joukkueen kolmen neljän tehokkaimman pelaajan joukosta kapteeni Jukka Peltolan sekä Kristian Kuuselan lisäksi löytyvät 3+8-tehot koonnut Otto Rauhala sekä kolmessa edellisessä ottelussa neljä maalia iskenyt Juhani Jasu.

Nelikon lisäksi myös Jere Karjalainen ja Sebastian Repo ovat esiintyneet edukseen viime peleissä. Vastaavasti joukkueesta löytyy myös Tomas Zaborskyn kaltaisia pelureita, joilta voidaan odottaa vielä nähtyä enemmän.

− Maalipaikat pitää Tapparalta saada minimiin. Siellä on todella taitavia yksilöitä, että aika kovalla prosentilla helähtää, jos hyviä paikkoja antaa. Meidän pitää pelata tarkkaan ja huolellisesti, totesi jukuriryhmään maanantaina liittynyt Valtteri Hotakainen.

− Heidän pelaamisestaan tulee mieleen myös se, että kun he saavat kiekon omassa päässä, niin terävästi lähtevät hyökkäämään. Saattaa mennä kolme sekuntia ja kiekko on toisessa päässä, niin senkin vuoksi perjantaina pitää olla erityisvalmius puolustukseen myös hyökkäyspäässä.

Jukureille viime viikon kamppailut toivat muutamankin uuden onnistujan, kun Janne Ritamäki, Henrik Koivisto ja Ilmari Pitkänen avasivat kauden maalitilinsä. Joukkue muokkasi viime viikon otteluissa myös hieman ketjujaan ja Tappara-otteluun uusia muutoksia on odotettavissa, kun jukuridebyyttinsä tekevä Hotakainen alustavien tietojen mukaan pelaa Ritamäen ja Miika Roineen välissä.

KalPa-otteluun mikkeliläisjoukkue sai takalinjoilleen takaisin loukkaantumisen jälkeen paluun kaukaloon tehneen Hannu Pikkaraisen, joka toikin odotetusti alakertaan lisää kiekollista taitoa. Hyökkäyspäässä vahvoja otteita esittivät Teemu Tallberg sekä viisi tehopistettä kolmeen viimeiseen kamppailuun koonnut Zach Budish.

Joukkueet ovat kohdanneet kuluvalla kaudella kertaalleen ja silloin Jukureiden vahvasta otteesta huolimatta Tappara korjasi kamppailusta 2-1-voiton. 

Seuraa Heitä

Valtteri Hotakainen #14 | Hermes

Keskushyökkääjä

Jyväskylästä Mikkeliin matkannut keskushyökkääjä debytoi jukuripaidassa. Pieneen rooliin JYPissä jääneellä hyökkääjällä piisaa varmasti näytönhaluja ja mikkeliläisryhmässä hänelle on varmasti vastuuta tarjolla.

Juhani Jasu #61 | TPS

Keskushyökkääjä

Alaketjujen puurtajana tunnettu Jasu on viime kierroksilla ottanut vastuuta myös tehoilusta ja iskenyt neljä maalia kolmessa ottelussa. Jatkuuko hyökkääjän maaliputki Jukureita vastaan?

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Tappara jatkaa voittokulkuaan
Jukurit on viime kierroksilla saanut maalihanojaan auki, mikä on johtanut huomattavasti tasaisempiin otteluihin. Tappara lähtee kuitenkin iltaan selvänä ennakkosuosikkina, sillä Jukurit ei kykene vastaamaan tamperelaisten tuomaan puolustushaasteeseen. Jukurien ainoa mahdollisuus piilee tamperelaisten heikossa valmistautumisessa.
1 3
2 4