Jukureilla katkaistavana tappioputki ja SaiPa-peikon selkä

LIIGA / Ennakko
Kovalla työnteolla on iso merkitys SaiPan ja Jukureiden kohtaamisessa.
Kuva © Mikko Lieri www.lieri.eu
Jukurit ja SaiPa palaavat jäälle maajoukkuetauon jälkeen Kalevankankaalla. Lappeenrantalaisvieraat pyrkivät jatkamaan voittoisaa virettään, kun taas kotijoukkueen tavoitteena on katkaista niukkamaalisten tappioiden sarja.

Jukurit lähti maajoukkuetauon viettoon neljän ottelun tappioputkessa, kun Tappara onnistui kääntämään ennen taukoa pelatun kamppailun edukseen. Tulokset eivät kuitenkaan kerro koko totuutta mikkeliläisryhmän suorituksista, sillä joukkueen pelillinen ote on ollut hyvä, mutta tehottomuus maalipaikoissa on kääntänyt tiukat kamppailut tappioiksi.

SaiPa puolestaan pöllyytti ennen taukoa Ilvestä selkein 7-3-lukemin ja muutenkin sen meno on ollut vahvaa, sillä edellisistä 12 ottelusta se on hävinnyt ainoastaan kaksi. Sarjassa seitsemäntenä majailevan lappeenrantalaisryhmän vahvuus on ollut kovassa työnteossa ja loistavasti toimineessa maalivahtipelaamisessa, mikä tiedostetaan myös jukurileirissä.

− Siihen minkä takia he ovat pärjänneet, on selkeät syyt. Se on erittäin vapautuneessa tilassa pelaava joukkue, mikä näkyy siinä, että työmoraali on aivan tapissa. He eivät jää yhdessäkään pelissä työmäärästä vastustajalle vajaaksi. Se takaa aina sen, että olet lähellä pisteitä, kuvaili Jukureiden valmentaja Juuso Hahl.

− Lisäksi heidän maalivahtipelinsä on ollut tällä kaudella loistavaa. Frans Tuohimaa on henkilökohtaisella panoksellaan torjunut toistakymmentä pistettä joukkueelleen.

Lappeenrantalaismiehistö vahvistui maajoukkuetauon aikana myös kanadalaishyökkääjä Peter Quennevillellä, joka on joukkueen käytettävissä jo Jukureita vastaan. Joukkueen pelaajistossa ennen taukoa hyvässä iskussa olivat Ilvestä vastaan kolme tehopistettä kerännyt Cody Kunyk sekä puolustaja Kalle Maalahti. Sairastuvan puoleltakin joukkue saa apuja, kun Anssi Löfman, Lauri Taipalus ja Eetu Koski ovat toipuneet pelikuntoon.

Jukureilla on tiedossa millainen vastustaja heitä tiistai-illan väännössä odottaa. Hahl korosti erityisesti työnteon merkitystä ottelussa.

− SaiPa pelaa aktiivista jääkiekkoa. Paineistaa todella paljon, puolustaa eteenpäin ja hyökkää vahvasti kohti maalia. Siinä ovat oikeastaan heidän pelin kulmakivet.

− Meidän omassa pelissä ihan ensiksi pitää saada mätsättyä työnteko, siitä ei saa jäädä yhtään vajaaksi. Se pitää pelata vähintään tasoihin ja sen jälkeen pitää löytää lääkkeet päästä pois kovan karvauksen alta. Niinhän se menee, että kun pystyy pelaamaan kovan karvauksen ajoittain pois ja ajoittain jopa puhkomaan, niin se tarjoaa mahdollisuuden sille toiselle osapuolelle, Hahl totesi.

Jukureiden kokoonpanosta SaiPaa vastaan puuttuu varmuudella loppukauden huilaavan Nestori Lähteen lisäksi Turo Asplund, jonka tilannetta tarkkaillaan viikko kerrallaan. Hannu Pikkaraisen paluu kokoonpanoon tuo alakertaan lisää kiekollista osaamista ja häneltä varmasti odotetaan apuja myös ylivoimapeliin.

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kertaalleen, jolloin SaiPa nousi tasoihin ottelun viime sekunneilla ja käänsi ottelun voittomaalikilpailussa edukseen. Lappeenrantalaisryhmä on myös TPS:n ohella ainut joukkue, jota Jukurit ei ole vielä liigahistoriassaan onnistunut voittamaan, mikä lisää edelliskohtaamisen jättämän katkeran maun lisäksi nälkää ryhmään.

− Tottakai kun viimeksi oltiin todella lähellä voittoa, niin se tuo omanlaisensa boostin peliin. Uskoisin, että kovatempoinen peli tulee. Viikko on tässä huilattu, mikä tuo raikkautta tekemiseen. Kaksi kovasti töitä tekevää joukkuetta vastakkain, niin en usko, että ilmaiseksi on kukaan saamassa mitään, summasi Jukureiden hyökkääjä Ilmari Pitkänen.

Seuraa Heitä

Zach Budish #18 | TPS

Laitahyökkääjä

Jukureiden sisäisen pistepörssin kärjessä oleva amerikkalaishyökkääjän arvoa ei mitata pelkästään tehoissa, vaan hyökkääjä tekee paljon töitä kaukalossa. Pystyykö Budish omalla panoksellaan pistäämään Jukureiden tappioputkelle pisteen.

Peter Quenneville #91 |

Hyökkääjä

SaiPaan maajoukkuetauon aikana siirtynyt kanadalaishyökkääjä saanee reilun näytönpaikan heti kättelyssä. Millaisiin suorituksiin Quenneville debyytissään pystyy?

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Jäähyjen määrä määrittää Lappeenrannassa
SaiPa on onnistunut kaivamaan runsaasti pisteitä laadukkaalla viisi vastaan viisi-pelaamisella, kun taas Jukurien pistetoiveet ovat nojanneet vahvemman erikoistilannepelaamisen varassa. Pistemäärissä eron on tuonut Jukurien äärettömän tehoton hyökkäyspelaaminen. Jäähyisä ottelu kasvattaa Jukurien pistetoiveita, mutta vaaka on kallellaan isäntäjoukkueen suuntaan.
3
1 3