Pystyykö Jukurit tylsyttämään Lukon kontrollin?

LIIGA / Ennakko
Jukurit ja Lukko kohtaavat kolmannen kerran tällä kaudella.
Kuva © Oskari Mäkisarka
Jukurit saa torstaina vieraita Raumalta, kun Pekka Virran suojatit saapuvat Kalevankankaan jäähalliin. Jukurit pyrkii siihen, ettei Lukko pääse kontrolloimaan pelin virtaa.

Kymmenen viime kierroksen kuntopuntarilla mitattuna sijalla viisi oleva Lukko ottaa torstaina mittaa samaisen kuntopuntarin kuudennesta joukkueesta, kun Jukurit isännöi raumalaisia.

Mikkeliläiset ovat olleet parantaneet peliään kevään koittaessa melkoisesti. Viime viikolla Jukurien lähes täydellisen viikon pilasi tappio kotikaukalossa Sportille, vaikka joukkue pystyikin voittamaan vieraskaukalossa niin Pelicansin kuin KalPan.

− Siinä pelissä henkinen asetelma oli erilainen. Jukurit on ollut mielestäni Liiga-historiansa aikana kolmessa ottelussa ennakkosuosikki. Emme vielä osaa käsitellä sitä tilannetta ja se on meille kasvun paikka, että pystytään saamaan myös silloin paras esiin, Jukurien valmentaja Juuso Hahl kommentoi.

Viimeisten kierrosten voittamissaan otteluissa Jukurit ei ole ollut johtoasemassa, vaan noussut yksilösuoritusten kautta mukaan taisteluun sarjapisteitä.

Yksi merkittävä tekijä voitoissa on ollut Mika Partanen, joka viimeisteli viime viikon otteluissa tehot 2+2. Lisäksi Partanen toimi ratkaisijana voittomaalikilpailussa KalPaa vastaan. Lisäpiste voittomaalikilpailusta oli mikkeliläisille harvinaista herkkua, sillä edellisestä voitosta nimenomaan rangaistuslaukauksilla on kulunut aikaa yli vuosi.

− Meillä oli hyvä tapahtuma Kuopiossa lauantaina ja siinä on hyvä yhtymäkohta myös torstain peliin, koska hyvin samanlainen joukkue tulee vastaan. KalPa ja Lukko pelaavat hyvin samantyyppistä kiekkoa.

Pystyykö Jukurit estämään Lukon kontrollin?

Lukko on saanut niin ikään joulukuun vaikeiden vaiheiden jälkeen pelinsä kulkemaan ollen Liigan parhaimpia joukkueita. Viidellä viime kierroksella on tosin ollut hieman vaisumpaa, vaikka joukkue onkin voittanut mallikkaasti KooKoon (6-1) ja Tapparan (4-0).

Raumalaisten ykkösketju Chris VandeVelde-Teemu Ramstedt-Toni Koivisto on ollut viime aikoina Lukon tukipilareita ja Liigan kuumimpia ketjuja. Jukurit yrittänee kotikentällään varmasti pimentää ketjun peluutuksen kautta, missä mikkeliläiset ovat monesti tällä kaudella onnistuneet.

− Pekka Virran joukkueet haluavat aina kontrolloida pelin virtaa ja me olemme kehitelleet asioita niin, etteivät he pääsisi hallitsemaan pelin virtaa.

Lukon ylivoima on ollut tosin Liigassa toistaiseksi heikointa, mutta alivoimapeli on ollut sarjan eliittiä.

Jukurit ja Lukko ovat kohdanneet kahdesti tällä kaudella, joista molemmat ovat päättyneet raumalaisten voittoon. Syyskuussa pelatuissa otteluissa Lukko voitti kotonaan luvuin 4-1 ja Mikkelissä maalein 3-2. 

Jukureilla on edelleen teoreettiset mahdollisuudet nousta mukaan pudotuspeleihin, joten suorasta pudotuspelipaikasta kamppaileva Lukko tuskin saa torstaina mitään ilmaiseksi.

Seuraa Heitä

Teemu Suhonen #4 |

Puolustaja

Jukurien puolustuksessa isoimpia minuutteja urakoiva kiekollinen puolustaja on ottanut isoja harppauksia pelaajana saamansa vastuun myötä. Suhonen tukee hyökkäyksiä tarvittaessa hyvinkin aktiivisesti. Nopeat poikittaisliikkeet kiekollisena siniviivalla aiheuttavat monille hyökkääjille vaikeuksia.

Janne Niskala #28 |

Puolustaja

36-vuotias Lukko-puolustaja nauttii niin ikään paljon vastuusta. Niskala on jälleen rikkomassa kymmenen tehdyn maalin rajaa, mikä onkin kahden osuman päässä.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Lukolla tukala ilta Mikkelissä
Paineettomassa tilassa pelaava Jukurit saa vieraissa vaikeuksissa olleen Lukon. Raumalaiset ovat kärsineet kummallisista ohipeleistä sekä huolimattomuudesta juuri vieraissa, minkä takia myös Jukurit-ottelun yllä leijuu kysymysmerkkejä. Jukurien tulospaine puolestaan on olematon, mikä vapauttaa ilmapiiriä ja saa pelaajat ylittämään rajansa. Lukon potentiaali on kuitenkin korkeampi, mikä mahdollistaa vierasvoiton.
1 2
1 3