KooKoo kääntämään viime kauden tylyä Jukurit-tilastoa Asplundin juhlailtaan

LIIGA / Ennakko
Tiistaina vanhat taistelukumppanit käyvät kamppailua pisteistä Kalevankankaalla.
Kuva © Petri Lyytikäinen www.pietusphoto.fi
Kalevankankaan tiistai-illassa kohtaa kaksi hyvin erisuuntaisesti kautensa aloittanutta joukkuetta. Jukurit on sarjan viimeisenä ilman pisteitä, kun taas alkukauden suurimpiin yllättäjiin lukeutuva KooKoo majailee sarjataulukossa viidentenä.

JYPiä vastaan ottelun alku oli jälleen Jukureille vaikea ja jyväskyläläisryhmä karkasi jo ensimmäisellä kymmenminuuttisella kahden maalin karkumatkalle. Samankaltaisia käynnistymisvaikeuksia mikkeliläisryhmällä oli Pelicansiakin vastaan, joten joukkueen täytyy kiinnittää erityistä huomiota ottelun alkuun tiistain kamppailussa.

Mikkeliläisryhmän peli piristyi ottelun edetessä lauantaina. Päätöserässä joukkueen karvauspelaaminen alkoi jo muistuttaa viime kaudelta tuttua peliä. Ongelmaksi muodostui kuitenkin jälleen kerran tuttu maalinteko, eikä joukkue onnistunut heiluttamaan maaliverkkoja edes kuudella kolmea vastaan pelatessaan ottelun lopussa.

Maalinteon tehostamiseksi Jukurit kaipaisi hyökkäyspeliinsä lisää suoraviivaisuutta. Suurin osa hyökkäyksistä päätyy tällä hetkellä kulmiin, eikä joukkue pääse aivan ykkössektorille.

JYP-otteluun mikkeliläisjoukkue teki kokoonpanomuutoksia reilulla kädellä. Ne piristivät jonkin verran sarvipäiden peliä. Nuori Ville Leskinen esiintyi ottelussa edukseen ja sai syöttöpisteen joukkueen ainokaiseen maaliin. Nähtäväksi jää, jatkaako joukkue samoilla viisikoilla myös KooKoota vastaan vai saako esimerkiksi Janne Kumpulainen paikan kentällä.

Jatkuuko KooKoon vahva lento?

Sarjan häntäpäähän arvioitu KooKoo on ollut vahvassa iskussa alkukauden. Viime viikon kamppailuissa se nappasi jatkoaikavoiton JYPistä ja taisteli pisteen kotiintuomisiksi Tapparan vieraana.

Tapparaa vastaan kouvolalaisryhmän tukipilareina olivat 47 laukausta pysäyttänyt maalivahti Samu Perhonen ja hänen edessään tiukasti pelannut puolustus. Joukkueen toinen vahti Juha Järvenpää on esittänyt myös vahvoja otteita tolppien välissä, joten tämä osasto kouvolalaisryhmällä on kunnossa.

KooKoon hyökkäystehoista isoa vastuuta ovat kantaneet kuusi tehopistettä alkukaudesta koonnut Anrei Hakulinen sekä joukkueen kapteeni Toni Kähkönen, joka iski voittomaalin JYPiä vastaan. Tanskalaishyökkääjä Patrick Bjorkstrand on osoittanut myös piristymisen merkkejä ja puolustuksesta vahvaa taustatulta on tarjonnut 2+3-tehot koonnut Emil Kristensen.

Viime kaudella Jukurit oli keskinäisissä kamppailuissa niskan päällä, sillä se poistui kolmesti voittajana kaukalosta neljässä keskinäisessä kamppailussa. Tänä syksynä joukkueet ovat jo kohdanneet kertaalleen ja silloin Jukurit nappasi 3−2-jatkoaikavoiton Tanhuvaarassa pelatusta ottelusta.

Tiistain kamppailussa täyttyy myös yksi rajapyykki, sillä Jukureiden Turo Asplundille ottelu on uran 300. Liigassa.

Seuraa Heitä

Turo Asplund #23 | TUTO

Keskushyökkääjä

Jukureiden kokeneeseen osastoon kuuluva keskushyökkääjä pelaa tiistaina uransa 300. Liiga-ottelun. Avaisiko hyökkääjä juhlan kunniaksi pistetilinsä?

Emil Kristensen #28 |

Puolustaja

Tanskalaispuolustaja on kerännyt tehopisteitä viimeisissä neljässä ottelussa. Saako puolustajan pisteputki jatkoa Jukureita vastaan?

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Jukurien pistetili auki
KooKoo on sarjataulukossa kaksikosta selvästi paremmin sijoittunut. Jukureilla on pistetili vielä avaamatta, kun kouvolalaiset ovat sarjataulukossa viidentenä kymmenellä pisteellään. Jukureilla suurimmat ongelmat ovat olleet otteluiden alussa, joten starttiin kiinnitetään varmasti Mikkelissä huomiota. Vaikka tuloksissa ja varsinkin tehdyissä maaleissa joukkueiden välillä on suuri ero, kiekonhallinnassa joukkueet pitävät perää.
2
1 2