Jyrkentääkö Jukurit Kärppien alamäkeä?

LIIGA / Ennakko
Koivisto hakee maaliputkelle jatkoa Kärppiä vastaan.
Kalevankankaan maanantai-illassa yhteen iskee kaksi täysin erisuuntaista joukkuetta: sarjassa neljäntenä majaileva Jukurit ja kolmanneksi viimeistä sijaa miehittävä Kärpät. Mikkeliläisryhmä sai edellisviikon kamppailuissa uutta nostetta pienen suvantovaiheen jälkeen, kun taas pahasti alisuorittanut Kärpät jatkoi mollivoittoisia otteitaan.

Jukurit kohtasi edellisviikon kamppailuissa sarjan kärkikolmikosta Tapparan ja TPS:n sekä lisäksi JYPin. Mikkeliläisryhmälle tarttui tiukasta viikosta matkaan seitsemän pistettä, kun joukkue onnistui nappaamaan voitot Tampereelta ja Jyväskylästä. TPS:ää vastaankin joukkue esitti vahvan nousun päätöserässä kahden maalin takaa-ajoasemasta tasoihin.

Jukureiden esitykset otteluissa olivat varsin jämäköitä ja varsinkin puolustuspelaamista oli saatu jälleen paremmaksi heikomman vaiheen jälkeen. Tiiviin puolustamisen ohella myös hyökkäyspäässä joukkue sai aikaan riittävästi tekopaikkoja ja onnistui myös kohtuullisella teholla ne hyödyntämään. 

Tapparaa vastaan Henrik Koivisto katkaisi 12 ottelun mittaisen maalittoman putkensa, mikä näkyi myös palautuneena itseluottamuksena viikon muissa otteluissa. JYPiä vastaan keskushyökkääjä viimeisteli mikkeliläisryhmän voittomaaliksi jääneen 2-0-maalin.

Marraskuun pelaajaksi valittu Miika Roine ketjun keskusmiehen Turo Asplundin säestämänä oli myös pelipäällä ja venytti pisteputkeaan jo 11 otteluun.

Tuloksellisesti hyvin sujuneista otteista huolimatta kysymysmerkkejä peliin asettaa Jukureiden viime aikojen esitykset kotikaukalossa. Vieraissa joukkue on onnistunut napsimaan tasaisesti pisteitä, mutta kotikaukalossa joukkue on maajoukkuetauon jälkeen voittanut vain yhden viidestä ottelusta.

Välillä joukkue on aloittanut heikosti, toisinaan taas pelin loppupuolella ote on kirvonnut ja vastustaja on päässyt iskemään. Kotiesityksiin pitäisi löytää se sama tasaisuus, jota joukkue pystyy esittämään vieraskentälläkin.

Maalivahdit valopilkkuna synkkyydessä

Kärppien alkukausi on ollut kaikkea muuta kuin helppo, sillä se on vajonnut sarjassa jo sijalle 13 ja on enää neljä pistettä jumbosijaa edellä. Viime viikon otteluissa oululaiset taistelivat tiukan jatkoaikavoiton Pelicansista, mutta taipui maalin erolla HIFK:lle sekä Ilvekselle.

Kärpät on pystynyt ajoittain esittämään ihan mallikastakin peliä, mutta maalinteko on ollut tuskaista: edellisissä neljässä ottelussa joukkue on heiluttanut verkkoa viidesti ja jäänyt kertaalleen nollillekin. Moni hyökkääjä ryhmässä alisuorittaa ja esimerkiksi tšekkivahvistus Jiri Tlusty ei ole vielä avannut maalitiliäänkään, vaan pistetili näyttää 11 ottelun jälkeen kolmea syöttöpistettä. Hän on yksi, jolta onnistumisia on syytä odottaa.

Omaan päähänkään ei kuitenkaan ole mennyt kovin montaa takaiskua, sillä sekä Sami Aittokallio että Jussi Rynnäs ovat tarjonneet joukkueelle mahdollisuuden pisteisiin.

Oululaisryhmässä on mukana myös loukkaantumisien vuoksi paljon nuoria pelaajia ja muun muassa 17-vuotias Jesse Koskenkorva on esiintynyt edukseen. HIFK:ta vastaan hän avasi jo liigauransa maalihanatkin.

Joukkueet ovat kuluvalla kaudella kohdanneet kertaalleen, jolloin Kärpät oli vahvempi 2−1-numeroin. 

Seuraa Heitä

Keni Karalahti #13 |

Puolustaja

Monen suu loksahti auki tämän miehen sopimuksen tultua keväällä julki. Alussa oli vaikeaa, mutta kauden edetessä kehitystä on tapahtunut ja lauantaina Karalahti iskikin liigauransa avausmaalin. Onnistuminen kasvatti varmasti entisestään ennakkoluulottoman puolustajan itseluottamusta.

Mikko Lehtonen #8 |

Laitahyökkääjä

Iski oululaisjoukkueen molemmat maalit lauantaina Ilveksen verkkoon. Tehoja kaivataan myös Jukureita vastaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Maalit kiven alla
Kotiedun merkitys ei ole otteluparissa yhtä suuri, kuin yleensä. Jukurit on kerännyt vieraskentiltä enemmän pisteitä kuin kotikentiltä. Kärpät lukeutuu sarjan heikoimpiin joukkueisiin myös vieraskentillä, mutta ero kotiotteluihin on pieni. Kärpät on napsinut täyden pistepotin viimeisen kymmenen kierroksen aikana vain kertaalleen, mutta oma pää on tiivistynyt huomattavasti, joten murskatappiota tuskin on luvassa vieläkään.
1 2
1 2