JYP tulikuumien konkareiden johdolla testaamaan nousukuntoista Jukureita

LIIGA / Ennakko
JYP on ollut Jukureille kova haaste.
Kuva © Vesa Pöppönen www.facebook.com/VesaPhoto
Nousujohteisia suorituksia kaukalossa esittänyt Jukurit saa torstai-illan kamppailuun vieraakseen JYPin. Sarjakärjessä porskuttava jyväskyläläisryhmä on ollut Jukureille paha vastus ja viime aikoina hyvään vireeseen päässyt JYPin konkariosasto ei tee torstai-illan väännöstä yhtään helpompaa mikkeliläisnäkökulmasta.

Jukurit pelasi menneellä viikolla kaksi hyvin erilaista kamppailua. Tiistaina se kärsi 1-0-tappion KalPalle, vaikka olikin varsin selvästi pelin päällä. Lauantaina taas mikkeliläisryhmä palasi voittokantaan hieman vaisummalla esityksellä, kun Sport kaatui 4-3-lukemin.

Maalinteon kanssa alkukaudesta paininut mikkeliläisjoukkue sai Sport-kamppailussa jälleen uusia onnistujia, kun Julius Vähätalo ja Joonas Kalliola avasivat kauden maalitilinsä. Heitä vahvasti säesti myös joukkueen kapteeni Miika Roine, joka alusti ottelussa kolme maalia.

− Kyllähän sen tehottomuuden on tiedostanut, mutta ei siitä sellaisia paineita ole tullut, että pitäisi tehdä heti seuraavassa pelissä. Alkukausi on ollut niin vaikea, että on lähdetty perustyön kautta. Lähtee tekemään vaan hommia ja sitä kautta saa paikkoja, joissa pitää olla sitten terävänä. Joskus se palkintokin sieltä sitten tulee, Kalliola totesi.

Jukureiden ylivoimapelaaminenkin on ollut alkukaudesta tehotonta, mutta Sportia vastaan joukkue onnistui kahdesti ylivoimalla. Sportia vastaan ylivoimalla osunut Ville Leskinen toivoi lauantaisten onnistumisten avanneen erikoistilannepelaamisen lukkoja.

− Kyllä nekin varmasti vähän vapauttaa sitä. Saa sellaista tunnetta, että voidaan mekin muutama maali ylivoimalla tehdä, eikä se mene vain siihen pyörimiseen, Leskinen pohti.

− Olisiko se ongelma sitten siinä laukauksien määrässä. Ei se kyllä meille ole pomppinutkaan. Siinäkin on vähän se, että kun muutaman kerran pomppii, niin se aukeaa siitä. Yleensä ne pomppumaalitkin kuitenkin lähtevät siitä laukauksesta, hyökkääjä muistutti.

Mikkeliläisryhmä myös vahvistui alkuviikosta, kun hyökkääjä Ilmari Pitkänen liittyi joukkueeseen. Hänen pelaamisensa JYPiä vastaan ei kuitenkaan ole varmaa. Puolustaja Hannu Pikkaraisen pelikuntoa tarkkaillaan myös päivittäin ja hänenkin pelaamisensa on kysymysmerkin alla.

Varmuudella ottelusta sivussa ovat toistaiseksi huilaava Janne Ritamäki sekä Nestori Lähde, jonka kausi päättyi HIFK-ottelussa tulleeseen polvivammaan.

Jatkuuko Immosen tehovire?

JYP pelasi jo viikon ensimmäisen ottelunsa tiistaina, kun se kaatoi CHL-ottelussaan Neman Grodnon voittomaalikisassa. Liigan puolella joukkueen otteet ovat olleet myös vahvoja, kun se kaatoi viime viikolla Ilveksen ja HPK:n kotikaukalossaan.

Jyväskyläläisryhmän selkeä vahvuus on ollut laaja ratkaisijaosasto, sillä joukkue on tehtaillut 36 maalia, mikä on toiseksi eniten koko sarjassa. Viime kierroksilla hurrikaanipaitojen ykkösnimenä on heilunut kokenut Jarkko Immonen. 35-vuotias hyökkääjä on tehtaillut viimeisissä kolmessa Liiga-ottelussa tehot 3+4.

Immosta on vahvasti säestänyt toinen konkari, Jani Tuppurainen, joka on koonnut tehot 1+4 viimeiseen kolmeen kamppailuun.

− Siellä on taitavia ja kokeneita pelaajia. Suorittamisen rutiini on pääsääntöisesti kanssa korkea. Työteliäs joukkue, niin sellainen on aina vaikea vastustaja, kuvaili Kalliola jyväskyläläisryhmää.

− Jos niitä vastaan lähtee peliin yhtään vain katselemaan, niin siellä kyllä juoksee itsensä aika pahasti ulos tilanteista. Pitää olla hereillä koko ajan, Leskinen lisäsi.

JYPin rohkea paineistus hyökkäyspäässä kuitenkin voi tarjota mahdollisuuksia vastaiskuille ja tämän tiedostetaan myös mikkeliläisryhmässä. 

− Näkisin, että meidän pitää pystyä pelaamaan kiekkoja niiden pakkien selän taakse ja päästä luistelemalla riistämään niitä. Pelirytmi pitää saada meille, eikä niin että kaveri saa keskialueella käännettyä ja siten pelirytmi kääntyy meitä vastaan, Kalliola pohti.

Jyväskyläläisryhmän takalinjat kokivat HPK:ta vastaan kovan menetyksen, kun Mikko Kalteva jätti pelin kesken ja joutui pariksi viikoksi sairastuvan puolelle. Vastaavasti niin ikään HPK-ottelun kesken jättänyt Juuso Puustinen saatetaan nähdä torstaina jo tositoimissa.

Seuraa Heitä

Joonas Kalliola #25 | Jukurit

Laitahyökkääjä

Kovasti läpi alkukauden töitä tehnyt hyökkääjä sai Sportia vastaan paikan ykkösketjun laidasta ja kiitti vastuusta iskemällä kauden kaksi ensimmäistä maaliaan. Jatkuuko vire JYPiä vastaan?

Jani Tuppurainen #12 | JYP

Laitahyökkääjä

Kokenut hyökkääjä on ollut hyvässä vireessä Jarkko Immosen johtaman ykkösketjun laidalla viime peleissä.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

JYP jatkaa sarjakärjessä
JYP on pelannut kymmenen ottelua ja vain kertaalleen se on jäänyt pisteittä. Kaikkiaan joukkue on kerännyt kolmestakymmenestä pisteestä 24. Pistepörssin seitsemästä kärkimiehestä peräti kolme on JYPin pelaajia, Jukurien parhaana on Miika Roine, jonka sijoitus on 72. Kauden viiden ottelun tappioputkella aloittanut Jukurit on piristynyt viime aikoina, mutta JYP on vielä monta askelta mikkeliläisiä edellä.
0 1
4 5