Vuoden viimeinen pistetaisto Kalevankankaalla - haavoittunut Ilves Jukureiden testiin

LIIGA / Ennakko
Ilves oli viimeksi vahvempi Kalevankankaalla.
Kuva © Petri Lyytikäinen, www.pietusphoto.fi
Jukurit saa vastaan vuoden viimeisessä kamppailussaan viime ajat alavireisesti esiintyneen Ilveksen. Pisteet ottelusta maistuisivat varmasti molemmille, sillä joukkueiden ero sarjataulukossa on vain kuusi pistettä.

Jukureille kuluva viikko on tuonut tilastoihin voiton sekä tappion. Maanantaina joukkue nappasi 3-2-jatkoaikavoiton KalPasta, mutta joutui keskiviikkona toteamaan JYPin paremmakseen 2-1-lukemin.

Joukkueen peliesitykset kuitenkin olivat hyviä ja JYPiäkin vastaan joukkue loi riittävän määrän maalipaikkoja pelin voittamiseen. Tuttuakin tutumpi tehottomuus kuitenkin vaivasi, eikä mikkeliläisryhmä onnistunut yllättämään JYP-vahti Jussi Olkinuoraa kuin kerran, vaikka pääsi kokeilemaan kahdesti kahden miehen ylivoimaakin.

Ilveksen otteet viime otteluissa ovat olleet myös yritteliäitä, mutta myös heitä on vaivannut tehottomuus. Joukkue on hävinnyt kuudesta viime ottelustaan viisi, joskin kolmesti tappio on tullut vasta varsinaisen peliajan jälkeen.

Kuluvalla viikolla joukkue hävisi HPK:lle jatkoajalla 3-2 ja SaiPalle varsinaisella peliajalla 2-1. Varsinkin SaiPaa vastaan joukkue hallitsi peliä, mutta maalinteko tökki ja pisteet matkasivat Lappeenrantaan.

Loukkaantumiset tupsukorvien huolena

SaiPa-ottelu toi Ilves-leiriin tappion lisäksi myös ikäviä uutisia pelaajarintamalle, sillä sekä Matias Sointu että Teemu Rautiainen loukkaantuivat. Hyökkääjäkaksikon lisäksi tamperelaisryhmästä puuttuvat puolustajat Veli-Matti Vittasmäki ja Jyri Niemi sekä hyökkääjä Sami Sandell.

Tamperelaisryhmän pirteintä osastoa viime otteluissa on ollut yhdysvaltalaishyökkääjä Jerry D'Amigo, joka on iskenyt viimeisissä viidessä ottelussa tehot 3+3.

Jukureille maanantain KalPa-ottelu toi jobinpostia hyökkääjä Janne Kumpulaisen loukkaantumisen muodossa. Hyökkääjä joutui ylävartalovamman vuoksi sivuun loppukaudeksi ja vie paljon juonikkuutta hyökkäyksestä mukanaan.

Kumpi nousee niskan päälle?

Joukkueet ovat kohdanneet kuluvalla kaudella kahdesti. Avauskohtaamisessa Ilves vei Jukureiden hallinnasta huolimatta täyden pistepotin 3-1-numeroin kahdesti osuneen Otto Koivulan johdolla. Tällä kertaa nuori Ilves-hyökkääjä ei kuitenkaan ole Jukureiden harmina, sillä hän pelaa alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa.

Tampereella käydyssä kamppailussa Jukurit puolestaan onnistui hyödyntämään hallintansa ja ryösti kolme sarjapistettä 3-2-numeroin. 

Seuraa Heitä

Topi Nättinen #59 |

Laitahyökkääjä

Nuorelle keskushyökkääjälle Ilves-ottelu on uran 100. liigaottelu. Heiluttaako kauden edetessä otteitaan parantanut Nättinen juhlapelin kunniaksi maaliverkkoja?

Jarkko Parikka #57 | Ilves

Puolustaja

MM-leirillä käynyt Parikka on pelannut perusvarmaa peliä alkukauden. Saako jotain uusia mausteita pelaamiseensa Kanadan-visiitin jälkeen? Halua ja intohimoa ainakin riittää.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Jukureille helpotusta maalinteon tuskaan
Jukurit on kärsinyt viime aikoina valtavista maalinteko-ongelmista. Ilvekselle on puolestaan sattunut ikäviä virheitä puolustussuuntaan. Varsinkin liigatulokkaiden ylivoima on ollut rakenteeltaan hyvää, mutta viimeistely on ollut tukkoisaa. Mikkelissä nähdäänkin tiukka ottelu, jossa ratkaisua haetaan ylitöiden kautta.
3 4
3