Jukureille kovavireinen vierailija Helsingistä

LIIGA / Ennakko
Voittoa metsästetään molemmissa ryhmissä tiukasti.
Kolmen ottelun tappioputkeen jälleen ajautunut Jukurit pääsee todelliseen testiin lauantaina, kun viiden ottelun voittoputkessa oleva HIFK saapuu vierailulle.

Jukureiden perjantaisen KooKoo-kamppailun käännekohdaksi muodostui toisen erän alun heikko jakso, jossa kouvolalaisryhmä rokotti joukkuetta kolmesti. Takamatka oli liikaa maalinteon kanssa painivalle mikkeliläisryhmälle, vaikka se sinnikkäästi päätöserässä taistelikin ja onnistui kaventamaan ottelua. 

HIFK puolestaan jatkoi vahvoja otteitaan nappaamalla viidennen peräkkäisen voittonsa TPS:stä 2-1-numeroin. Joukkueen pelisuorituksetkin ovat olleet pääosin vahvoja ja varsinkin hyökkäyspäässä on nähty vauhdikasta peliä. Pelaajistossa erityisesti Juhani Tyrväinen, Vili Sopanen sekä puolustajalupaus Miro Heiskanen ovat olleet hyvässä iskussa.

Puolustuspäässäkin helsinkiläisryhmä on ollut vahva loistovireisen maalivahti Atte Engrenin johdolla, mutta kiekonmenetykset ja merkkausvirheet ovat kuitenkin avanneet maalipaikkoja vastustajillekin. Kovalla karvauksella Jukureillakin on mahdollisuudet yrittää horjuttaa vierailijoita.

Jukureidenkin ongelmana ovat ajoittain olleet huolimattomuusvirheet, joista muun muassa Kärpät rokotti tiistaina kahdesti. KooKoo-ottelussa kaukaloon loukkaantumisen jälkeen paluun tehnyt Hannu Pikkarainen toi kiekkovarmuutta lisää mikkeliläisten alakertaan ja esitti hyökkäysalueella useita hyviä ratkaisuja.

Otteluun mielenkiintoisen vivahteen tuo myös se, että vastakkain ovat sarjan heikoin kotijoukkue ja toiseksi heikoin vierasjoukkue. HIFK on ollut kotikaukalossaan vahva voittaen 11 ottelua peräkkäin, mutta vieraskaukalosta voittoja on kuluvalla kaudella irronnut vasta kaksi. Jukureilla voittoja kotikaukalosta on vastaavasti kaksi, joista edellinen aivan syyskuun lopulta.

HIFK:lla on edessään tiistaina ulkoilmaottelu Kärppiä vastaan Suomen satavuotisjuhlien teemassa. Ajatukset olisi kuitenkin pystyttävä pitämään vielä lauantain ottelussa ja helsinkiläisryhmän päävalmentaja Ari-Pekka Selin muistuttikin keskittymisen tärkeydestä TPS-ottelun jälkeen.

Seuraa Heitä

Hannu Pikkarainen #48 |

Puolustaja

Kokenut puolustaja teki vahvan paluun kaukaloon perjantaina ja lauantaina vastassa on hänen kasvattajaseuransa. Realisoituvatko vahvat otteet tehoina vanhoja tuttuja vastaan?

Miro Heiskanen #41 | Dallas

Puolustaja

Huippulupaus on kantanut isoa vastuuta HIFK:n takalinjoilla ja kerännyt runsaasti tehoja.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

HIFK vahvassa vireessä
HIFK kuuluu Liigan kuumimpiin joukkueisiin. Pitkä kotivoittojen putki on saanut huomiota, mutta joukkue otti edellisessä vierasottelussaan vasta kauden toisen täyden pistepottinsa. HIFK:n itseluottamus on siis nousussa. Samaten ylivoimapeli on ottanut aimo harppauksia eteenpäin. Jukurien kausi on ollut mollivoittoinen, joten HIFK:n vahva vire saa jatkoa.
0 1
2 3