Jukureiden ylivoimatehokkuus tehottoman HIFK:n mitattavaksi

LIIGA / Ennakko
Tallberg joukkoineen lähtee metsästämään ensimmäistä kotivoittoa HIFK:sta.
Lauantaina KalPan nollannut Jukurit jatkaa pelejä kotikaukalossaan, kun HIFK saapuu vierailulle. Helsinkiläisjoukkue nappasi edelliskohtaamisesta tiukan voiton, mutta siitä tappiosta käynnistyi Jukureiden tuloksellinen nousukiito.

Jukureiden edellisviikko toi joukkueen laariin kolme sarjapistettä, kun se kaatoi lauantaina tiukalla puolustustaistelulla ja tehokkaalla viimeistelyllä KalPan 3-0. Mikkeliläisjoukkueen otteet ovat muutenkin olleet vahvoja jo pidemmän aikaa, sillä se on voittanut 10 viimeisestä ottelustaan kuusi ja jäänyt pisteittä vain kolmesti. Parannus on näkynyt erityisesti alkusyksystä tökkineissä kotiotteissa, sillä viimeisistä kuudesta kotiottelustaan joukkue on voittanut viisi.

Mikkeliläisryhmän tiivis puolustuspelaaminen on näkynyt myös alivoimassa, joka on ollut viime aikoina todella vahvaa. KalPaa vastaan joukkue hoiti takaiskuitta kuusi alivoimaa. Viimeisen 10 ottelun jaksolla Jukureiden alivoimaprosentti on liki 89, jolla se on kyseisellä ajanjaksolla tilaston toisella sijalla Lukon jälkeen.

Hyökkäyspäässäkin tehoja on alkanut löytymään ja viimeisissä viidessä pelissä vastustajan verkko onkin heilunut 15 kertaa. Turo Asplundin johtama ykkösketju on johtanut joukkoja, mutta myös muista ketjuista on löytynyt onnistujia. KooKoota vastaan maalinteossa pitkästä aikaa onnistui Janne Ritamäki ja KalPaa vastaan verkkoja heilutti pienen tauon jälkeen Ville Leskinen.

Tehojen löytyminen on saanut syksyllä yskähdelleen ylivoimapelaamisen uudelle tasolle. KalPaa ja KooKoota vastaan joukkue sai yhden ylivoiman kummassakin ottelussa ja onnistui rokottamaan molemmista. Jukureiden ylivoima on viimeisen 10 ottelun jaksolla ollut sarjan tehokkainta, sillä se on toiminut kokonaisuudessaan reilun 31 prosentin tehokkuudella.

Pysähtyykö Tyrväisen ketju?

HIFK:nkin peli on ollut tuloksellisesti hyvässä kuosissa viime ajat, sillä viimeisistä neljästä pelistä se on voittanut kolme. Tiistaina helsinkiläisjoukkue oli tiukoilla Sportin kanssa, mutta nappasi lopulta 2-1-jatkoaikavoiton Patrik Carlssonin osumalla.

Helsinkiläisryhmän puolustus kärsii tälläkin hetkellä poissaoloista, kun Teemu Eronen, Joe Finley ja Miro Heiskanen miehittävät runkopuolustajista sairastupaa. Heiskasen poissaolo on näkynyt varsinkin pelin avaamisen vaikeuksina, mutta puolustuspäässä homma on sujunut hyvin viime peleissä, sillä HIFK:n verkkoon on tehty viimeisissä viidessä ottelussa vain neljä maalia.

Alakerran vahvistukseksi HIFK sai viime otteluun uusimman hankintansa, kun Markus Kankaanperä teki debyyttinsä ja suoriutuikin hyvin. Oma osansa pieneen päästettyjen maalien määrään on myös loistavalla tasolla olevalla maalivahtipelillä, sillä sekä Atte Engren että Kevin Lankinen ovat esiintyneet vahvasti.

HIFK:n ongelmat ovatkin olleet maalinteossa, sillä yhdeksän tehtyä maalia viimeisissä viidessä ottelussa on melko pieni määrä. Joukkueen tehot ovat myös olleet pitkälti Vili Sopasen, Juhani Tyrväisen sekä Carlssonin muodostaman hyökkäysketjun varassa. Noista yhdeksästä tehdystä maalista kyseisen ketjun jäsenet ovat olleet mukana seitsemässä. Enemmän onnistumisia kaivattaisiin varsinkin ruotsalaishyökkääjä Erik Thorellilta, joka on kahdeksan ottelun maalittomassa putkessa.

Joukkueet ovat kohdanneet kuluvalla kaudella kahdesti ja molemmat ovat voittaneet vieraskaukalossa. HIFK on ollut muutenkin tähän asti Jukureille ylitsepääsemätön haaste kotikaukalossa, sillä HIFK voitti viime kaudella molemmat Mikkelissä pelatut kamppailut.

Seuraa Heitä

Teemu Tallberg #38 | HIFK

Laitahyökkääjä

Kahdesti KalPaa vastaan osunut hyökkääjä upotti alkukaudesta HIFK:n vieraskentällä kahdella osumallaan. Onnistuuko fyysinen laitahyökkääjä toistamaan tempun kotikaukalossa?

Patrik Carlsson #72 | HIFK

Hyökkääjä

Ruotsalaishyökkääjä on ollut viime kierroksilla hyvässä iskussa tehtailemalla neljä maalia viimeisissä viidessä ottelussa. Jatkuuko vire Jukureita vastaan?

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Mikkelissä tiukkalukemainen taistelu
Jukurit on ollut hyvässä iskussa viime aikoina ja erityisesti kotikaukalossa peli on kulkenut tulosten valossa hyvin. Tiivis puolustaminen ja vahva erikoistilannepelaaminen ovat olleet avaintekijöitä nousujohteisten suoritusten takana. HIFK on myös tuloksellisesti esiintynyt hyvin, mutta maalinteko on ollut tahmeaa. Vahvan maalivahtipelin ansiosta kuitenkaan omiinkaan ei ole juurikaan osumia mennyt. Tiukassa kamppailussa ei juhlita maaleilla, mutta Jukurit kääntää kamppailun erikoistilannepelaamisensa ansiosta edukseen.
2 3
1 2