Tampereella Suomi on 100, mutta kumpi pääsee lähemmäksi juhlalukemia maalimäärässä?

LIIGA / Ennakko
Suomi pelaa Lukkoa vastaan arvokkaalla pelinumerolla itsenäisyyspäivän kunniaksi.
Kuva © Kirsi Teiskonlahti
Ilves ja Lukko kohtaavat itsenäisyyspäivän aattona Suomi 100 -juhlateemaisessa ottelussa, jossa Ilveksen hyökkääjä Eemeli Suomi kantaa pelinumeroa 100 tavanomaisen 10:n sijaan.

Ilves ja Lukko ovat kohdanneet toisensa jo kertaalleen tällä kaudella. Raumalla pelatussa ottelussa kotijoukkue oli niukasti parempi maalein 3−2. Tuolloin ottelun ratkaisi kolmannen erän maalillaan Joose Antonen.

Ilves on pelannut alavireisesti viime otteluissaan, mutta ilme on ollut parempaan päin taannoisesta viimeisen erän romahduksesta johtuneesta HIFK-tappiosta huolimatta. Kuin jatkumona Helsingissä nähdylle raikkaalle Ilvekselle joukkue voitti JYPin kotihallissaan edellisottelussa vakuuttavasti 5−2. Tamperelaiset latoivat avauserässä tuhoisasti neljä maalia, jättäen JYPin vailla mahdollisuuksia.

Sami Sandellin johtama ketju on ollut todellisessa tehoiskussa Ilveksen viime aikojen koitoksissa. Laiturit Eemeli Suomi ja Ville Meskanen tuntevat toisensa hyvin, ja ovat pelanneet yhdessä monta vuotta. Tämän kolmikon varaan tupsukorvat voivat nojata Lukko-ottelussa kuin tulevaisuudessakin.

Suomi kantaa normaalisti Liiga-otteluissa pelinumeroa 10, mutta tiistaina nuoren hyökkääjän selkämystä koristaa poikkeuksellinen numero 100 − Suomen valtion itsenäisyyspäivän kunniaksi. Kotijoukkue pelaa ottelun juhlapaidoissa.

Lukon pistetahti on ollut edellisissä otteluissa varsin ailahteleva, eikä raumalaisnipulle ole ollut helppoa saalistaa kahtakaan voittoa putkeen. Yksi iso taka-askel joukkueelle oli, kun sen henkinen ja pelillinen johtaja Ville Vahalahti joutui pitkäksi toviksi sairastuvan puolelle. Toni Koivisto on näyttänyt olevansa valmis nousemaan joukkueen uudeksi pistelingoksi, sillä kokenut hyökkääjä on iskenyt kahteen edelliseen otteluun kolme maalia.

Maalivahtiosastolla Kaapo Kähkösellä riittää urakoitavaa, kuten on riittänyt koko kauden aikanakin. Alle 20-vuotiaden MM-leiriryhmään valittu Lassi Lehtinen soittelee selvästi kakkosviulua raumalaisten maalinsuutehtävissä.

Lukko on niukin naukin kuuden parhaan joukossa sarjataulukossa, mutta useampi joukkue väijyy vain muutamien pisteiden päässä raumalaisista. Joukkueen on siis syytä saada kurssinsa käännettyä voitokkaaksi, mikäli he mielivät pitää esimerkiksi kovakuntoisen KalPan takanaan.

Ilveksellä on täysi työ kivuta ensimmäisen pudotuspelikierroksen paikkaan oikeuttavalle sijalle, mutta kuten joukkue on osoittanut, se voi parhaina iltoinaan venyä uskomattomiinkin suorituksiin.

Ylivoimalla Ilveksellä sen sijaan kulkee, sillä joukkue on seitsemäntenä tilastoissa liki 19 prosentin pakkopelillään − eikä vähiten siksi, että Sandellin johtama vitja tekee tuhojaan myös erikoistilanteissa. Vastikään koeaikansa loppukauden sopimukseksi lunastanut Mark Flood on tuonut myös oman lisänsä tupsukorvien ylivoimaan.

Tilastollisesti voisi olettaa, että Ilves ottaa kiekollisen johtajan roolin ottelussa, sillä kotijoukkueena iltaan lähtevä joukkue on laukonut likimain yhtä paljon laukauksia kohti vastustajan maalia kuin se on vastaanottanutkin. Lukko sen sijaan on kyseisessä tilastossa roimasti pakkasen puolella − koko Liigan kolmanneksi murheellisimmalla lukemalla. Vain Ässät ja Jukurit ovat raumalaisten takana.

Seuraa Heitä

Eemeli Suomi #10 | Ilves

Laitahyökkääjä

22-vuotias hyökkääjä on paitsi Ilveksen kultakypärä, myös tiistai-illan kamppailun juhlateeman eräänlainen symboli. Suomi pelaa sukunimensä viitoittamana numerolla 100, Suomen valtion 100-vuotisen itsenäisyyden kunniaksi. Nuori mies on siis illan suhteen monestakin syystä varteenotettava seurattava.

Toni Koivisto #22 | Lukko

Laitahyökkääjä

Kokenut pelimies on ottanut joukkueen johtajan roolin ainakin tehopisteiden valossa Vahalahden loukkaannuttua. Koiviston pelikäsitys, kokemus ja taidot tulevat tarpeeseen, kun Lukko yrittää jälleen pilata kotijoukkueen voittohaaveet Tampereella juhlaottelun merkeissä. Tapparaa vastaan se ei onnistunut.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Ilves saa voimaa vahvistuksista
Viime viikolla todella pirteitä otteita esittänyt Ilves saa vieraakseen ailahdelleen Lukon. Kovaan luisteluun luottava tamperelaisryhmä on yllätysvalmis myös raumalaisia vastaan, jotka ovat virhealttiita kovan paineen alla. Muun muassa voitto JYPistä tuo tamperelaisille uskoa, eikä uusien vahvistusten panosta voi vähätellä.
3 4
1 2