Kärpissä on Ilvekselle pitelemistä

LIIGA / Ennakko
Arto Laatikainen on tiistaina pysäyttämässä Kärppien Saku Mäenalasen.
Kuva © Sirpa Pöyhönen sirpa.poyhonen@jatkoaika.com
Viimeisissä otteluissa ennen maajoukkuetaukoa Ilves loisti ja sen jälkeen konttasi. Kärpät taas voitti neljä taukoa edeltävää ottelua putkeen. Uusilla jenkkikäsillä vahvistettu Ilves-puolustus saa tehdä täyden työn pidätellessään Liigan parhaimmistoon kuuluvaa hyökkäystä.

Ilves ja Kärpät ovat kohdanneet kuluvalla kaudella vasta yhden kerran. Tuolloin Kärppien pelaaminen oli kovassa nosteessa, eikä Ilveksestäkään ollut pysäyttämään oululaisia. Oulussa pelattu ottelu päättyi Kärppien voittoon lukemin 4-3.

Maajoukkuetauolta palaavien joukkueiden otteet ennen taukoa poikkesivat toisistaan lähes täysin. Ilveksen pelaaminen Ässiä vastaan marraskuun ensimmäisenä päivänä oli kauden parasta, mutta sen perään joukkue kärsi kaksi tappiota. Kärpät taas on tällä hetkellä neljän ottelun voittoputkessa.

Sairastuvat melkein tyhjillään

Molempien joukkueiden sairastupatilanne on varsin hyvä. Ilveksen pelaajistosta toipilaana ovat ainoastaan puolustaja Arto Laatikainen ja maalivahti Antti Lehtonen, joka toissakaudella teki Liiga-debyyttinsä illan vastustajan riveissä. Lehtosen poissaolon vakavuutta lievittää paluumuuttaja Riku Heleniuksen paluu Tampereelle.

Myös Kärppien toipilaslista on lyhyt. Vähintään joulukuuhun asti vammaansa paranteleva Otto Karvinen on Kärppien ainoa poissaolija. Tämä tarkoittaa sitä, että Kärppien viime kauden lyhyttäkin lyhyemmän pudotuspelitaipaleen parhaimman ketjun kolmas lenkki Sami Anttila on jälleen pelikunnossa.

Anttila loukkaantui alkusyksystä, eikä hän ole pelannut kuin muutaman ottelun koko kauden aikana. Nuori hyökkääjä nousi valokeilaan loppukeväästä, kun hän yhdessä Miska Humalojan ja Jari Sailion kanssa laittoi pimentoon jopa Kärppien silloisen ykkösketjun.

Anttilan pelaaminen tiistaina on kuitenkin vielä epävarmaa, kuten on myös Ilveksen kiinnostavimman pelaajan laita. Uusi jenkkihankinta Mark Flood nimittäin odottaa vielä Ilves-debyyttiään. Floodin kaltaista puolustajaa tarvitaan Ilveksen maalin edustalla Anttilan kaltaisten nopeiden, mutta verrattain kevyiden väkkäröiden pörrätessä ympärillä.

Maajoukkuemiehiä joka lähtöön

Ennusmerkit ovat tällä hetkellä vierasvoiton puolella. Kärpät päätti syysjakson erittäin tehokkaasti, jonka jälkeen päävalmentaja Mikko Manner sekä useampi pelaaja edusti Suomea Helsingin EHT-turnauksessa. Ilveksen otteet Ässiä vastaan olivat erittäin lupaavat, mutta se ei kuitenkaan onnistunut toistamaan menestystä kahdessa seuraavassa ottelussa. Ilves on iskukykyinen, mutta Kärpät on tällä hetkellä erittäin vaikea lyödä.

Juttua muokattu 14.11 klo 14.30: Arto Laatikainen on pelikunnossa.

Seuraa Heitä

Sami Anttila #58 | Kärpät

Laitahyökkääjä

Vain kolme peliä ennen loukkaantumistaan pelannut Anttila on jälleen pelikunnossa. Nuorella hyökkääjällä on edessään pitkä matka saavuttaakseen viime keväällä nähdyn tason.

Mark Flood #36 |

Puolustaja

Suurehko puolustaja joutuu heti kovaan koitokseen, sillä vastassa on erittäin tiukalla tahdilla maaleja iskevä nippu.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Kärpät hakee pisteet Tampereelta
Viiden ottelun otannalla Tampereella kohtaavat liigan paras ylivoima ja huonoin alivoima. Tämä on vain yksi mauste, joka kallistaa vaakakuppia vahvasti Kärppien suuntaan, sillä erityisesti tasaisuus on ollut oululaisilla huomattavasti paremmalla mallilla. Tauon jälkeinen ottelu mahdollistaa kuitenkin pienen yllätyksen, mutta todennäköisimmin pisteet matkaavat Ouluun.
1 3
3 4