Ystävänpäivä unholaan Tampereella − HIFK:n ylivoima raatelee Ilveksen, jos saa sauman

LIIGA / Ennakko
HIFK:lla on Liigan tehokkain ylivoima.
Ilves ja HIFK jahtaavat edellä oleviaan. Helsinkiläisvieraat pyrkivät kärkikolmikkoon, kun kotikaukalon kissapedot hamuavat mukaan pudotuspelikiimaan.

Ilveksen viimeiset ottelut ovat perjantailta ja lauantailta, kun se kohtasi JYPin tuplapeleissä. Molemmat voittivat kotiottelunsa, mutta Ilves jatkaa silti tiukkaa taisteluaan pudotuspelipaikasta.

Viikonloppuna Ilves oli vahva etenkin otteluiden avauserissä. Perjantaina Tampereella se riitti voittoon, mutta lauantaina JYP kiri ohi kotikaukalossaan. Yhtä räväkkä alku on odotettavissa myös tänään.

HIFK katkaisi seitsemän ottelun voittoputkensa Pelicansin vieraana, mutta kuluva vuosi on tuonut tulosta. Tammikuun alusta alkaen HIFK on pelannut 16 ottelua, joista se on voittanut 12.

Ilveksen HIFK on kohdannut tällä kaudella kolmesti. Molemmat joukkueet ovat voittaneet kotiottelunsa, joten helsinkiläiset ovat otteluvoitoissa edellä 2−1. Ottelut ovat olleet varsin tasaisia, vaikka HIFK nollasikin tamperelaisvieraansa viime kerralla 3−0.

HIFK:n Ryan O'Connorille ystävänpäivän ilta tuo juhlanaiheita. Ottelu on O'Connorille 200:s esiintyminen runkosarjassa.

Mistä pelataan?

Ilves tarvitsee pisteitä kipeästi. Tamperelaisilla on jäljellä illan ottelu mukaan lukien seitsemän matsia. Ilves on HPK:n kanssa tasapisteissä sijoilla 11 ja 12. Pudotuspelipaikan tuova kymmenes sija on kymmenen pisteen päässä. Asetelma on haastava, mutta ei vielä mahdoton. Karri Kivi jaksaa muistuttaa tätä joukkueelleen.

HIFK on sarjassa viidentenä. Joukkue jahtaa ennen kaikkea JYPiä, joka on neljän pisteen karkumatkalla. Loistavalla loppukirillä helsinkiläiset voivat nousta neljänneksi ja napata kotiedun pudotuspeleihin. Venyminen kärikolmikkoon ei myöskään ole mahdotonta, sillä TPS ja Tappara ovat vain kuuden ja kahdeksan pisteen päässä.

Mikä ratkaisee?

Ilvekselle tulee neuvo suoraan Kummelista: ei jäähyjä. HIFK:n ylivoima on onnistumisprosentissa mitattuna Liigan tehokkainta, kun taas Ilveksen alivoimapelaaminen on sarjan toiseksi heikointa. Ilveksen onneksi se on ottanut Liigassa vähiten rangaistuksia. Samaan tulisi pyrkiä tänään.

Alivoimapelaamisen lisäksi tamperelaisten puolustuspeli on ollut surullista myös täysilukuisena pelatessa. Ilves on päästänyt toiseksi eniten maaleja, mikä ei ole pudotuspelipaikasta taistelevalle joukkueelle mairitteleva meriitti.

Tamperelaisten puolustuspeliä ei ole helpottanut maalivahtien ailahtelevaisuus. Riku Helenius on ottanut ykkösvahdin aseman itselleen, mutta niin hänen kuin Antti Lehtosenkin torjuntaprosentit ovat alle 89 prosentin luokkaa. JYPiä vastaan Helenius aloitti molemmat ottelut, mutta hänet penkitettiin ennen lauantain kolmatta erää.

HIFK:lla on otteluun etu tämän vuoden vireensä ansiosta. Myös maalivahtikaksikko Kevin LankinenAtte Engren on kotijoukkueen tandemia luotettavampi. Ilvekseltä on sivussa hyökkääjä Juhani Tamminen, joka on muodostanut viime peleissä toimivan yhteyden Otto Koivulan kanssa. Hyökkäyspeli kärsii ratkaisevasti Tammisen puuttuessa.

Juttua muokattu 15.25: Poistettu maininta Juhani Tyrväisestä, joka ei ole kokoonpanossa.

Seuraa Heitä

Sami Sandell #42 | HC Davos

Laitahyökkääjä

Ilves-kapteeni iski kahdessa ottelussa JYPiä vastaan viisi tehopistettä. Saman tahdin soisi jatkuvan myös tänään.

Joonas Rask #88 | HIFK

Laitahyökkääjä

Vauhtilaituri palasi loukkaantumisen jäljiltä kokoonpanoon tammikuun lopulla. Jälki on ollut tehokasta, sillä seitsemän ottelua ovat tuoneet tehot 4+5.

» Lähetä palautetta toimitukselle