On meillä Suomi, Keränen ja Kuusela − Hämeenlinnassa tauluun 100, 500 ja 800

LIIGA / Ennakko
Kristian Kuuselan ottelumäärään on monella tavoittelemista.
Kuva © Jussi Puuri
Hämeenlinnan perjantaissa kohtaavat alavireisesti pelanneet HPK ja Tappara. Pelillisen jännityksen lisäksi luvassa on Suomi 100 -juhlallisuuksia ja pyöreitä merkkipaaluja Juho Keräselle ja Kristian Kuuselalle.

HPK:n perjantainen kotiottelu Tapparaa vastaan lähtee liikkeelle kuorolaululla. Suomi 100 -juhlallisuuksien kunniaksi ilta käynnistyy Hämeenlinna-Vanajan seurakunnan tyttökuoro Aurorinan ja poikakuoron kajauttamalla Maamme-laululla.

Itse ottelussa juhlitaan myös pyöreitä lukemia. Illan komeimman luvun eli 800 saa runkosarjan ottelumäärässään täyteen Kristian Kuusela. Juho Keräselle ilta on puolestaan 500. runkosarjapeli.

Kuusela nousee kaikkien aikojen tilastossa komeasti. Urallaan Ässiä, Kärppiä, Bluesia ja nykyisin Tapparaa edustanut pelaaja on kaikkien aikojen ottelutilastossa sijalla 18. Täyden kauden pelatessaan Kuuselalla on tällä kaudella mahdollisuus nousta sijalle 12 asti. Kyseistä paikkaa pitää nyt Sami Venäläinen 829 ottelulla. Kaikkien aikojen kärkeen eli Jan Latvalaan (1230 ottelua) matkaa on vielä rutkasti enemmän.

Myös pelillinen anti on kutkuttava. Alkukauden pelaamistaan parantanut HPK ei ole päässyt toivottuun liitoon. Tällä hetkellä alla on kolme tappiota viimeisistä neljästä ottelusta, ja HPK majaileekin pudotuspeliviivan alapuolella. Koeajan päätteeksi joukkueesta lähtöpassit saaneen Jeremy Morinin paikan avauskokoonpanossa nappaa LeKissä hyvin pelannut Miro Ruokonen.

Tapparalla on allaan kaksi jatkoaikatappiota ja sitä ennen kaksi tappiota varsinaisella peliajalla. Viimeisin voitto oli selkeä 4−0-kukistus kotona juuri HPK:ta vastaan. Tuolloin HPK jäi pahasti vastaantulijaksi.

Molempien kohdalla pelillisesti kannattaa kiinnittää huomiota puolustajien pelaamiseen. HPK:n nimellisesti hyvä puolustus ei ole suorittanut kauden aikana viime kauden tasolla, ja parannettavaa on jäänyt välillä isosti maalinedustapelaamisessa sekä välillä hyökkäyksien tukemisessa.

Tappara on puolestaan pyrkinyt saamaan puolustajiaan entistä väkevämmin hyökkäyksiin mukaan. Nähtäväksi jää, saako suunnamuutospelaamista viime treeneissään harjoitellut HPK iskettyä Tapparan hyökkäyksiin aiempaa paremmin kiinni. HPK:lle tappio voisi merkitä pudotuspeliviivan karkaamista jo 10 pisteen päähän, mikäli KalPa ja/tai KooKoo voittavat oman ottelunsa.

Seuraa Heitä

Mathias Porseland #10 |

Puolustaja

Ruotsalaispuolustajan kausi on ollut yksi Liigan pahimpia pettymyksiä. Pelitavan muutokset eivät ole auttaneet Porselandia. Oman maalin edustalla tapahtuu sijoittumisvirheitä ja hyökkäyspelissä tehot ovat jääneet vaisuiksi. Oli viime kaudella parempi, kun hyvälle syöttötaidolle oli enemmän käyttöä pelin selkeämmillä rakenteilla.

Mikko Lehtonen #4 | HV 71

Puolustaja

Tapparan huippupakki on yksi Liigan parhaista laukojista ja tavoittelee jopa olympiapaikkaa. Kannattaa kiinnittää huomiota siihen, saako HPK häirittyä hänen pelaamistaan, sekä siihen miten hanakasti ja hankalista paikoista Lehtonen saa toimitettua kiekkoa maalia kohti tai maalille.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Tappara katkaisee tappioputkensa
HPK on voittanut viimeisissä viidessä pelissä vain vaivoin Jukurit ja TPS:n, mutta pelillisesti joukkueen esitykset eivät ole vakuuttaneet. Tapparakin on neljän ottelun tappioputkessa, mutta sen peli on joukkueista huomattavasti paremmin uomissaan ja materiaaliero joukkueiden välillä on iso. Tamperelaisryhmä palaakin ottelussa voittokantaan varsin selvin lukemin.
0 1
3 4