Uuden ajan ensimmäinen härkäviikko alkaa: Lukon aggressiivisuus vastaan HPK:n kiekottelu

LIIGA / Ennakko
Alkaako Juha Vuoren (taustalla) aggressiivinen tyyli purra?
Kuva © Petri Lyytikäinen
HPK:lla on kolmen ottelun viikko, joka alkaa tiistaina kotiottelulla Lukkoa vastaan. Myös raumalaisten viikkoon mahtuu kolme ottelua.

Hämeenlinnassa kohtaavat uutta aikaa elävät joukkueet. Molempien laivojen ruorissa on uusi kippari, jonka kokemus liigajoukkueen luotsaamisesta on vielä kovin ohutta. Mitään märkäkorvia eivät herrat kuitenkaan ole.

HPK:n Antti Pennanen toimi sekä KalPan että HIFK:n valmennustiimeissä ennen kuin niitti menestystä sarjaporrasta alempana Jukureissa. Lukon Juha Vuori on tehnyt pitkän uran Raumalla ja piipahtipa tämä myös vuonna 2012 päävalmentajankin tontilla, kun Rauli Uramalle näytettiin ovea kesken kauden.

Kotijoukkueen kausi on lähtenyt käyntiin hyvin. Kerho on napannut pisteitä jokaisesta pelaamastaan kolmesta ottelusta. Ensimmäisen kolmen pisteen voittonsa HPK otti perjantaina, kun JYP kaatui tyylipuhtaasti 3-0.

Alkukauden sensaatio on ollut 19-vuotias maalivahti Emil Larmi. Nuorukaisen päätä ei ole huimannut ja uran ensimmäinen nollapeli vaati peräti 34 torjuntaa. Larmi jatkaa HPK:n tolppien välissä myös tiistaina.

Lukolla on ollut tahmeampaa. Raumalaiset ovat sarjataulukon hännillä ja neljän ottelun jälkeen pistesaldo näyttää kahta. Omassa päässä verkko on heilunut jo 17 kertaa. Apuvalmentajaksi HPK:n penkin taakse täksi kaudeksi siirtynyt Antti Miettinen kuitenkin tietää, että vastaan asettuu erityisesti erikoistilanteissa vaarallinen joukkue.

Kokeneet Ville Vahalahti, Aaron Gagnon, Lauri Tukonen ja Toni Koivisto tietävät miten kiekko juonitaan maaliin, jos paikka tulee. Bluesista jo viime kaudella hankittu 23-vuotias Peter Tiivola on myös aloittanut kautensa tehokkaasti.

− Joukkuetta on nuorennettu, mutta kärki on edelleen kokenut ja tehokas. Kyllähän siellä ylivoimaspesialistit ovat olleet jo jonkun aikaa yhdessä, Miettinen kuvailee Lukkoa.

JYP karvasi perjantaina ajoittain todella väkevästi, mutta HPK pääsi mankelin alta pois. Raumalla nuppeja on käännetty vielä enemmän ääriasentoon.

− Sieltä tulee aggressiivisesti karvaava joukkue. Karvaavat jopa enemmän kuin JYP. Ainakin viime ottelussa SaiPaa vastaan karvasivat jopa maalin takaa ja kahdella miehellä puolustajat pois, Miettinen analysoi.

Aseet karvauksen purkamiseen ovat kuitenkin samat kuin jyväskyläläisiä vastaan.

− Laadukkaat syötöt ja hyökkääjien työ siinä, että ovat vapaana.

Seuraa Heitä

Heikki Liedes #9 | Lukko

Laitahyökkääjä

Hämeenlinnalaisille varsin tuttu voimahyökkääjä palaa kotikaupunkiinsa. Pureeko oma koira vai ovatko temput liian tutut?

Janne Lahti #47 |

Laitahyökkääjä

Parhaimmillaan loistava maalitykki ei ole vielä iskenyt kauden avausosumaansa. Nyt vastassa viime kauden seura, joten aukeaako ketsuppipullo?

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

HPK nappaa isomman potin pistejaossa
Kotijoukkue HPK ei ole jäänyt tällä kaudella vielä kertaakaan pisteittä, eikä se ole hävinnyt kumpaakaan kotiotteluaan. Vierasjoukkue Lukko puolestaan nojaa liikaa ykkösketjunsa onnistumisiin. HPK:n tasaisempi hyökkäysarsenaali oikeuttaa vähintään kahteen pisteeseen.
3 4
2 3