Lukon huikaisevalle alivoimalle luvassa vapaailta Hämeenlinnassa

LIIGA / Ennakko
Vaikka HPK:n ylivoima yskiikin, ihan vaihtoaitioon ei sentään Lukon kannata jäähyn ajaksi jäädä.
Sekä HPK että Lukko ovat alkukaudesta pelanneet erinomaista alivoimaa. Suurin ero joukkueiden välille saadaan, kun vertaillaan erikoistilannepelaamisen toista puolikasta: ylivoimaa.

Lukon kova alivoima koki kauden ensimmäisen takaiskunsa vasta kauden yhdeksännessä pelissä. TPS tarvitsi siihen kahden pelaajan ylivoiman.

Pekka Virta on muutenkin saanut raumalaisjoukkueen hyvään iskuun alkukaudesta. Vanhat herrat Ville Vahalahti, 39, ja Janne Niskala, 36, ovat mättäneet pisteitä oikein urakalla.

Kultakypärä Vahalahdelle ja viivapelote Niskalalle tulitukea ovat erityisesti antaneet täksi kaudeksi hankitut Arttu Ilomäki ja uusvanha tuttavuus Janne Keränen.

Hämeenlinnassa Lukon alivoiman ei välttämättä tarvitse sykkiä edellisten otteluiden tasolla. Kotijoukkue HPK:n ylivoima on viime kauden tapaan ollut surkeaa. Joukkue sai hetkellisesti hommaan jo hieman otetta, vain menettääkseen sen heti seuraavassa ottelussa.

Vaikka Lukon ylivoimakin on ollut erinomaista alkukaudesta, ei sen varaan kannata tuudittautua. HPK on nimittäin Lukon ohella sarjan parhaita alivoimajoukkueita. Alivoiman on syytä toimiakin, sillä HPK on Liigan selvästi eniten alivoimalla pelannut joukkue alkukaudesta.

Päävalmentaja Antti Pennasen nopeamman pelitavan sisäänajon lisäksi, tai sen vuoksi, yksilöt eivät ole onnistuneet odotetulla tavalla. HPK:lla ei ole ollut Lukon kaltaisia tuloksentekijöitä hyökkäyksessään. Oula Palve ja Otto Paajanen ovat kannatelleet joukkueen hyökkäyspelaamista. 

Nyt muun muassa ruotsalaisen Victor Backmanin, viime kaudella yllättäneen Teemu Turusen ja erityisesti tämän kauden nimekkäimmän hankinnan, Mikko Lehtosen, olisi syytä alkaa antamaan kunnon näyttöjä yksittäisten väläytysten sijaan.

Seuraa Heitä

Kaapo Kähkönen #36 | Minnesota

Maalivahti

Omaa otteluaan ottelun sisällä pelaa kaksi Liigan kuuminta nuorta maalivahtia. Lukon Kaapo Kähkönen, 21, on aloittanut kautensa erinomaisesti.

Emil Larmi #33 | HPK

Maalivahti

Saman ikäluokan Emil Larmi ei juuri Kähköselle kalpene. Viime kauden sensaatio on jatkanut siitä, mihin viime kaudella jäi.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Heikko isäntä, vahva vieras
Lähtökohdat otteluun ovat selvät. HPK on hävinnyt kolme edellistä kamppailuaan, Lukko voittanut. HPK:lla on ollut vaikeuksia erityisesti kotiotteluissaan, sillä viidesta kotiottelusta kasassa on kuusi pistettä. Lukko on vastaavasti toiseksi paras vierasjoukkue. Maalit ovat olleet kortilla kummankin otteluissa, mutta Lukko vie vahvemman vireensä turvin ottelun nimiinsä.
0 1
2 3