Kannattajat palaavat lehtereille Hämeenlinnassa − Nuoria leijonia vielä odotellaan kaukaloon

LIIGA / Ennakko
Oula Palve ehtii vielä lempiä nykyistä kotiyleisöään.
Liigan viimeisenä majaileva HPK kohtaa lauantaina Lukon. HPK:n hieman piristyneet otteet lupaavat ottelusta sarjasijoituksia tasaisempaa. Alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa pelanneita HPK-nuoria ei lauantaina vielä pelissä nähdä.

HPK:n murheellinen tappioputki kasvoi keskiviikkona Ässiä vastaan seitsemään otteluun. Spengler Cup mukaanlukien joukkue on hävinnyt nyt jo kymmenen peräkkäistä ottelua, eikä Ässät-pelin piste ole sille mainittava lohtu kaaoksen keskellä.

Lievästi parantuneet ottelut antavat kuitenkin lupaa odottaa kevätkaudelta hieman parempaa pelillisesti. Lauantaina vieraaksi luistelee Lukko, jonka vaikeampi loppusyksyn jakso on ehtinyt kääntyä vuodenvaihteessa kolmen voiton putkeksi.

Ässiä vastaan HPK sai itseluottamusta passiivista trapia vastaan pelaamisesta. Ässät ei karvannut erityisen aggressiivisesti, ja se auttoi HPK:ta hakemaan kiekkoa alempaa myös sentterillä, sekä sitä kautta rytmittämään peliään monipuolisemmin. HPK sai myös keskialueella paremmin syötönkatkoja aikaiseksi.

Lukko taas on joukkueensa toisenlainen etenkin oman kiekkokontrollinsa suhteen. Onkin mielenkiintoista nähdä, onnistuuko peliään hionut HPK kiekollisemman vastustajan kanssa - ja miten laadukkaita maalipaikkoja se tuottaa.

Nuoria leijonia ei vielä ottelussa nähdä. HPK:n neljä MM-kisoissa Buffalossa ollutta pelaajaa tulevat Suomeen kyllä lauantaina, mutta pelissä nähdään vielä aiemman kaltainen kokoonpano. Tämä tietänee myös nuorten SM-liigassa kovia pisteitä keränneiden Jaakko Kuusiston sekä keskiviikkona ensimmäisen pelinsä pelanneen Erkka Seppälän jatkoa kokoonpanossa. Kaksikko pelasi Ässiä vastaan alle kymmenen minuuttia, mutta sai silti valmennuksen kehut.

− Usein, kun nuori pelaaja tulee, menee peli sellaiseksi roiskimiseksi. Heillä sitä ongelmaa ei ole ollut, kiteytti HPK:n valmentaja Juha Lehtola nuorten pelaajien otteita tähän mennessä.

− Jaakko [Kuusisto] hankki pelissä vastustajalle kaksi jäähyä, kertoi Lehtola peliä edeltävässä seuran videossa perjantaina.

Paluun Rinkelinmäelle tekee myös HPK-kannattajat ry:n joukkio, joka jätti keskiviikon ottelun väliin protestina seuran huonosti sujuneelle kaudelle. Ryhmä kertoi protestistaan muun muassa verkkosivuillaan.

HPK:n maalissa jatkanee Emil Larmi ja Lukolla maalissa pelannee ykkösvahti Kaapo Kähkönen.

Seuraa Heitä

Otto Paajanen #7 | HPK

Keskushyökkääjä

Paajanen kerää otteillaan kehuja ja kritiikkiä, mutta rooli kahden suunnan pelaajana on tärkeä. Etenkin, jos sentteripelin merkitys korostuu pelitavassa muutenkin kuin keskialueen odotteluna.

Heikki Liedes #9 | Lukko

Laitahyökkääjä

HPK:ssakin pelannut Liedes on osunut tällä kaudella myös maalipuiden väliin. Ehkä myös lauantaina.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

HPK:n hyökkäys ei löydä aseita
HPK kulkee seitsemän ottelun tappioputkessa, eikä helpotusta ole luvassa lauantainakaan. Lukko on löytänyt keinot niukkojen voittojen napsimiseen, vaikka omissa on soinut ajoittain turhankin tiuhasti. Lauantain urakkaa helpottaa hämeenlinnalaisten umpijäässä oleva hyökkäyskalusto. Viimeisessä viidessä ottelussa HPK on onnistunut tekemään vain kuusi maalia ja ote mailasta puristuu.
0 1
3 4