Pohjilta ponnistavat porukat pelillisessä puntarissa Pallokerhon peliareenalla

LIIGA / Ennakko
HPK luistelee tiistain kamppailuun kaksi voittoa allaan.
Hämeenlinnassa liigaviikko lähtee käyntiin todellisella NHL-varausten kohtaamisella, kun tappioputkensa kahdella voitolla selättänyt HPK kohtaa tehojen kanssa tuskailevan KalPan.

Kuuden ottelun tappioputken kahdella kolmen pisteen voitolla selättänyt HPK kohtaa tiistain liigakamppailussa KalPan. Mielenkiintoa ottelussa riittää sekä pelitapaan liittyvien asioiden että nuorten NHL-lupausten kannalta.

Molemmat joukkueet kuuluvat tälle kaudelle pelitapaansa "nopeammaksi" muokanneisiin. Asia pitää kuitenkin esittää heittomerkein siksi, että tehdyt muutokset eivät ole toistaiseksi saaneet aikaan parannusta pelinopeudessa tai sijoituksissa. Molemmat joukkueet löytyvätkin tällä hetkellä pudotuspelisijoitusten ulkopuolelta.

HPK:n osalta tilanteeseen on reagoitu. Pieniä muutoksia alettiin nähdä jo tappioputken aikana, ja Sport- ja Ässät-peleissä HPK haki kiekkoa omasta päästä tiiviimmin sekä pääsi pelaamaan hieman pidempiä syöttöketjuja pysyen kiekossa aiempaa paremmin.

KalPa vaiheessa pelitapansa kanssa

KalPalla pelitavan toteutus on ollut vielä hakusessa ja toiminut vain ajoittain. Viisikon hajoamista on nähty, eivätkä paineistus ja nopeat käännöt ole onnistuneet. Parhaiten KalPa on onnistunut hitaiden lähtöjen kautta. Kuluneen viikonlopun peleissä oli jälleen aineksia hieman parempaan, mutta viimeisimmästä kolmen pisteen voitosta on nyt kuusi ottelua aikaa.

Maalinteon vaikeudesta kertoo myös se, että joukkueen sisäisen pistepörssin kärjessä on Balasz Sebokin rinnalla kaksi puolustajaa - Santeri Lukka ja Juuso Riikola. Viime viikolla joukkueeseen liittyi laituri Jerry D'Amigo. Hankinta täyttää kyllä liigamitat, ja tuonee hieman kovuutta muuten kevyehköön miehistöön, mutta eniten joukkueessa vaikuttaisi olevan tarvetta peliä tekevälle sentterille.

HPK:n kokoonpanosta sivussa ovat loukkaantumisten tai pelillisten syiden takia muun muassa Victor Backman ja Mikko Lehtonen. Voittavaa kokoonpanoa on muokattu vain puolustajien kierrätyksen osalta.

Kerhon NHL-varatuista lupauksista kentällä nähdään tiistaina Kristian Vesalainen, Niclas Almari, Eetu Tuulola, Roope Laavainen sekä Miro Karjalainen. Etenkin Vesalainen ja Tuulola ovat kuuluneet joukkueen pirteimpiin pelaajiin viime otteluissa. KalPalta tulessa ovat NHL-lupauksista Joni Ikonen, Alexandre Texier ja Eetu Luostarinen

HPK:n maalissa aloittaa Emil Larmi ja KalPalla Denis Godla.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

KalPan kuiva kausi jatkuu
Sarjataulukossa molemmat taistelevat paikasta kymmenen joukkoon, mutta viime aikojen otteiden perusteella HPK on ennakkosuosikki. Hämeenlinnalaiset ovat ottaneet kahdesta viime ottelustaan täyden pistepotin, KalPan edellisestä kolmen pisteen voitosta on kulunut jo kuusi ottelua. Viimeisestä yhdestätoista ottelusta kuopiolaiset ovat voittaneet varsinaisella peliajalla vain yhden. Joukossa ei ole kuitenkaan juuri murskatappioita, joten vähämaalinen ottelu luvassa.
2 3
0 1