HPK:n minimitahti testissä, kun vastassa on huippuvireinen JYP

LIIGA / Ennakko
Oula Palve on ollut ilmiliekeissä.
HPK on pelannut vuoden 2018 sillä tahdilla, että pudotuspelit ovat teoriassa vielä mahdolliset. Nyt kotijoukkue joutuu todella kovaan testiin, kun vastaan asettuu kuntopuntarin kärkijoukkue JYP.

HPK on napannut alkuvuoden otteluista keskimäärin kaksi pistettä ottelua kohden. Se on tahti, jolla joukkue saattaa nippa nappa yltää pudotuspelien ensimmäiselle kierrokselle. Viime kaudella Ilves selvisi viimeisenä joukkueena pudotuspeleihin 82 pisteellä. Kahden pisteen tahti toisi HPK:lle runkosarjan loppusaldoksi 85 pistettä.

Vaikka jokainen ottelu on kliseisesti pakkovoitto, on HPK:n otteita alkuvuodesta leimannut rento tekeminen. Spengler Cup ja Davosin vuoristoilma ovat tehneet joukkueelle hyvää.

Yksilöistä esiin ovat nousseet erityisesti kultakypärä Oula Palve sekä puolustaja Joonas Lehtivuori. Kaksikko oli jo Sveitsissä joukkueen parhaimmistoa.

Oman piristysruiskeensa HPK:n pelaamiseen ovat tuoneet myös nuorten MM-kisoista palanneet hyökkääjät Kristian Vesalainen, Jere Innala ja Eetu Tuulola. Vesalainen mässäili HPK:n edellisessä ottelussa peräti neljän (2+2) tehopisteen edestä. Innala säesti kahdella syöttöpisteellä.

− He tulevat kovaa päälle ja tiukka kamppailupeli tulossa. Pitää voittaa kaksinkamppailut ja olla jälleen tehokas maalipaikoissa, Vesalainen kommentoi HPK:n videoennakossa.

Vastaansa HPK saa CHL:n finaalien portteja kolkuttelevan JYPin. Jyväskyläläiset kaatoivat kotonaan Ocelari Trinecin maalein 4-2. Voiton pääarkkitehtina hääri hämeenlinnalaisillekin tuttu puolustaja Mikko Mäenpää.

JYP saapuu Hämeenlinnaan ilman Michel Miklikiä, jonka sopimus on purettu. Viime kaudella kovat tehot iskenyt slovakkihyökkääjä oli alkukaudesta pettymys tehden pelaamissaan 17 ottelussa ainoastaan yhden maalin ja antaen neljä maaliin johtanutta syöttöä.

Edellisessä ottelussa Ilveksen Eemeli Suomea päähän taklannut Miro Karjalainen ei ole HPK:n kokoonpanossa. Sen sijaan Espoo Unitedissa lainalla ollut Niclas Almari on palanut Hämeenlinnaan ja luutii Roope Laavaisen parina. HPK:n maalilla aloittaa Ilves-ottelussa ensimmäisen erän jälkeen pois vaihdettu Emil Larmi. JYPin maalia vartioi puolestaan Eetu Laurikainen.

Seuraa Heitä

Kristian Vesalainen #93 | Kärpät

Hyökkääjä

Ollut ilmiliekeissä palattuaan Buffalosta nuorten MM-kisoista. Kovat tehopisteet Ilvestä vastaan. Itseluottamus on huipussaan, siitä osoituksena rohkea harhautusyritys läpiajossa Ilvestä vastaan, mikä johti Oula Palveen ampumaan voittomaaliin jatkoajalla.

Mikko Mäenpää #47 | JYP

Puolustaja

Kaksi maalia edellisessä ottelussa CHL:ssä. Puhuuko tykki taas Hämeenlinnassa?

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

JYPin vire liikaa piristyneelle HPK:lle
Pahasti ennen joulua kontannut HPK on viime kierroksilla osoittanut piristymisen merkkejä ja Nuorten MM-kisoista palannut Kristian Vesalainen toi kaivattuja tehojakin hyökkäykseen Ilvestä vastaan. JYP on ollut pidemmän aikaa jo kovassa iskussa voittaen yhdeksän viimeisistä 11 ottelustaan. Joukkue sai myös tiistain CHL-otteluun sairastuvalta takaisin Juuso Puustisen ja Mikko Mäenpään, jotka lisäävät vain jyväskyläläisryhmän materiaalin vahvuutta. HPK:n alakerta ei vakuuttanut Ilvestä vastaan ja JYPin kova karvaus on myrkkyä hämeenlinnalaisille. HPK taistelee pelissä mukana jonkin aikaa, mutta voittotaisteluun se ei riitä, vaan JYP korjaa täyden pistepotin.
1 2
4 5