Hämeenlinnassa odotetaan USA:n ihmettä jäälle

LIIGA / Ennakko
Kuva © Getty Images
HPK esittelee lauantaina JYP-ottelussa kotiyleisölle uuden laiturihankintansa Jeremy Morinin. Janne Lahti on sen sijaan sivussa.

Viime keväänä laadukkaan ja viihdyttävän puolivälieräsarjan pelanneet HPK ja JYP kohtaavat lauantaina Hämeenlinnassa. Kyseisen historian huomioiden luvassa on tiukka ja tasokas peli. Suurin huomio Hämeenlinnassa keskittyy kuitenkin kotiyleisön mahdolliseen uuteen lemmikkiin, kun yhdysvaltalaislaituri Jeremy Morin nähdään kotidebyytissään.

Loukkaantumisista kärsineen kotijoukkueen kokoonpanossa on nähty useanlaisia variaatioita. Joukkueen heikoin lenkki on hyökkäyksen osalta ollut laitureita enemmän alisuorittanut ja loukkaantunut sentterikaarti. Otto Paajanen on suorittanut tasaisen varmasti, ja Robert Leino on hiljalleen parantanut otteitaan, mutta kokonaisuutena pelaaminen on huutanut jopa nelossentteri Severi Sillanpään tasaisuuden perään.

Morin tuo joka tapauksessa suoraviivaisuutta ja maalintekopotentiaalia joukkueen pelaamiseen. Yhdysvaltalaispelaaja ei ole kaukalon nopeimpiin kuuluva pelaaja, mutta kaksinkamppailuihin on odotettavissa lisäpotkua. Ensimmäinen peli tuottikin Morinille jo tehot 0+2. Toinen tehoja nostava pelaaja on ollut Mikko Lehtonen, jolle kokoonpanosta sivussa oleminen on viime otteluiden perusteella tehnyt positiivisen vaikutuksen.

Lauantain kamppailusta on HPK:lta sivussa tuoreen kolmen ottelun pelikiellon takia Janne Lahti. Morin puolestaan totuttelee nyt ison kaukalon pelaamiseen.

− Haastava oli lähtökohta Kouvolassa, mutta muutama väläytys oli jo nyt. Tottunut pelaamaan pienessä kaukalossa, ja aloitti pelaamisensa yhdessä Suomen suurimmista. Annetaan hänelle pari viikkoa aikaa, mietti Antti Pennanen Morinia HPK:n otteluennakossa.

JYPiä Pennanen kehui vuolaasti.

− Hyvä joukkue, vaikea löytää heikkouksia. Hyvää 5−5-peliä monipuolisesti. Kolme hyvää ketjua, joilla pääsisi monen joukkueen ykkösketjuksi, Pennanen kehui.

JYPillä on allaan 2−3-tappio perjantailta KalPalle. Nopeasti perään tuleva peli voi vaikuttaa sisuunnuttamalla JYPiä - tai sitten väsyttämällä. Viimeksi keskiviikkona pelannut HPK on joka tapauksessa joukkueista levänneempi.

Keväällä kaksikon sarja ratkesi äärimmäisen niukasti JYPin hyväksi. Ratkaisevana tekijänä voidaan kuitenkin pitää vaarallisten maalipaikkojen luomista. Niissä piirun verran vahvempi JYP lienee tälläkin kertaa niskan päällä - ainakin kun kaukalossa ovat HPK:n nuorimmat pelaajat.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

JYP jättää HPK:n nuolemaan näppejään
Hämeenlinnassa yhteen lyö kaksi heikosti viime aikoina pelannutta ryhmää. HPK on parissa edellisessä pelissään päässyt tulokseen kiinni, mutta peliesityksissä oli paljon parennettavaa. JYP puolestaan voitti TPS:n murskaluvuin, mutta taipui perjantaina heikolla esityksellä KalPalle. Jyväskyläläiset ovat varmasti sisuuntuneita tappiosta ja vaikka HPK:lla onkin lepoetu puolellaan, kääntää JYP kovemman materiaalinsa ja rutiininsa ansiosta kamppailun edukseen.
1 2
4 5