Vuoden viimeinen Hämeenlinnassa - tulokkaiden pörssikärki tulessa

LIIGA / Ennakko
Edellisessä kohtaamisessa Ilves jäi HPK:n jalkoihin.
Kuva © Aleksi Manninen aleksi.manninen@jatkoaika.com
Liiga pelataan taas lyhyen joulutauon jälkeen. Hämeenlinnassa yhteen ottavat syksyllä liitänyt HPK ja peliään uomaansa vielä hakeva Ilves.

Edellinen tauko peleistä ei tehnyt hyvää HPK:lle. Marraskuun maajoukkuetauon jälkeen Kerho hävisi neljä ensimmäistä otteluaan. Jouluna tauko oli huomattavasti lyhyempi, joten kenties kotijoukkueen hyvä vire ei jäänyt kuusen alle.

Joulua HPK lähti viettämään kuuden ottelun pisteputkessa ja sarjataulukon viidenneltä sijalta. Vierailulle saapuva Ilves on kymmenentenä ja takanaan sillä on kolmen ottelun pisteputki. Voitot ovat kuitenkin karttaneet tamperelaisia, sillä edellisen kerran joukkue on voittanut kaksi ottelua putkeen lokakuussa.

Sekä Karri Kiven Ilves että Antti Pennasen HPK ovat kärsineet avainpelaajien loukkaantumisista. Ilves sai ennen ulkoilmaotteluitaan takaisin taiturimaisen Teemu Rautiaisen. Myös HPK:n Janne Lahti palasi ennen joulua kaukaloon, mutta joutui jättämään leikin kesken törmättyään Sakari Mannisen kanssa JYP-ottelussa.

Turusen pyssyssä piippu kuumana

Edellisen kerran joukkueet kohtasivat reilu kuukausi sitten. HPK oli tuolloin tyly isäntä Rinkelinmäellä. Antti Karjalainen pelasi kotijoukkueen maalilla nollapelin ja kolmannen erän maalit riittivät 2-0-voittoon.

Hämeenlinnassa tulokkaiden pörssikärjellä on mahdollisuus ottaa kaulaa haastajiinsa. HPK:n kultakypärää kantaa tulokkaiden pörssikärki Teemu Turunen (8+11). Hänen niskaansa hengittävä Ilveksen Otto Koivula (6+10) on nuorten MM-kisoissa, joten Turusella on hyvä paikka ottaa lisää pesäeroa haastajaansa. Kolmossijaa pitää edelleen hallussaan loukkaantumisen vuoksi sivussa ollut HPK:n Oula Palve (4+6).

Turunen on ollut ilmiliekeissä. Joulukuun kuudessa ottelussa hyökkääjä on nakutellut tehopisteet 3+6.

26.12. klo 9.50 Juttua muokattu, sillä Otto Koivula pelaa tietenkin nuorten MM-kisoissa, eikä Hämeenlinnassa.

Seuraa Heitä

Teemu Turunen #77 | Kärpät

Laitahyökkääjä

Kiekon kanssa todellinen taituri. Liikkuu liukkaasti ja kiekko pysyy mukana kuin liimattuna. Myös puolustussuuntaan tunnollinen eikä hyydy kamppailupelissäkään.

Teemu Rautiainen #19 | HPK

Laitahyökkääjä

Palasi loukkaantumisen jäljiltä takaisin askiin. Taitava väkkärä on ollut yleensä erinomainen kasvattajaseuraansa vastaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Ilves nappaa Hämeen herruuden
Sekä Ilves että HIFK ovat esittäneet viime aikoina ennenkaikkea hyvää viisikkopeliä ja tiivistä puolustuspeliä. Erityisesti alivoimapelissä molemmat joukkueet ovat olleet sarjan kärkipäätä. Tamperelaisvierailla on hieman enemmän potentiaalia hyökkäyssuuntaan, minkä näkymistä odotellaan myös ylivoimapelissä. Ilves nappaa kuitenkin pidemmän korren.
1 2
2 4