Turussa taipunut HIFK yrittää lyödä ottelusarjan tasoihin kotikentällään

LIIGA / Ennakko
Kevin Lankinen turkulaisryhmän hiillostettavana
Torstaina Helsingissä pelataan toinen osaottelu pudotuspelisarjassa HIFK-TPS. Tiistaina TPS selätti punanutut numeroin 4-1. Stadilaisilla on tekemistä, sillä TPS:n jämäkät otteet jäällä ovat toimineet takeina voitoille ja ennakkosuosikin tittelille jatkoonmenijäksi.

HIFK on läpi runkosarjan paininut otteluilta toisensa jälkeen muutamien ongelmien parissa. Maalinteko on ollut iso työn takana, ja kun kentällä viilettää käytännössä vain yksi takuuvarma tekijä, ei Stadin kevät näytä kovin kirkkaalta. 

Juuso Puustinen-Roope Hintz-Joonas Rask-akseli on ollut ilmiliekeissä. Ketju käytännössä upotti Kärpät pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella ja iski joukkueen ainokaisen tiistaina.

Muidenkin ketjujen tulisi herätä pelaamaan yhtä lujaa. Corey Elkins on näyttänyt osaamistaan pitkän loukkaantumisen päätteeksi ja pedannut muutamia timanttisia paikkoja seurakavereilleen. Loistavana maalintekijänä tunnettu Juhamatti Aaltonen puolestaan on ollut joukkueen hiipuva tähti.

Toinen suuri ongelma Helsingissä on erikoistilannepelaaminen. Ottelu tiistaina ratkesi Teemu Väyrysen tekemään alivoimamaaliin, ja turkulaiset rokottivat vierastaan kertaalleen ylivoimalla. Erikoistilanteet eivät vain ota toimiakseen pääkaupungissa, vaikka juuri pitkät pyöritykset ovat usein tuottaneetkin stadilaisleirissä tulosta. TPS oli runkosarjassa ylivoimatilastoissa yhdeksännellä sijalla HIFK:n pitäessä perää.

Maalivahdit valokeilassa

Kevin Lankinen on torjujana selvää eliittiä. Miehen uroteot HIFK-maalilla ovat showreel-tasoa ilta toisensa jälkeen. Maalivahti ei kuitenkaan tee joukkuetta. Punanutut sortuvat ajoittain suuriin oman pään hölmöilyihin, ja näitä nopeasti liikkuva turkulaisryhmä varmasti kyttää.

Aktiivinen karvaus ja esimerkiksi Tomi Kallion oivallukset jättävät usein maalivahdit avuttomiksi. Myös Eric Perrin ja Erik Thorell ovat todellisia pistenikkareita turkulaisleirissä.

Tiistaina TPS:n aktiivinen karvauspeli aiheutti suuria vaikeuksia vieraalle ja ensimmäinen erä mentiin käytännössä kokonaan kotikomennossa. TPS:n maalia vartioinut Oskari Setänen esitti nappisuorituksen Hintzin onnistumisesta huolimatta. Lisää sähköä torstaihin tuo tiistaina ottelun lopussa Matt Generousin kuumenneet tunteet.

Seuraa Heitä

Roope Hintz #24 | Dallas

Keskushyökkääjä

HIFK-hyökkääjä on kevään edetessä ollut ilmiliekeissä.

Tomi Kallio #71 |

Laitahyökkääjä

Konkari näyttää nuoremmilleen mallia ja pelaa huippuotteluita.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

TPS ei päästä HIFK:ta helpolla
TPS vei ottelusarjan ensimmäisen kohtaamisen Turussa selvästi 4-1. Lukemat olisivat voineet olla suuremmatkin turkulaisten hyväksi. HIFK laukoi vain 16 kertaa kohti Oskari Setästä, TPS:llä laukauksia kohti maalia oli kaksinkertainen määrä. HIFK oli ottelussa parhaimmillaan, kun nosti karvaustaan. HIFK:lla on ottelussa myös vaihtoetu, jonka avulla Törmänen saa lisää aseita TPS:n kärkimiesten pimentämiseen. Maali-ilotteluksi ottelu kuitenkaan tuskin yltyy.
1 2
1 2