TPS Helsinkiin - kääntyykö voittojen tie Via Dolorosaksi?

LIIGA / Ennakko
Edellisessä ottelussa riitti sähäkkyyttä, onko kaava sama maanantaina.
HIFK palaa kotikaukaloon Tapaninpäivänä alla vakuuttava voitto SaiPasta. Vastaan luistelee maanantai-iltana TPS, joka on yhdeksän pistettä kotijoukkueen edellä sarjataulukossa. Kauden keskinäiset voitot ovat Nordiksen perhepäivään lähdettäessä tasan 1-1.

HIFK:n lähtee hakemaan jatkoa vakuuttaville otteille maanantaina. SaiPa kaatui Lappeenrannassa 4-2. Vaikka joukkue ei ylivoimalla päässytkään juhlimaan, onnistuivat helsinkiläiset nollaamaan SaiPan ylivoiman. HIFK oli pirteällä päällä, kun Roope Hintz, Joonas Rask ja Mikael Johansson takoivat kolme häkkiä 15 minuuttiin. Joukkue näyttää saaneen uutta pontta muutaman vähämaalisen esityksen jälkeen.

Ei pelkästään auvoa

Jasse Ikonen ja Corey Elkins edustavat kotijoukkueen parasta osaamista. Kaksikon yhteistyö on toiminut ja Elkins kilvoittelee Juhamatti Aaltosen kanssa kultaisesta kypärästä. Hyökkäysosastolla taitoa siis riittää, mutta ongelmiakin on.

Kerta toisensa jälkeen kelpo pelinhallinta hyökkäyspäässä kaatuu siihen, että maalinedustalle ei saada luotua tarpeeksi hämminkiä. Tämä heijastuu esimerkiksi tehottomaan erikoistilannepelaamiseen. Helsingissä tulisi panostaa enemmän maskin luomiseen maalille ja sitä kautta parempiin maalipaikkoihin.

TPS:n voittoisa tie

TPS metsästää tiistaista jo viidettä perättäistä voittoaan. Runsasjäähyinen edellinen ottelu Vaasan Sportia vastaan meni turkulaisille numeroin 3-1. Tätä edeltäneessä mittelössä vastassa oli Porin Ässät ja TPS latoi taululle peräti kuusi maalia. Turustakin löytyy siis ratkaisijoita laajalla rintamalla. Pistepörssi kertoo selvää kieltä: 20 tehopisteen rajan ovat rikkoneet kultakypärä Erik Thorell, Tomi Kallio, Dave Spina ja Jasper Lindsten.

TPS:n peli on ollut tehokasta kuin saksalaisten salamasota maailmansodissa. Viimeisistä yhdestätoista ottelustaan turkulaiset ovat voittaneet peräti yhdeksän. Joukkue on esittänyt tasaisia otteita. Edellinen yli yhden maalin erolla tilastoihin kirjattu tappio on lokakuun alusta.

Kumpi onnistuu hyökkäyspäässä?

Tiistaina herruus punnitaan varmasti puolustuspäässä ja siinä, kumpi lähtee joulutauolta pirteämpänä töihin. HIFK:n maalivahti Kevin Lankinen on loistanut torjunnoilla illasta toiseen. Turkulaisten päävalmentaja Ari-Pekka Selin on puolestaan peluuttanut vuorotellen Oskari Setästä ja Aleksander Georgijeviä.

HIFK:n puolustajista vuodenvaihteeseen mukana oleva Marcus Högström on ollut piristävä tuulahdus. Hän on tuonut muassaan kiekollista taitoa jättiläisten Joe Finley ja Matt Generous vanavedessä.

TPS:n leiristä esiin täytyy nostaa nimi Jani Forsström. Sen lisäksi, että puolustaja on ansainnut kannukset omassa päässä, on yläkerrassakin tullut näyttöjä. Lahtelaislähtöinen mies pelaa parasta kauttaan. 31 kamppailua on tuonut muassaan tehot 2+11=13. Monipuolisuudestaan johtuen hän on korvaamaton voima erikoistilanteissa.

Spinan temperamentti on tunnettu kaukalossa kuin kaukalossa. Kauas tästä ei jää myöskään Tampereen ulkoilmaottelussa Ilveksen Brett Bulmerin kanssa nyrkkeilottelun Kanada-USA ottanut Generous. Nähdäänkö Helsingissä yhdysvaltalais-italialaisen hyökkääjän ja jenkkipakin tulinen nokkapokka?

Seuraa Heitä

Joonas Rask #88 | HIFK

Laitahyökkääjä

HIFK-hyökkääjä on kuudessa pelaamassaan ottelussa kerännyt viisi tehopistettä.

Erik Thorell #86 | EV Zug

Laitahyökkääjä

TPS-hyökkääjä on takonut pisteitä tiiviiseen tahtiin.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Nihkeää vääntöä Helsingissä
Sekä HIFK että TPS ovat pelanneet viime aikoina runsaasti melko vähämaalisia pelejä. Erityisesti HIFK:n kohdalla tätä voidaan pitää melkoisena yllätyksenä, sillä ylivoima on ollut umpisurkeaa. Pieni joulutauko teki molemmille hyvää ja molemmat ehtivät kaivaa uusia aseita esille. Tällä kertaa niitä himpun verran enemmän on kaivanut helsinkiläisryhmä.
2 3
1 2