Kotkapaidat koettelemaan kotikaukalon magiaa

LIIGA / Ennakko
Joukkueiden välillä on nähty kuumenevia tunteita.
HIFK saa vieraita Vaasasta, kun Sport luistelee Nordenkiöldinkadun jäälle lauantaina. HIFK saa samalla revanssin, sillä joukkueiden edellisestä kohtaamisesta jäi punanutuilla vain luu käteen.

Kuukausi takaperin lauantain kilpakumppanit ottivat yhteen Vaasassa. Vaikka laukaukset olivat helsinkiläisille 60-46, onnistui Sport paikoista ja paukutti taululle 4-1 lukemat. Nyt Sport on tiukan paikan edessä. HIFK on ollut kova kotona, kun viisi edellistä ottelua on pääkaupungissa päättynyt kilpirintojen voittoon.

Joukkue rakentaa maalipaikkoja ja on tehostanut hyökkäystä. Kultakypärää kantavan Juhani Tyrväisen lisäksi voi esille nostaa hyökkääjän ketjukaverin Vili Sopasen, jolta ei yritystä puutu. Joonas Raskikin tuntuu viimein löytäneen sen energiajuoman, jolla kartuttaa pistesaldoa. Atte Engren on ollut korvaamaton apu maalilla, kun Kevin Lankinen toipuu sairastuvan puolella. Tästä viimeisimpänä osoituksena perjantain peli Lukkoa vastaan, joka muodostui lopulta varsinaiseksi trilleriksi. Engren otti monia nappikoppeja.

Loukkaantumisista puhuessa ei voi väistää sitä faktaa, että HIFK:n alakerrasta uupuu monta kelpo pelimiestä. Joe Finley on ollut pitkään toipilaana ja myös kovan luokan puolustaja Teemu Eronen on loistanut poissaolollaan. Erikoistilanteissa on lauantain kotijoukkueella vielä tekemistä. Lukko nollasi HIFK:n ylivoiman perjantaina ja rokotti joukkuetta kertaalleen sen pelatessa alivoimaisena. HIFK:n valttikortteja ovat olleet pitkät pyöritykset. Niiden kautta on rakennettu monta mehukasta tilannetta.

Vaasalainen sisu

Halloween-ajan kummajaisetkin juoksisivat pakoon Sportin taisteluilmettä perjantailta. Samaan aikaan, kun HIFK hävisi Lukolle voittolaukauksilla, laittoivat kotkapaidat vimmatusti hanttiin turkulaisille Kuparisaaressa. Viidestä edellisestä ottelusta vaasalais-seuralla on kaksi voittoa. Kaksi ottelua on edennyt yli varsinaisen peliajan ja neljä on päättynyt ainoastaan maalin erolla.

Jos joku pitää nostaa esille, niin loistotulosta tekevä Olavi Vauhkonen. Oikea laitahyökkääjä on samalla hyvä maalinedustalla aiheuttamassa hämminkiä. Myös Michael Parksia tulee pitää silmällä. Valmentaja Tomek Valtosella on verkkoa vartioimaan valinta Rasmus Rinteen ja Mika Järvisen välillä.

Sport on toisaalta ottanut paljon enemmän rangaistuksia kuin HIFK. Se rokottaa mahdollisuuksia täysimittaiseen tekemiseen. Jaksamisen kanssa onkin molemmilla joukkueilla ollut aika ajoin vaikeaa. Siihen lauantain pelikin viime kädessä ratkeaa. Kotona on HIFK saanut maalihanat auki, mutta onnistuuko Sport toistamiseen sisulla selättämään Helsingin goljatin.

Seuraa Heitä

Mika Partanen #27 | Jukurit

Laitahyökkääjä

HIFK-hyökkääjä palasi kokoonpanoon perjantaina

Olavi Vauhkonen #23 | Sport

Laitahyökkääjä

Mies on yksi Sportin kovimmista pistenikkareista.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

HIFK jälleen Nordenskiöldinkadun herra
HIFK ja Sport ovat tuskailleet oman pelinsä kanssa ja maalinteko on tuottanut vaikeuksia molemmille. Molempien puolustaminen on ollut kuitenkin kohtuullisen hyvällä tasolla, mikä on pitänyt pelit tasaisissa lukemissa. HIFK on hävinnyt kotikaukalossaan ainoastaan kahdesti tällä kaudella, kun taas Sportille vierasottelut ovat olleet tervanjuontia ja voittoja on kertynyt vain kolme. Vaasalaisten viime pelien otteissa on ollut merkkejä paremmasta, mutta se ei lauantaina kuitenkaan riitä HIFK:ta vastaan, vaan helsinkiläisryhmä taistelee jälleen voiton kotikaukalostaan.
3 4
1 2