Riittääkö runkosarjan finaaliviikon avauksessa Helsingissä 60-minuuttinen?

LIIGA / Ennakko
Runkosarjan viimeinen viikko Helsingissä starttaa SaiPan isännöinnillä.
Keskiviikon ainoassa kamppailussa HIFK isännöi SaiPaa. Molemmilla on voitonmaku suussa lauantain kierrokselta. Mielenkiintoinen yksityiskohta on, että joukkueiden kauden keskinäiset ottelut ovat venyneet yli varsinaisen peliajan.

HIFK on viimeisessä viidessä ottelussa tehnyt yksitoista maalia. Näistä yksi on pahasti hakoteillä olevan erikoistilannepelaamisen saldoa. Tästä huolimatta hymy punanuttujen pukukopissa on ollut herkässä, sillä kärppäturkin nylkeminen kahdesti viime viikonloppuna teki hyvää itseluottamukselle.

Lauantaina Raksilassa HIFK puolusti aktiivisesti oululaiset pois parhailta paikoilta ja hyödynsi tehokkaasti omat paikkansa. Lauantain 4−1-voitto ja perjantain nousu kahden maalin takaa 3−2-kotivoittoon kielivät Helsingistä löytyneen uuden vaihteen.

Kultakypärää kantava Erik Thorell kunnostautui maalinteossa kahdesti, ja Teemu Tallberg ja Jarkko Malinen onnistuivat tehoilemaan pistesaaliin 1+1. Miro Heiskanen naputti kaksi syöttöpistettä. Illan maalivahtia on vaikea ennustaa, sillä Kevin Lankinen ja Atte Engren ovat vuorotelleet tolppien välissä.

HIFK karvaa korkealta ja saa sen avulla useasti pelattua kalliita sekunteja pois alivoimasta. Kärpät iski molemmat maalinsa perjantaina erikoistilanteista, mutta kotijoukkueen alivoimaprosentti on kelpo 82,99. SaiPalla sama lukema on tasan 80.

Toisaalta helsinkiläisten kömmähdykset omassa päässä ovat olleet hallaa joukkueelle, ja joskus ammutaan jopa vähän yli. Juhani Tyrväinen sai kuuden ottelun pelikiellon rikottuaan Kristian Vesalaista lauantaina. Micke-Max Åsten on puolestaan pannassa neljä ottelua. Hyökkääjä teloi polvitaklauksella perjantaina Mikko Niemelän loppukauden pituiselle sairaslomalle.

Idän vimma päästä kuuden parhaan joukkoon

SaiPaakaan ei tuloksista ole moittiminen. Kaakon derby lauantaina KooKoota vastaan meni selkein numeroin lappeenrantalaisille tuloksella 4−0. Frans Tuohimaa SaiPa-maalilla on torjunut tällä kaudella 50 ottelussa ja torjuntaprosentti on 92,28.

Voitolla SaiPa kuittasi nöyryyttävän 1−5-tappion Ässille. Sputnik-paitoja ei tule aliarvioida, sillä faneilla on varmasti vielä muistissa mainio 6−1-kotivoitto kivenkovasta JYPistä sekä jatkoaikavoitto Kärpistä. Myös TPS koki kovia SaiPaa vastaan.

SaiPan viimeiseen viiteen otteluun on nähty seitsemäntoista maalia, ja niitä järjestelemässä ovat olleet muun muassa Cody KunykElmeri Kaksonen ja Topi Nättinen. Lukuisat loukkaantumiset eivät siis erinomaista lentoa paljoa ole hidastaneet, tosin Jonatan Tanus on pelikiellossa. Viime aikoina SaiPa on onnistunut parantamaan ylivoimapeliään.

Sarjataulukossa tilanne ei voisi olla jännityksen kannalta sähköisempi. Mikäli SaiPa onnistuu kaatamaan kilpirinnat, on sillä mahdollisuus haastaa edellä notkuva KalPa suorasta puolivälieräpaikasta. HIFK puolestaan yrittää kasvattaa kaulaa KalPaan ja kuroa eroa JYPiin, jolla on keskiviikon kamppailuun lähdettäessä neljän pisteen johto.

Kauden keskinäiset kohtaamiset ovat SaiPan eduksi 2−1, mutta molemmat joukkueet ovat voitoista saaneet energiaa ja pelihalua. Ei siis ole yllätys, jos ottelussa nähdään jälleen jatkoaika tai peräti voittomaalikilpailu.

Seuraa Heitä

Lennart Petrell #32 | HIFK

Laitahyökkääjä

HIFK-hyökkääjä on joukkueensa kapteeni ja johtaa esimerkin kautta. Hän kykenee upeisiin yksilösuorituksiin.

Ville Koho #8 | SaiPa

Keskushyökkääjä

Ville Koho on joukkueen kapteeni ja solmi taannoin jatkosopimuksen seuran kanssa.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

HIFK kaivaa tärkeän voiton
HIFK pystyy voitolla jo lähes varmistamaan sijoittumisen vähintään viidenneksi. Tämä tuokin kaivattua sytykettä SaiPa-taistoon. Myös SaiPa haluaa pisteitä taistellessaan kuudennesta sijasta, mutta Helsingissä taistelu ei kanna voittoon saakka. Tiivis puolustuspelaaminen kantaa pitkälle, mutta HIFK saa vyörytyksellään tarvittavat maalit aikaiseksi.
3
1 2