HIFK Hagmanin hengessä pistejahtiin

LIIGA / Ennakko
Torstaina rivissä kunnioitetaan Matti Hagmanin uraa.
Torstai-iltana Helsingin jäähallissa HIFK saa vieraita Lappeenrannasta, kun SaiPa tulee vieraaksi. Ottelu ei ole HIFK:lle mikä tahansa, vaan ottelu jossa pelataan poismenneen Matti Hagmanin muistolle.

Ailahtelevasti alkukauden pelannut HIFK lähtee otteluun kolme varsinaisen peliajan jälkeen tullutta voittoa taskussaan. Tiistaina helsinkiläiset kaatoivat CHL-ottelussa pitkän kaavan mukaan voittomaalikilpailussa TPS:n. Sarjataulukossa HIFK on kuudentena, kolme pistettä sarjakärki Tapparaa perässä. 

Myös SaiPa on tuskaillut runkosarjan alussa. Yhdeksän ottelun jälkeen lappeenrantalaiset ovat Liigassa sijalla kolmetoista. Jumbosijasta joukkueen erottaa vain parempi maaliero. Tiistaina joukkue otti kuitenkin maistuvan voiton pudottamalla Tapparan CHL:n pudotuspeleissä. Edellisestä voitosta Liigassa on ehtinyt vierähtää jo viisi ottelua. 

Torstain koitos on kauden ensimmäinen joukkueiden välillä. Viime kaudella joukkueet kohtasivat neljästi voittojen mennessä tasan. 

Uutta virtaa

HIFK:n pelin ongelmat ovat olleet aina viime otteluihin asti hyökkäyspelaamisessa. TPS:ää vastaan nähtiin viitteitä viime kaudella nähdystä, aktiivisemmasta HIFK:sta. Nopeilla käännöillä sekä aktiivisella karvauksella HIFK sai luotua maalipaikkoja ja iskikin varsinaisella peliajalla neljä maalia. Vastaavaan joukkue ei ole pystynyt sitten kauden avausottelun.

Oman lisänsä punapaitojen hyökkäyspelaamiseen ovat tuoneet sairastuvalta palanneet Joonas Rask sekä Teemu Eronen. Rask pystyy liikkeellään luomaan tilaa sekä itselleen että ketjukavereilleen, Eronen puolestaan on kiekollisena joukkueen varmin puolustaja.

Myös SaiPa on vahvistunut. Joukkueeseen liittynyt Brock Trotter tuo lisää hyökkäysvoimaa Sputnikien kokoonpanoon. Tiistain CHL-ottelussa ensimmäistä kertaa esiintynyt kanadalainen pelasi Tero Koskirannan sekä John McFarlandin ketjussa, onnistuen kertaalleen myös maalinteossa.

Pitkässä juoksussa Trotterilta odotetaan apuja tökkineeseen ylivoimapeliin, sillä SaiPa on HIFK:n tapaan yksi Liigan heikoimmista ylivoimajoukkueista. Tasaviisikoin SaiPa on pystynyt haastamaan vastustajiaan, mutta suuret jäähymäärät sekä heikko erikoistilannepelaaminen on pudottanut Sputnikeja sarjataulukon pohjalle. 

HIFK pelaa Hagmanin muistolle

Torstain ottelussa kunnioitetaan tiistain ja keskiviikon välisenä yönä menehtyneen Matti Hagmanin muistoa. "Hakki" ilahdutti taituroinnillaan suomalaisia jääkiekkofaneja kahdenkymmenen vuoden ajan.

Suuri osa urasta kului juuri HIFK:n paidassa, eikä punainen numero 20 roiku syyttä Nordenskiöldinkadun jäähallin katossa. Kaikkiaan legenda keräsi HIFK:ssa 469 runkosarjaottelussa hurjat 700 tehopistettä, ollen edelleen helsinkiläisten kaikkien aikojen piste-, syöttö- sekä maalipörssin kärkinimi. Uransa mies lopetti keväällä 1992.

Hagmanin perintö ei rajoitu vain kentälle, sillä mies oli luomassa identiteettiä, joka näkyy edelleen HIFK:n toiminnassa. Jos Carl Breweriä pidetään HIFK:n pelillisen identiteetin luojana, Hagmanin voi sanoa olleen luomassa omalta osaltaan imagoa, joka herättää tunteita vielä tänäkin päivänä. 

Seuraa Heitä

Teemu Eronen #42 | JYP

Puolustaja

Täksi kaudeksi HIFK:hon liittynyt Eronen on ottanut rikkonaisesta alkukaudesta huolimatta paikkansa punapaitojen takalinjojen kiekollisena johtajana.

Brock Trotter #9 |

Laitahyökkääjä

Euroopassa jo KHL:ssä sekä Allsvenskanissa pelannut taituri debytoi Liigassa, mutta on ehtinyt jo maalaamaan SaiPan paidassa CHL:ssä.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Parantunut ylivoima HIFK:n voiton takeena
HIFK mätkäisi kauden ensimmäiset ylivoimamaalinsa viikonlopun otteluissa. Lisäksi Joonas Raskin paluu kokoonpanoon on ollut valtaisa piristysruiske helsinkiläisten hyökkäyspelille. SaiPa kiusaa, mutta helsinkiläiset voittavat.
4 5
1 2