Vähämaalisen ottelun merkit ilmassa - paluu voittokantaan kummittelee alitajunnassa

LIIGA / Ennakko
Nordis kutsuu katsojia lauantai-iltana.
HIFK lähtee hakemaan kolmatta kolmen pisteen kotivoittoa KooKoon kustannuksella. Molemmilla joukkueilla on takanaan tappio perjantailta. HIFK on ottanut kauden molemmat voittonsa kotikentällä.

KooKoo näytti maalinteon osaamista alkukaudesta, kun se kaatoi SaiPan kahdesti komein lukemin. Sen jälkeen tahti on maalien valossa ollut tasaisempaa. Yhden maalin erolla päättyneitä pelejä oli kouvolalaisilla ennen perjantaita takana kuusi.

Illan isännän tarina on hyvin samankaltainen. HIFK on voittanut kaksi kertaa varsinaisella peliajalla, kun se otti maukkaat voitot HPK:sta ja Ässistä. Kaikissa muissa otteluissa on tullut takkiin maalin tai parin erolla. Sarjataulukossa joukkueilla on piste-eroa neljän pojon verran.

Perjantaina Kouvolassa KooKoo hävisi Ässille 4-1. Kotijoukkue hallitsi ottelun alkua hienokseltaan, ja lauantain isäntääkin edustanut Siim Liivik onnistui viemään joukkueensa johtoon. Maalipaikoilla ei ottelussa lopulta juuri juhlittu, ja Ässien otettua johtopaikan jäi KooKoon kiri lopulta torsoksi. Vaikka kotijoukkue onkin esittänyt kelpo osaamista erikoistilanteissa, ei ylivoimamaaleja KooKoolta perjantaina nähty.

Maukkaasta kotivoitosta Tampereen murhenäytelmään

Ari-Pekka Selinin suojatit saavuttivat tiistaina kotonaan 4-1-voiton Ässistä ehjän 60-minuuttisen ansiosta. Ylivoimapelikin sai uutta tuulta purjeisiin, kun Erik Thorell ja Ryan O'Connor onnistuivat erikoistilanteista. Varsinkin ykkösketju on osoittanut heräämisen merkkejä ja tiistai tipautti ison apinan punanuttujen hartioilta. Sen pystyi jo päättelemään Joonas Raskin tavasta iloita avausmaalistaan. Atte Engren Kevin Lankisen tuuraajana on ollut ilmiömäinen maalivahti.

Tampereella ilo muuttui ketutukseksi. Joukkueen pääsy maalintekosektorille oli työn ja tuskan takana eikä hommaa helpottanut se, että syöttöjen ja laukausten laatu ei ole sillä tasolla kuin parhaimmillaan voisi olla. Tapparan puolustus oli läpi pelin myrkkyä HIFK:lle, joka onnistui kuitenkin menestyksekkäästi tappamaan alivoimansa. Harmillisesti sairastuvalla lepuuttelee edelleen iso määrä avainpelaajia ja rotaatiota kiekkomiesten väillä ei hirveästi voida harrastaa.

Oraakkeli ennustaisi yllämainittuihin faktoihin nojaten vähämaalista kamppailua. Pelin ratkaisu piileekin pitkälti siinä, kumpi on saanut akut ladattua, kun huiliaikaa on takana näinkin vähän.

Seuraa Heitä

Erik Thorell #86 | HIFK

Laitahyökkääjä

Thorell onnistui tiistain kierroksella maalinteossa ja on hanakasti seuraavan häkin perässä.

Michael Keränen #71 | Mora IK

Hyökkääjä

KooKoo-hyökkääjällä on pelirohkeutta ja hän uskaltaa haastaa vastustajaa komeilla harhautuksilla.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

HIFK marssii kohti valoisampaa huomista
HIFK:n kivisellä tiellä tuli jälleen yksi taka-askel, kun Tappara oli perjantaina parempi Tampereella. KooKoon ilta ei sujunut sen positiivisemmissa merkeissä, kun Ässät haki vakuuttavasti pisteet Kouvolasta. Lukuisien toisilleen tuttujen pelaajien kohtaamisesta voidaan odottaa lämminhenkistä. HIFK kykenee kurinalaisempaan viisikkopeliin, mikä kallistaa vaakakuppia helsinkiläisten puolelle.
4 5
1 2