Kuuden parhaan joukkoon pyrkivä KalPa blokkaamaan HIFK:n pistejatkumon

LIIGA / Ennakko
Luistimet solmitaan jälleen Nordeskiöldinkadun vaihtoaitiossa.
Keskiviikkona Savon sydämestä saapuva KalPa pyrkii takaisin voittokantaan helsinkiläisten kustannuksella. Joukkueet ovat kuluvalla kaudella kohdanneet jo kahdesti. Voitot ovat tasan.

Jatkoaikatappio Kärpille talviklassikossa ei HIFK:n menoa pisteiden valossa hidastanut. Joukkue matkasi levänneenä Hämeenlinnaan lauantaina ja takoi taululle 3-1-vierasvoiton. HIFK on varsinkin kotikaukalossa pelannut kierros kierrokselta paremmin. TPS:n ja Tapparan selätys sekä ilmiömäinen nousu kolmannessa erässä 3-0-tappioasemasta tasoihin Kärppien kanssa talviklassikossa todistivat, että punanutuilta löytyy ruutia haastamaan Liigan jokainen joukkue.

Erik Thorrell ei suotta kanna kultakypärää ja Juhani Tyrväinen sekä Vili Sopanen ovat aina vaarallinen parivaljakko jäällä. Patrick Carlssonkin, jonka nappisyötöt kantavat useasti hedelmää, on päässyt maalien makuun. Turhan monta puolustajaa odottaa edelleen lääkärin lupaa päästä sairastuvalta tositoimiin Nordikselle. Atte Engren maalinsuulla onkin hikihatussa pelastanut joukkueensa takaiskuilta komeilla torjunnoilla. Miehen torjuntaprosentti on 92,25, joka on Liigan toiseksi paras.

HIFK:n ylivoimaviisikko on parantanut otteitaan, mutta matkaa timanttisimpiin suorituksiin on vielä. Alivoimanelikolla yhteistyö kulkee paremmin. HIFK karvaa korkealta ja se mahdollistaa monta maukasta kiekonriistoa. Fakta on, että HIFK ei ole poistunut kaukalosta ilman pisteitä sitten lokakuun.

KalPa ja katkennut voittoputki

SaiPa laittoi perjantaina stopin KalPan historialliseen yhdeksään otteluun venyneeseen voittoputkeen. Kuopiolaisetkin ovat siis parantaneet peliään huomattavasti alkukaudesta ja viiteen edelliseen peliin mahtuu kaksikymmentä maalia. HIFK:n sama tilasto on kolmetoista. Sami Kapasen luotsaaman ryhmän kohentunut puolustuspelaaminen on myös omiaan vastaamaan HIFK:n pitkiin pyöritysjaksoihin, jotka ovat useasti olleet täyttä syanidia vastustajalle.

KalPalla on kelpo alivoimaprosentti 87.85 % ja joukkue majailee tilastossa kolmantena. HIFK on kahdeksas, mutta ylivoiman valossa kotijoukkue on paljon keskiviikon vierasta edellä. KalPa painii häntäpäässä SaiPan kanssa ylivoimatilastossa. Kapasen suojateista voi nostaa esille Joni Ikosen ja Topi Piipposen, jotka ovat viime aikoina väläytelleet osaamisellaan. Konkariosastoa edustavat hyvin pelannut Balazs Sebok ja maalivahti Niko Hovinen.

HIFK on raivannut tiensä sarjataulukossa neljänneksi, mutta KalPa hengittää niskaan vain viiden pisteen päässä. Kolme pistettä keskiviikkona ovat kultaakin kalliimpia, sillä piste-ero sijojen neljä ja kymmenen välillä on vain kuusi pistettä. Tämän lisäksi KalPalla on yksi peli vähemmän pelattuna kuin muilla kuuden parhaan joukkoon hinkujilla.

Seuraa Heitä

Miro Heiskanen #41 | Dallas

Puolustaja

HIFK-puolustaja kerää pisteitä hurjalla tahdilla.

Joni Ikonen #61 | KalPa

Hyökkääjä

Pelaaja edustaa KalPan nuoriso-osaston parhaimmistoa.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

HIFK:n pisteputki jatkuu
HIFK on kerännyt pisteitä 12 peräkkäisestä ottelusta ja peli ottanut suuria askeleita eteenpäin. KalPan pitkä pisteputki päättyi edellisessä ottelussa SaiPaa vastaan. HIFK on kotikentällään ennakkosuosikki, mutta KalPalla on edellytykset pisteisiin.
2 3
1 2