Hakevatko savolaiset sekä ämpärit että pisteet Nordikselta?

LIIGA / Ennakko
KalPa on ollut yksi alkukauden suurimmista yllättäjistä.
Kuva © Miikka Jääskeläinen - http://mjfoto.fi
Tiistai-iltana Helsingin jäähallissa HIFK saa vieraita Kuopiosta, kun sarjakärki KalPa saapuu pistejahtiin. Erikoistilannepelaamisensa kanssa tuskaillut HIFK hakee kauden ensimmäistä ylivoimaosumaansa. Asetelmien haku otteluun aloitettiin jo maanantaina sosiaalisen median puolella.

HIFK:n kauden alku on ollut kaksijakoinen. Toisaalta loukkaantumiset ovat vaivanneet ennestäänkin kapeaa keskustaa, peli on takkuillut ja ajoittain näyttää, ettei helsinkiläisryhmä ole vielä herännyt alkaneeseen kauteen. Toisaalta tahmeista esityksistä huolimatta joukkue on kerännyt kiitettävästi pisteitä haastavista lähtökohdista. Neljästä ottelusta on kasassa yhdeksän pistettä, jotka oikeuttavat sarjataulukon kolmanteen sijaan. 

KalPa on puolestaan aloittanut kautensa ennakko-odotusten vastaisesti vahvasti ja pitää hallussaan sarjan piikkipaikkaa voitettuaan ensimmäisestä viidestä ottelustaan neljä. Viime kaudella pudotuspelijoukkueista vähiten maaleja iskenyt kuopiolaisryhmä on tehnyt myös Liigan eniten maaleja, joskin se on pelannut ottelun monia muita joukkueita enemmän. 

Viimeisimpänä KalPan voiman sai kokea Ilves, joka johti ottelua aivan loppuminuuteille. Kuopiolaisten sitkeys kuitenkin palkittiin, kun Jaakko Rissanen tasoitti ottelun reilut kolme minuuttia ennen päätössummeria. Vahva henki ja loppuun asti taisteleminen toivat tulosta vielä 13 sekuntia ennen loppua, kun Balazs Sebok iski voitto-osuman jo jatkoaikaa odotelleen Ilves-miehistön harmiksi. 

Ratkaisun paikat

Erikoistilanteissa HIFK on ääripäiden joukkue. Helsinkiläiset ovat kuluttaneet jäähypenkkiä vähiten, mutta myös ylivoima-aika on ollut kortilla, sillä vain Vaasan Sport on saanut pelata vähemmän ylivoimaa.

Tilastojen valossa HIFK:n erikoistilannepelaaminen on sarjan heikointa. Ylivoimalla joukkue ei ole saanut yhtään maalia aikaiseksi, alivoimalla vain Ilves on onnistunut heikommin. Juuri ylivoimapelaamisessa Teemu Ramstedtin poistuminen joukkueen riveistä on näkynyt selvimmin. Robert Leino on yrittänyt ottaa Ramstedtilta jäänyttä valtavaa viittaa kannettavakseen, mutta toistaiseksi heikoin tuloksin. 

Kokonaisuutena isäntien suurimmat ongelmat ovat juuri kiekollisessa pelissä. Kun riveistä ovat poissa Roope Hintzin, Joonas Raskin ja Teemu Erosen kaltaiset pelaajat, katseet suuntautuvat kokeneeseen kaartiin. Kyseisen kaartin edustajista Juuso Puustinen, Mika Partanen sekä Tommi Taimi ovat epäonnistuneet tehtävässään, eikä koko kolmikko ole tehnyt vielä ainuttakaan pistettä tämän kauden Liigassa. 

Viime vuosina KalPa on tunnettu hitaasta ja äärimmäiseen kiekkokontrolliin perustuvasta pelityylistä, mutta tällä kaudella on nähty nälkäisempi ja aktiivisempi joukkue. Kiekonhallinnan vastapainoksi Pekka Virran suojatit ovat hakeneet työkalupakkiinsa aktiivisen karvauksen, joka on tuottanut tulosta. HIFK:n puolustus on kiekollisesti vahva ja pystyy avaamaan peliä taitavasti. Ongelmia voi kuitenkin muodostua, mikäli pakistolta otetaan tila ja aika omalla alueella pois. 

Erikoista

Ottelun asetelmia haettiin jo maanantaina sosiaalisessa mediassa. HIFK ilmoitti twitterissä tarjoavansa sadalle ensimmäiselle savolaiselle ämpärin ilmaiseksi. KalPa välitti omalla tilillään kiitokset isäntien suuntaan ja liitti mukaan vielä ämpäreiden käyttöohjeet tolkun ihmisille.

Seuraa Heitä

Juuso Puustinen #71 | JYP

Laitahyökkääjä

KalPan kasvatin kausi on lähtenyt tahmeasti käyntiin, sillä neljän ottelun jälkeen pistesarake osoittaa edelleen nollaa. Loukkaantumissuman keskellä taisteleva HIFK kaipaa luottohyökkääjältään enemmän tulosta.

Janne Keränen #91 | TUTO

Laitahyökkääjä

HIFK:ssa uransa alkuun polkaissut Keränen pelasi lauantaina uransa 500. ottelun Liigassa. Seuraavana edessä on 100 maalin rajapyykki, joka on vain yhden osuman päässä. Kahdella viime kaudella Keränen on tehnyt HIFK:ta vastaan kuusi maalia kahdeksassa ottelussa.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

HIFK marssii voittoon
Molemmat joukkueet tykkäävät pitää kiekkoa, mutta HIFK tekee tämän huomattavasti taitavammalla rosterilla ja runsaammalla maalintekovoimalla. Kun tähän otetaan mukaan vielä KalPan alkukaudesta rakoillut puolustuspeli, vaakakuppi kallistuu entisestään helsinkiläisten suuntaan. Kuopiolaiset lähtevät kotiin pelkästään ilmaisten ämpäreiden kera, joita paikalle saapuville kuopiolaiskannattajille on luvattu.
3 4
1 2