Kana kynittävänä Kaisaniemen ulkoilmaottelussa

LIIGA / Ennakko
Kärppien pysäyttäminen Kaisaniemessä on HIFK:n seuraava haaste.

Kahdestoista perättäinen kotivoitto sarjakärjen kustannuksella saisi joulun maistumaan makealta jo ennen pyhiä HIFK-fanienkin suussa. Joukkueiden ensimmäinen kohtaaminen Oulussa oli täysin Kärppien näytös lukemin 5−0. Marraskuun kohtaamisessa HIFK tarjosi jo kelpo vastuksen, ratkaisun Kärpille toi voittomaalikilpailussa Ville Leskinen.

HIFK on varsinkin kotikaukalossa parantanut otteitaan kierros kierrokselta. Kuuden ottelun mittaiseksi venyneeseen voittoputkeen mahtuu esimerkiksi Tapparan ja TPS:n selätys. Erik Thorell on nostanut paljon tasoaan sekä Juhani Tyrväinen ja Vili Sopanen taituroivat osumillaan turkulaiset perjantaina kumoon. Syytä on pitää silmällä myös Miro Heiskasta sekä Patrik Carlssonia, joka jakaa nappisyöttöjä.

Mitä olisi joukkue ilman maalivahtia? HIFK:n tolppien välissä seisova Atte Engren loistaa ilta toisensa jälkeen parrasvaloissa. Torjuntaprosentti on 92,15. Alakerrassa onkin puuhaa, kun iso läjä puolustajia parantelee vammojaan sairastuvalla.

Vaikka HIFK:n ylivoimaviisikko on onnistunut kolmessa edellisessä ottelussa, se ei ole ollut parhaimmillaan. Alivoimanelikko puolestaan puhaltaa hyvin yhteen hiileen. Liigan kärkikastiin kuuluvan TPS:n erikoistilannepelaaminen hakkasi kaksitoista minuuttia päätään HIFK-puolustukseen.

HIFK karvaa korkealta ja se mahdollistaa monia kiekonriistoja. Pitkät pyöritysjaksot Nordiksella ovat olleet monasti onnistumisten tae, ja niitä suorittamaan Ari-Pekka Selinillä on ketjuja, mistä valita.

Kärpät ja pitkään jatkunut voittokulku

Kärppien edellinen varsinaisella peliajalla kärsitty tappio on lokakuun lopulta, kun SaiPa taisteli Kisapuistossa 2−1-voiton. Tuon tappion ja joulukuun 5. päivän väliin mahtuu kymmenen voittoa, joista kolme joukkue nappasi jatkoilla. Lauantaina putki katkesi, kun oululaiset hävisivät voittomaalikilpailussa Porin Ässille. Kovaa on siis mennyt myös tiistain vieraalla.

Ylivoimatehojen valossa Kärpät on pari pykälää kilpakumppaniaan edellä. Alivoimatilastoissa ero on huomattavasti suurempi oululaisten eduksi. Liigan vaarallisin ykkösketju hahmoinaan Julius Junttila, Mikael Ruohomaa ja Charles Bertrand on syytä pitää kurissa ja siivota pois maalinedustalta.

Tämän lisäksi jokaisesta kentällisestä löytyy huimasti taitoa luoda painetta hyökkäyspäähän. Maalilla seisovan Veini Vehviläisen torjuntaprosentti on Liigan paras.

Sää saattaa ratkaista pelin

Nousujohteinen kotijoukkue kohtaa siis sarjakärjen ja kamppailusta on odotettavissa hieno spektaakkeli. Täytyy kuitenkin muistaa, että luontoäiti on perin oikukas, ja jos meteorologi lukee aamulla sään olevan epävakaata, saattaa pelin kuva muuttua kokonaan.

Rankka räntäsade laittaa hermot ja lihakset koetukselle niin kaukalossa kuin yleisössäkin.

Seuraa Heitä

Lennart Petrell #32 | HIFK

Laitahyökkääjä

HIFK:n kapteenilla on mahdollisuus tehdä sadas Liiga maalinsa Kaisaniemessä.

Julius Junttila #13 | Sibir

Laitahyökkääjä

Hyökkääjä on yksi Kärppien kovimmista pistenikkareista.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Ulkoilman huumassa maaleja
Liigakauden ainoassa ulkoilmaottelussa toisistaan mittaa ottavat HIFK ja Kärpät. Paluu lajin juurille muuttaa peliä hieman vauhdikkaammaksi ja tunnelmallisemmaksi. Tämä takaa ottelun, josta ei tapahtumia puutu. Tasaväkiset joukkueet tarjoavat tasokkaan ottelun, jossa maalejakin nähdään mukavasti. Lopulta HIFK on pykälän verran terävämpi.
3 4
2 3