HIFK:n ja Kärppien neljäs koitos - tarvitaanko Stadissa jatkoaika?

LIIGA / Ennakko
Torjuuko Kevin Lankinen joukkueensa kauden ensimmäisen voiton Kärpistä?
HIFK pääsee yrittämään torstaina sarjakärjen kukistamista. Ottelut Kärppiä vastaan ovat olleet kerta kerralta tiukempia, mutta toistaiseksi HIFK ei kaudella ole Kärppiä lyönyt.

HIFK otti lauantaina Vaasassa makean 4−2-voiton. Kapteeni Lennart Petrell ja uutta ruutia löytänyt erikoistilannepelaaminen näyttelivät keskeistä osaa. HIFK teki ottelussa kaksi ylivoimamaalia. Ylivoimapeli oli valttia myös tiistaina, kun HIFK kaatoi pitkän kaavan kautta Porin Ässät.

Tiistaina HIFK:n suurimmat ongelmat kulminoituivat avauksiin. Ässät karvasi korkealta ja liikkeelle lähtö oli punanutuilta yhtä tuskaa. HIFK on nyt voittanut neljä ottelua putkeen, ja kolmessa ratkaisua on haettu varsinaisen peliajan ulkopuolella. Ässät-ottelulle ratkaisun toivat kultakypärä Erik Thorell ja nuorta sukupolvea edustava Niklas Nordgren.

Nuoret ovatkin nyt näyttöpaikassa, sillä HIFK:n sairastuvalla on vilinää kuin uuden vuoden alennusmyynneissä. Joe Finleyn ja maalivahti Kevin Lankisen palaaminen kaukaloon ovat kauan kaivattu helpotus puolustukseen. Tiistain yksittäiset torpedohyökkäykset tulisi kääntää tehokkaaksi pyöritysruletiksi.

Hyökkäyksestä uupuu edelleen Juha-Pekka Haataja, kun pelikieltoa rapsahti tuomarin tahattomasta kamppaamisesta.

Kärpät ja pohjoisen tapa pelata

Kärpät on haalinut neljästä viime ottelusta kolme voittoa ja kärsinyt yhden tappion jatkoilla. Oululaiskone nollasi Ässät ja Ilveksen. Jussi Rynnäksen vartioimalla maalilla ja puolustuksessa tuntuu siis kaikki olevan kohdillaan. Neljätoista maalia neljässä ottelussa ei ole yllätys, sillä hyökkäyksestä löytyy kovia nimiä, kuten Julius Junttila, Mikael Ruohomaa ja Saku Mäenalanen. Ville Leskinen puolestaan iski Ilvestä vastaan kaksi maalia.

Kärppien heikoin hetki otteluissa ovat olleet ajoittain alkuminuutit. HIFK:n vahvin momentti tiistaina olivat ensimmäiset kaksi minuuttia. Oululaisten ylivoima on puolestaan ontunut viime aikoina, kun taas HIFK:n alivoimanelikko on suoriutunut tehtävistään hyvin.

Mielenkiintoista on myös, että HIFK:n ja Kärppien pelit ovat ottelu ottelulta olleet tiukempia. Kauden ensimmäisessä ottelussa oululaiset rökittivät helsinkiläiset 5−0. Marraskuun ottelussa Kärpät ratkaisi ottelun voittolaukauksilla ja talviklassikossa jatkoajalla.

Kärppien päävalmentaja Mikko Manner on todennut, että luotsaamallaan joukkueella on täysin oma tapa pelata. Sarjakärjellä ei loukkaantumishuolia juurikaan ole ja sillä on turvallinen etumatka sarjataulukossa toisena olevaan turkulaiskaartiin.

HIFK puolestaan on kuudentena ja kamppailee viidennestä sijasta Rauman Lukon kanssa. Raumalaisilla on yksi peli enemmän pelattuna, ja kolmen pisteen päässä HIFK:n takana hönkii Pelicans.

Seuraa Heitä

Ville Leskinen #21 | Kärpät

Laitahyökkääjä

Kärpät-hyökkääjä iski tiistain kamppailussa kaksi maalia.

Niklas Nordgren #78 | HIFK

Laitahyökkääjä

HIFK-hyökkääjä on näytönpaikassa, kun moni avainhyökkääjistä on sairastuvalla.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Kärppien vauhti liikaa HIFK:lle
HIFK on seitsemän ottelun pisteputkessa, mutta tilastojen takaa löytyy rutkasti ongelmia. Suuri osa pisteistä on tullut heikompia joukkueita vastaan. Erityisesti puolustajilla on ollut vaikeuksia sekä pelin avaamisessa että oman alueen puolustamisessa. Vauhdikkaasti pelaavien Kärppien aktiivisuus ja paineistus ovat myrkkyä helsinkiläisten puolustukselle.
1 2
3 4