Jukurit valtavan savolaisjoukon tukemana tasaamaan tilit Helsinkiin

LIIGA / Ennakko
Thomas Nykopp pääsee muutaman päivän huilin jälkeen taas tositoimiin.
HIFK:n kuuden ottelun voittoputki on torstaina katkolla, kun Mikkelin Jukurit saapuu pääkaupunkiin. Joukkueiden kuluvan kauden kohtaamiset ovat illan kotijoukkueelle 2-1. Tämä ja ulottuvilta lipuva paikka kymmenen sakissa nostaa vieraiden taisteluhenkeä.

HIFK:n viime aikojen menestys on monella tavalla ollut kiinni hyvästä energiasta ja yhteen hiileen puhaltamisesta. Onnistumisia on tullut laajalla rintamalla Vili Sopasesta Juha-Pekka Haatajaan. Pitkän loukkaantumisjakson jälkeen paluun kokoonpanoon tehnyt Joonas Rask on jälleen vakiinnuttanut paikkansa hyökkäysvitjassa.  Kultakypärää ansiokkaasti kantaa Erik Thorell.

Varsinkin aggressiivinen karvaus hyökkäyspäässä on tuonut rutkasti maalipaikkoja, ja 24 osumaa voittoputken aikana on huikea suoritus. Avauspelaamisessa joukkueella tosin on parantamista. Omista pois pääsemiseksi tulisi Ari-Pekka Selinin luotsaaman HIFK:n keksiä nerokkaampia ratkaisuja. Moni vastustaja on oppinut oikeat keinot paineistaa HIFK:n alakertaa. Kevin Lankinen on loukkaantumisesta toivuttuaan myös yltänyt upeisiin suorituksiin maalilla. Yhdeksään otteluun mahtuu neljä nollapeliä.

Erikoistilannepelaaminen on ollut ajoittain HIFK:n kompastuskiviä, mutta nyt se on kiilannut ylivoimatilaston kärkeen prosentilla 22,89. Jukurit tulee kaukana perässä. Mikkeliläisten sijoitus on kymmenes. Faneja varmasti kismittävä fakta Helsingissä toisaalta on, että HIFK sortuu aika ajoin tyhmiin merkkausvirheisiin puolustuspäässä. Alakerran loukkaantumishuolet alkavat helpottaa, kun torstaina kokoonpanoon palaavat vastikään jatkosopimuksen HIFK:n kanssa solminut Teemu Eronen sekä Ryan O`Connor.

Savolainen vuoristorata

Mikkelissä on viimeisestä kuudesta ottelusta joukkueella allaan kolme voittoa ja 18 maalia. Jukurien edessä ovat nöyrtyneet Pelicans varsinaisella peliajalla, Lukko sekä KalPa voittolaukauksilla.

Tiistaina pelatussa ottelussa Porin Ässiä vastaan joukkueen huima kiri herätti jo fanien toiveet jatkoajasta, mutta vieras oli lopulta parempi numeroin 3−4. Jukurien parasta osaamista esittelivät Zach Budish kahdella maalilla sekä Turo Asplund tehoilla 1+1. Helsingistä Mikkeliin muuttanut Mika Partanen puolestaan pohjusti kaksi maalia.

Lyhyesti summattuna Jukurit tulee kovaa ja saa luotua tilanteita hyökkäyspäähän. Epäonni ja tehottomuus varmoissa paikoissa tuppaavat vain leimaamaan pelin kuvaa. Toisaalta jos HIFK sortuu jälleen hätäilyyn, liehuu jukurilippu salossa kahta kovempaa. Helsinkiin on tämän lisäksi yhteistyökumppanien kyyditsemänä saapumassa tuhat Jukurit-fania. Toisaalta aika on HIFK:n puolella. Joukkue pelasi edellisen pelin lauantaina Hämeenlinnassa ja on saanut huilata.

Kolmen pisteen voitolla HIFK pystyisi seuraavalla kierroksella jo haastamaan Tapparan ja TPS:n kolmen kärjessä. Jukurit puolestaan tarvitsee tällä hetkellä kolmetoista pistettä päästäkseen edes tasalukemiin kymmenentenä olevan Porin Ässien kanssa.

Seuraa Heitä

Mika Partanen #27 | Jukurit

Laitahyökkääjä

Jukurit-hyökkääjä on omaksunut ison roolin Mikkelissä.

Teemu Tallberg #38 | HIFK

Laitahyökkääjä

HIFK:n riveihin palannut hyökkääjä onnistui Mikkelissä maalinteossa 12 kertaa, mikä on vain yksi vähemmän kuin punapaitojen sisäisen tilaston kärkipaikan jakavien Vili Sopasen ja Juhani Tyrväisen maalisaldo tältä kaudelta.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

HIFK:n maalivahtipeli pitää
HIFK on kuuden ottelun voittoputkessa ja kiikkuu kuntopuntarin kärkipäässä. Jukurit on puolestaan pystynyt väläyttelemään, mutta tasaisuus puuttuu edelleen. Helsinkiläiset ovat vahvoja erityisesti kotikentällään, jossa se on pystynyt pitämään vastustajien maalipaikat kurissa. HIFK:n voitot löytyvät pelatuimpien listalta, joten lisäkertoimen toivossa nollapelin hakeminen on perusteltua.
4 5
0 1