Pitääkö Ässien alivoima turkulaiset kurissa?

LIIGA / Ennakko
Matti Kuparinen (oik.) saa olla keskiviikkona tarkkana huippuvireessä olevan Tomi Kallion kanssa.
Kuva © Timo Savela
TPS matkaa keskiviikkona ensimmäistä kertaa Poriin tällä kaudella. Joukkueiden tämän kauden aiemmat kohtaamiset ovat päättyneet turkulaisten hyväksi. Runkosarjassa kolmantena oleva TPS on ennakkosuosikki myös Isomäen illassa.

Edelliset ottelut

Keskiviikon kotijoukkue Ässät on voittanut joulukuun viidestä pelistään kolme. Padan voiman ovat saaneet tuntea niin Pelicans, SaiPa kuin viimeisimpänä Lukkokin. Ässiä ylemmillä sijoilla sarjataulukossa olevat Tappara ja HPK sen sijaan ovat olleet liian kova pala purtavaksi.

Ässien viime viikkoinen vierasreissu Hämeenlinnaan oli varsin heikko esitys, kun HPK namutteli tylyt 5−1-lukemat. Tätä seurasi kuitenkin varsin pirteä kotiesitys Lukkoa vastaan lauantaina.

Vieraileva joukkue TPS on huippuiskussa. Viimeisistä kymmenestä ottelustaan turkulaiset ovat voittaneet peräti seitsemän. Joulukuun neljä ottelua ovat tuoneet kolme voittoa positiivisella maalierolla 12−9.

Ässät suorittaa varsin epätasaisesti, mutta joukkue on siitä huolimatta raapinut kasaan pisteitä hyvään tahtiin. Porilaisryhmä on toistaiseksi hienosti runkosarjassa sijalla kuusi.

TPS on puolestaan tasaisuuden malliesimerkki. Joukkue voittaa pelejä hyvällä prosentilla ja kun se häviää, ei suuria murskalukemia nähdä. TPS on hävinnyt viimeksi yli yhden maalin erolla 8. lokakuuta.

Löytyykö ratkaisu erikoistilanteista?

Ässien alivoima on toiminut tällä kaudella erinomaisesti. Vierasotteluissa se on hyvää keskikastia, mutta kotiluolassa silkkaa timanttia. Porilaisten kotialivoima on koko Liigan paras, prosentin ollessa mairitteleva 94.12%.

Ässät on ollut kotonaan 51 kertaa alivoimalla ja antautunut vain kolmesti. Vastustajat ovat saaneet kuluttaa Porissa aikaa yli 24 minuuttia yhtä ylivoimamaalia kohden. TPS:n ylivoima ei lähentele Liigan huipputasoa, joten joukkueen pitää keksiä pieniä niksejä asian suhteen - varsinkin Porissa pelatessaan.

Hienosti toimiva alivoima ei ole tosin tuonut apua Ässien surkeaan ylivoimapelaamiseen. Padan ylivoimaprosentti on peräti niinkin huono kuin 7.69%. Joukkueesta löytyy kyllä taitoa muun muassa Charles Bertrandin ja Jarno Kärjen muodossa, mutta kovin tuskaiselta ylivoimakuviot silti näyttävät.

Turkulaisten riveistä löytyy huippuvireinen Erik Thorell, joka on onnistunut tällä kaudella ylivoimalla peräti seitsemän kertaa. Erikoistilanteet tulevat olemaan keskiviikon kohtaamisessa mielenkiintoinen asia seurattavaksi.

Poissaoloja

Ässien riveistä puuttuvat yhä loukkaantumisten takia Jussi Makkonen ja Tommi Paakkolanvaara. Myös nuori hyökkääjä Erik Embrich parantelee vielä vammojaan.

Joukkueen kultakypärä Simon Suoranta on A-maajoukkueen mukana ja nuorukaiset Jouka Juhola ja Arttu Ruotsalainen puolestaan nuorten MM-leirityksessä.

TPS:ltä nuorten MM-leirillä on Teemu Väyrynen. Loukkaantumisten takia sivussa ovat todennäköisesti Eric Perrin ja Topi Taavitsainen. Hyökkääjä Teemu Lämsä matkasi lainalle SapKoon tammikuuhun asti.

Seuraa Heitä

Matti Kuparinen #22 |

Keskushyökkääjä

Kuparinen iski kauden avausmaalinsa viime viikonloppuna Lukkoa vastaan. Kokeneen keskushyökkääjän vastuu on kasvanut viime aikoina, kun Tommi Paakkolanvaara ja Jussi Makkonen ovat loukkaantuneina. Osuuko Kuparinen TPS:ää vastaan, vai saadaanko seuraavaa osumaa odottaa pitkään?

Tomi Kallio #71 |

Laitahyökkääjä

39-vuotias Kallio on kuin viini - paranee vanhetessaan. Tällä kaudella 28 otteluun 23 tehopistettä ja parhaillaan on menossa seitsemän ottelun pisteputki. Korvaamattoman tärkeä pelaaja joukkueelleen.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

TPS hakee voiton Porista
Ässät saa keskiviikkona vieraakseen viime aikojen parhaan vierasjoukkueen TPS:n. Erityisesti maalinteko on ollut todellista tervanjuontia patapaidolle, mikä puoltaa hyvin puolustavien turkulaisten voittoa. Kun mukaan otetaan TPS:n vahva vire viimeistelyssä, lähtökohdat povaavat turkulaisille täyttä pistepottia. Ässien vahva alivoimapelaaminen heittää kapuloita rattaisiin.
1 2
2 4