Sairastupa pullistelee pelaajia - Ässille luvassa haastava iltapuhde

LIIGA / Ennakko
Antoine Laganière taituroi Ässille voiton keskiviikkona.
Neljän ottelun pisteputkessa liitelevä pelikaanilauma saapuu Poriin saalistamaan pisteitä. Vastassa on karuja kokenut Ässät, jonka sairastupa repeilee liitoksistaan.

Kotijoukkue Ässien joulukuu oli varsin kaksijakoinen. Joukkue voitti kuusi peliä kymmenestä, mutta häviöihin mahtui kaksi rumaa kotitappiota, joissa kummassakin kolisi omissa peräti seitsemän kertaa.

Pelillisten seikkojen sijaan Ässien pahin murheenkryyni on tällä hetkellä ääriään myöten pullisteleva sairastupa. Viimeisimmän päivityksen mukaan sivussa on peräti kahdeksan pelaajaa, joista valtaosan kohdalla paluusta ei puhuta päivissä vaan useammissa viikoissa.

Viimeisimmät takaiskut ovat erittäin tehokkaan joulukuun pelanneiden Philip Mcraen ja Mikko Salmion loukkaantumiset. McRae loukkaantui keskiviikkona tapeltuaan HPK:n Jaakko Turtiaisen kanssa ja on sivussa ainakin kuukauden.

Salmion tuore loukkaantuminen saattoi puolestaan päättää hänen kautensa.

Jää nähtäväksi millainen kokoonpano kotijoukkue Ässillä perjantaina on, mutta kaukana parhaasta mahdollisesta se on. Joukkue osoitti kuitenkin kovaa kanttia taistelemalla keskiviikkona kaksi pistettä Hämeenlinnasta voittomaalikilpailun jälkeen.

Ykköstykit esillä

Pelicansin marraskuu oli voittojen kannalta erittäin nihkeä, mutta sen jälkeen meininki on parantunut. Joulun jälkeiset kolme ottelua ovat kaikki tuottaneet lahtelaisille pisteitä, komeimpana suorituksena Tapaninpäivän 6−1-voitto Helsingissä.

Viimeisessä kahdessa ottelussa pelit ovat ratkenneet Pelicansin eduksi pitkälti vahvan ykkösketjun tehojen kautta. Jesse Mankinen-Miska Siikonen-Iikka Kangasniemi on vahva trio, jonka kanssa Ässillä tullee olemaan hankaluuksia. 

Yhden ketjun joukkue ei Pelicans silti suinkaan ole, vaan taustalta löytyy tulivoimaa jokaisesta ketjusta.

Seuraa Heitä

Jesse Mankinen # | Pelicans

Laitahyökkääjä

19 ottelua ja yhdeksän tehopistettä. Siinä toistaiseksi Jesse Mankisen tehot tältä kaudelta. Ei paljoa, kun otetaan huomioon viime kauden huipputehot. Mankinen on kuitenkin vertymään päin, mistä osoituksena kaksi maalia viimeiseen kahteen otteluun.

Antoine Laganière #28 |

Hyökkääjä

Laganière on ollut Ässiltä hyvä hankinta, mutta kanadalainen vaeltaa valitettavan usein pelitilanteiden ulkopuolella. Keskiviikkona Laganière oli hyvin esillä ja ratkoi voiton porilaisille. Nyt jos koskaan tarvitsee näyttää parasta osaamistaan, kun oma joukkue kärsii useista loukkaantumisista.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Ässät pesee kasvojaan
Ässien edellinen kotiottelu päättyi JYPin 7-0-voittoon, mikä pistää porilaisten kasvojenpesun eteen nälkäisen porilaisyleisön edessä. Myös Pelicansin esitykset ovat olleet ailahtelevaa luokkaa, mutta pelaaminen on jälleen nousukuntoista. Selvään pelinhallintaan pyrkivät lahtelaiset voivat olla ongelmissa porilaisten viimeistelytehokkuuden kanssa, joka sotkeekin pakkaa urakalla. Voitto jäänee Poriin ylitöiden kautta.
3 4
3